Ontslag en outplacement

Het kan voorkomen dat je werkgever je na een ontstane situatie confronteert met een ontslagvoorstel. Na je ontslag zul je ook weer verder willen. Het kan daarom verstandig zijn om een outplacementtraject in te gaan.

Je kunt dit door je werkgever laten betalen. Het is belangrijk om goed te snappen hoe het zit met de hoogte van de ontslagvergoeding, vrijstelling van werkzaamheden, uitbetaling van vakantiedagen, het vervallen van het concurrentiebeding en de mogelijkheden tot outplacement.

Wat is belangrijk voor de toekomst?

Het outplacementtraject kun je in laten gaan na het ontslag of gedurende de resterende looptijd van je dienstverband. Je zou met je werkgever kunnen afspreken dat je iedere week een dagdeel vrijgesteld wordt van werkzaamheden en deze tijd kunt besteden aan het outplacement.

Wat is belangrijk tijdens de onderhandeling?

  • De kosten van het outplacement zal je werkgever meestal verrekenen met je transitievergoeding. Hierover kun je onderhandelen omdat dit voor jou voordelig kan zijn vanwege het belastingvoordeel.
  • Je kunt ook met je werkgever bespreken of deze bereid is het outplacement te betalen zonder dat dit wordt ingehouden op je transitievergoeding.
  • Je kunt er eventueel ook voor kiezen om dit bedrag uit te laten keren via je transitievergoeding in plaats van het in te zetten voor een outplacementtraject. Je betaalt er dan wel inkomstenbelasting over.
  • Laat je altijd adviseren als bij ontslag ook outplacement aan de orde is. Ga niet meteen akkoord met het eerste voorstel.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Je kunt ook chatten met mr. Jos de Ridder via WhatsApp. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Chat via WhatsApp
Bel mij terug

Wij bellen je gratis terug op een passend moment.

Juridisch advies over outplacement

Vaststellings Check ⚖️ Check je vaststellings-overeenkomst

Naar dit ontslagpakket

Ontslag Coaching ⚖️ Wij coachen je tijdens je ontslag

Naar dit ontslagpakket

Ontslag Overname ⚖️ Wij nemen je ontslag uit handen

Naar dit ontslagpakket

Zelf ontslag nemen ⚖️ Zelf ontslag nemen met vergoeding

Naar dit ontslagpakket