Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.
Wettelijke transitievergoeding
Sinds 2015 heeft de kantonrechtersformule plaatsgemaakt voor de wettelijke transitievergoeding. Het is hierdoor duidelijk wanneer een werknemer bij ontslag recht heeft op een vergoeding en hoe hoog dat bedrag moet zijn. Maar wist je dat je uiteindelijke ontslagvergoeding hoger kan zijn?
Wettelijke transitievergoedingLoondoorbetaling na risicogebied
Als je terugkeert uit een risicogebied (kleurcodes geel, oranje of rood), dan moet je aansluitend 10 dagen in thuisquarantaine. Of je na terugkeer recht hebt op doorbetaling van je salaris, hangt af van de kleurcode op het moment van vertrek én de mogelijkheid om thuis te werken.
Loon tijdens quarantaineLoonsverlaging door corona
Voor sommige bedrijven zijn de overheidsmaatregelen om de coronacrisis door te komen onvoldoende. Één van de opties die we voorbij zien komen is dat een werkgever een verlaging van de lonen voorstelt. Mag je werkgever je salaris verlagen vanwege de coronacrisis?
Mag loon inleveren?Ontslag coronavirus
Sinds half maart 2020 spreek ik veel werknemers die geconfronteerd worden met ontslag. De economische gevolgen van het coronavirus blijken voor duizenden werkgevers te groot om te kunnen bolwerken. Ontslag hangt in de lucht. Hoe ga je daar als werknemer nou mee om?
Ontslag door coronaTemperatuur meten corona
Mag mijn werkgever op het werk mijn temperatuur meten vanwege het coronavirus? In dit blog ga ik in op de wijze waarop de grens rondom privacy en andere grondrechten steeds verder oprekt en vervaagt.
Hoge temperaturenThuis werken corona
Moet je vanwege het coronavirus thuis werken? Dan heb je misschien vragen over je werkplek, deadlines, het voorkomen van ontslag of lesgeven aan je kinderen. We geven een aantal praktische tips.
Tips voor thuiswerkenOntslag cumulatiegrond
Met de invoering van de WAB veranderen per 1 januari 2020 de regels rondom ontslag. De grootste verandering is dat ontslag straks ook mogelijk wordt door verschillende ontslaggronden bij elkaar op te tellen. Door deze cumulatiegrond zou het voor je werkgever eenvoudiger worden om je te ontslaan. Maar is dat wel zo?
De cumulatiegrondOntslag re-integratie
Tijdens je werk ben je behoorlijk ziek geworden en daarom ben je op dit moment netjes aan het re-integreren. Uit het niets geeft je baas aan dat deze je wil ontslaan. Je krijgt een vaststellingsovereenkomst aangeboden om je arbeidscontract te beëindigen. Kan dat zomaar?
Ontslag bij re-integratiePesten op de werkvloer
Word je wel eens gepest op je werk of doe je er zelf aan mee? Het klinkt als een onderwerp dat op school behandeld zou moeten worden, maar het komt op de werkvloer vaker voor dan je denkt. In sommige gevallen kan het zelfs tot ontslag leiden.
Pesten op je werkOntslag wegens verslaving
Indien je drank- of drugsmisbruik leidt tot ongewenst gedrag, zal je werkgever je waarschijnlijk willen ontslaan. Je werkgever kan je een vaststellingsovereenkomst aanbieden of de arbeidsrechtelijke weg bewandelen. De opties zijn ontslag op staande voet of ontslag via de kantonrechter. Maar kun je wel ontslagen worden als je ziek bent?
Ontslag door verslaving