Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Ontslag door het coronavirus

Ontslag coronavirus

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 juni 2020 4895

Sinds half maart 2020 spreek ik veel werknemers die geconfronteerd worden met ontslag. De economische gevolgen van het coronavirus blijken voor duizenden werkgevers te groot om te kunnen bolwerken. Ontslag hangt in de lucht. Hoe ga je daar als werknemer nou mee om?

Ontslag door corona
Temperatuurmeting op het werk wegens corona

Temperatuur meten corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 22 mei 2020 4275

Mag mijn werkgever op het werk mijn temperatuur meten vanwege het coronavirus? In dit blog ga ik in op de wijze waarop de grens rondom privacy en andere grondrechten steeds verder oprekt en vervaagt.

Hoge temperaturen
Thuiswerken vanwege het coronavirus

Thuis werken corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 8 april 2020 3204

Moet je vanwege het coronavirus thuis werken? Dan heb je misschien vragen over je werkplek, deadlines, het voorkomen van ontslag of lesgeven aan je kinderen. We geven een aantal praktische tips.

Tips voor thuiswerken
Ontslag op basis van de cumulatiegrond

Ontslag cumulatiegrond

Erwin Crooy Erwin Crooy 5 december 2019 6608

Met de invoering van de WAB veranderen per 1 januari 2020 de regels rondom ontslag. De grootste verandering is dat ontslag straks ook mogelijk wordt door verschillende ontslaggronden bij elkaar op te tellen. Door deze cumulatiegrond zou het voor je werkgever eenvoudiger worden om je te ontslaan. Maar is dat wel zo?

De cumulatiegrond
Ontslag tijdens re-integratie

Ontslag re-integratie

Jos de Ridder Jos de Ridder 7 november 2019 13857

Tijdens je werk ben je behoorlijk ziek geworden en daarom ben je op dit moment netjes aan het re-integreren. Uit het niets geeft je baas aan dat deze je wil ontslaan. Je krijgt een vaststellings­overeenkomst aangeboden om je arbeidscontract te beëindigen. Kan dat zomaar?

Ontslag bij re-integratie
Pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer

Erwin Crooy Erwin Crooy 7 oktober 2019 8791

Word je wel eens gepest op je werk of doe je er zelf aan mee? Het klinkt als een onderwerp dat op school behandeld zou moeten worden, maar het komt op de werkvloer vaker voor dan je denkt. In sommige gevallen kan het zelfs tot ontslag leiden.

Pesten op je werk
Ontslag wegens alcohol- of drugsverslaving

Ontslag wegens verslaving

Erwin Crooy Erwin Crooy 4 september 2019 6373

Indien je drank- of drugsmisbruik leidt tot ongewenst gedrag, zal je werkgever je waarschijnlijk willen ontslaan. Je werkgever kan je een vaststellings­overeenkomst aanbieden of de arbeidsrechtelijke weg bewandelen. De opties zijn ontslag op staande voet of ontslag via de kantonrechter. Maar kun je wel ontslagen worden als je ziek bent?

Ontslag door verslaving
Verbetertraject bij ontslag

Verbetertraject en ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 10 juli 2019 4626

Je werkgever vertelt uit het niets ontevreden te zijn over je functioneren en je het liefst te willen ontslaan. Er wordt een verbeterplan gemaakt en een verbetertraject ingezet. Hoe verloopt zo'n traject en wat kun je in die situatie het beste doen?

Het verbetertraject
Ontslag en uitbetaling vakantiedagen

Uitbetaling vakantiedagen ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 25 mei 2019 8969

Je kent vast wel iemand die ontslagen is. Misschien is het je zelf wel eens overkomen. Kun je je nog herinneren wat er met de opgebouwde vakantiedagen gebeurde bij dat ontslag? Werden die uitbetaald of verrekend met vrijstelling van werkzaamheden?

Ontslag en vakantie
Sturende rol van bedrijfsarts bij arbeidsconflict

Bedrijfsarts en arbeidsconflict

Erwin Crooy Erwin Crooy 17 mei 2019 9237

In het arbeidsrecht speelt de bedrijfsarts (of arbo-arts) een belangrijke rol. De arts hoort bij een arbeidsconflict of ziekmelding objectief te zijn. Maar de arts wordt betaald door de werkgever. Welke invloed heeft dat op zijn of haar oordeel in praktijk?

De rol van de arts
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.