Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Planning kabinet ontslagrecht 2020

Ontslagrecht 2020

Erwin Crooy Erwin Crooy 7 november 2018 4654

Met de invoering van de nieuwe wet WWZ in 2015 is het arbeids- en ontslagrecht ingrijpend veranderd. In de nieuwe plannen die op 2 november 2018 door het kabinet zijn gepresenteerd, staan opnieuw wijzingen op stapel. Die zullen merkbaar zijn voor zowel werkgevers als werknemers.

Ontslagrecht 2020
Uitkeringsfraude bij WW-uitkeringen

Fraude met WW bij UWV

Jos de Ridder Jos de Ridder 9 oktober 2018 2166

Uitkeringsinstantie UWV blijkt alvorens het tot uitbetaling van WW-premies over gaat helemaal niet te controleren of werknemers wel echt ontslagen zijn. Volgens Nieuwsuur geven bronnen bij het UWV aan dat er op grote schaal fraude wordt gepleegd, met name door arbeidsmigranten.

Gratis WW-uitkering
Tips voor een hogere transitievergoeding

Tips hogere ontslagvergoeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 2 september 2018 5435

Je wordt ontslagen en hebt recht op de wettelijke transitievergoeding. Wist je dat je door te onderhandelen vaak een veel hogere vergoeding krijgt? Je zult wel goed moeten weten je rechtspositie is. Met behulp van deze zes tips, zorg je zelf (of met wat hulp van ons) voor een hogere ontslagvergoeding.

Bekijk onze tips
Veranderende arbeidsmarkt

Veranderende arbeidsmarkt

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 augustus 2018 2085

Vaak ontbreken de juiste competenties op een snel veranderende arbeidsmarkt. Slechts een kwart van de hoogopgeleiden denkt dat hun werk over tien jaar nog hetzelfde karakter heeft. Zo laat onderzoek van Intermediair zien. Wordt jouw baan niet met uitsterven bedreigd, dan moet je nog uitkijken dat je niet het slachtoffer wordt van de ‘skills gap’.

Nieuwe vaardigheden nodig
Compensatie transitievergoeding ontslag

Compensatie transitievergoeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 juli 2018 1428

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel dat per 2020 regelt dat werkgevers worden gecompenseerd als zij een transitievergoeding moeten betalen bij ontslag na een langdurige ziekte. Hiermee hoopt het kabinet dat werkgevers eerder geneigd zijn om personeel in dienst te nemen. Zorgt zorgt dat voor aanname van extra personeel?

Meer over de transitievergoeding
Opname vakantiedagen ontslag

Opname vakantiedagen

Jos de Ridder Jos de Ridder 18 mei 2018 1673

De vakantieperiode is bijna weer aangebroken. Voor je vakantiedagen en het opnemen ervan gelden allerlei regels. Deels is dit wettelijk geregeld en daarnaast heb je te maken met afspraken in een cao of in je arbeidsovereenkomst met je werkgever. Wat houden de regels in?

Vakantiedagen opnemen
Werkgever houdt schone schijn op

Werkgever houdt schone schijn op

Jos de Ridder Jos de Ridder 2 mei 2018 1372

Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse werknemers schaamt zich voor de manier waarop hun organisatie omgaat met klanten. Ook vindt ruim de helft van de respondenten dat hun werkgever zich naar de buitenwereld mooier dan de werkelijkheid voordoet. Zo laat onderzoek zien onder 1024 werkenden.

Klanten belangrijker dan personeel
Tips bij onderhandelen over je ontslag

Tips bij onderhandelen over ontslag

Erwin Crooy Erwin Crooy 20 april 2018 1854

We pakken onderhandelingen vaak verkeerd aan. Succesvol onderhandelen betekent het onderkennen van de onderhandelingstrucs van de tegenpartij en steeds blijven uitgaan van je einddoel. Dit geldt ook bij onderhandelingen over ontslag. Lees onze 7 tips voor een goede onderhandeling.

Lees onze 7 onderhandeltips
Wisselen van werkgever

Werknemers wisselen van werkgever

Jos de Ridder Jos de Ridder 30 maart 2018 1406

Van de Nederlandse werknemers wil zeventien procent de huidige werkgever eerder vandaag dan morgen vervangen door een nieuwe werkgever die hun dezelfde functie biedt. Dit is een veel hoger percentage dan de afgelopen twee jaar. Zo laat het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van HR-dienstverlener Raet onder meer dan 1400 Nederlandse medewerkers zien.

Werknemers jobhoppen
Geestelijk welzijn werknemer

Geestelijk welzijn werknemers

Erwin Crooy Erwin Crooy 19 maart 2018 1824

Werkgevers ondernemen nog te weinig tegen stress op het werk. Van hen heeft 34 procent weinig tot geen interesse in de geestelijke gezondheid van hun personeel. Zo blijkt uit het onderzoek ‘The Workforce View’ onder Europese werknemers van HR-dienstverlener ADP.

Werknemers zijn gestresst