Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Tips voor een hogere transitievergoeding

Tips hogere ontslagvergoeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 2 september 2018 11552

Je wordt ontslagen en hebt recht op de wettelijke transitievergoeding. Wist je dat je door te onderhandelen vaak een veel hogere vergoeding krijgt? Je zult wel goed moeten weten je rechtspositie is. Met behulp van deze zes tips, zorg je zelf (of met wat hulp van ons) voor een hogere ontslagvergoeding.

Bekijk onze tips
Veranderende arbeidsmarkt

Veranderende arbeidsmarkt

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 augustus 2018 3213

Vaak ontbreken de juiste competenties op een snel veranderende arbeidsmarkt. Slechts een kwart van de hoogopgeleiden denkt dat hun werk over tien jaar nog hetzelfde karakter heeft. Zo laat onderzoek van Intermediair zien. Wordt jouw baan niet met uitsterven bedreigd, dan moet je nog uitkijken dat je niet het slachtoffer wordt van de ‘skills gap’.

Nieuwe vaardigheden nodig
Compensatie transitievergoeding ontslag

Compensatie transitievergoeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 juli 2018 3608

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel dat per 2020 regelt dat werkgevers worden gecompenseerd als zij een transitievergoeding moeten betalen bij ontslag na een langdurige ziekte. Hiermee hoopt het kabinet dat werkgevers eerder geneigd zijn om personeel in dienst te nemen. Zorgt zorgt dat voor aanname van extra personeel?

Meer over de transitievergoeding
Opname vakantiedagen ontslag

Opname vakantiedagen

Jos de Ridder Jos de Ridder 18 mei 2018 3135

De vakantieperiode is bijna weer aangebroken. Voor je vakantiedagen en het opnemen ervan gelden allerlei regels. Deels is dit wettelijk geregeld en daarnaast heb je te maken met afspraken in een cao of in je arbeidsovereenkomst met je werkgever. Wat houden de regels in?

Vakantiedagen opnemen
Werkgever houdt schone schijn op

Werkgever houdt schone schijn op

Jos de Ridder Jos de Ridder 2 mei 2018 2439

Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse werknemers schaamt zich voor de manier waarop hun organisatie omgaat met klanten. Ook vindt ruim de helft van de respondenten dat hun werkgever zich naar de buitenwereld mooier dan de werkelijkheid voordoet. Zo laat onderzoek zien onder 1024 werkenden.

Klanten belangrijker dan personeel
Tips bij onderhandelen over je ontslag

Tips bij onderhandelen over ontslag

Erwin Crooy Erwin Crooy 20 april 2018 3129

We pakken onderhandelingen vaak verkeerd aan. Succesvol onderhandelen betekent het onderkennen van de onderhandelingstrucs van de tegenpartij en steeds blijven uitgaan van je einddoel. Dit geldt ook bij onderhandelingen over ontslag. Lees onze 7 tips voor een goede onderhandeling.

Lees onze 7 onderhandeltips
Wisselen van werkgever

Werknemers wisselen van werkgever

Jos de Ridder Jos de Ridder 30 maart 2018 2570

Van de Nederlandse werknemers wil zeventien procent de huidige werkgever eerder vandaag dan morgen vervangen door een nieuwe werkgever die hun dezelfde functie biedt. Dit is een veel hoger percentage dan de afgelopen twee jaar. Zo laat het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van HR-dienstverlener Raet onder meer dan 1400 Nederlandse medewerkers zien.

Werknemers jobhoppen
Geestelijk welzijn werknemer

Geestelijk welzijn werknemers

Erwin Crooy Erwin Crooy 19 maart 2018 3111

Werkgevers ondernemen nog te weinig tegen stress op het werk. Van hen heeft 34 procent weinig tot geen interesse in de geestelijke gezondheid van hun personeel. Zo blijkt uit het onderzoek ‘The Workforce View’ onder Europese werknemers van HR-dienstverlener ADP.

Werknemers zijn gestresst
Werknemer maakt aanspraak op personeelsdossier

Kopie personeelsdossier werknemer

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 maart 2018 5307

Voor werknemers bestaat een recht op inzage van hun gegevens in hun personeelsdossier als ze hun werkgever daar om vragen. Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Dan moet de werkgever op verzoek van een werknemer ook een kopie van het dossier aan hem of haar geven.

Recht op je personeelsdossier
Massa-ontslag bij zwangerschap

Zwanger en massaontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 6 maart 2018 2575

Hoewel zwangere werknemers extra beschermd zijn tegen ontslag, kunnen ze toch hun werk verliezen bij een massaontslag. De zwangerschap zelf mag echter nooit een grond zijn voor ontslag. De werkgever moet de zwangere medewerker wel informeren over de redenen en de objectieve criteria die hij gebruikt bij het massaontslag.

Ontslag bij zwangerschap
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.