Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Ontslag en verworven rechten
In het arbeidsrecht zwerft de term ‘verworven rechten’ rond. Soms is dit een aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij ontslag. Ik leg in dit blog uit wat verworven rechten zijn, wat je daar als werknemer aan hebt en welke invloed het heeft op een ontslag.
Ontslag en verworven rechten
Ontslag en zwangerschap
"Ik kan toch niet ontslagen worden als ik zwanger ben?" In de praktijk wordt deze vraag me vaak gesteld. Mijn antwoord luidt dan: “Officieel niet, maar er zijn uitzonderingen waardoor je wel degelijk ontslagen kan worden”. Op welke manieren kan je werkgever je toch ontslaan?
Ontslag en zwangerschap
Concurrentiebeding ontslag
De afgelopen periode is er een aantal rechtszaken gevoerd rondom de geldigheid van het concurrentiebeding. Bij een ontslag zorgt een concurrentiebeding vaak voor complicaties en extra afstemming. Ik leg in dit artikel uit wat een concurrentiebeding is, welke invloed het heeft in een ontslagsituatie en welke afspraken je zeker moet maken.
Concurrentiebeding ontslag
Ontslagrecht 2020
Met de invoering van de nieuwe wet WWZ in 2015 is het arbeids- en ontslagrecht ingrijpend veranderd. In de nieuwe plannen die op 2 november 2018 door het kabinet zijn gepresenteerd, staan opnieuw wijzingen op stapel. Die zullen merkbaar zijn voor zowel werkgevers als werknemers.
Ontslagrecht 2020
Fraude met WW bij UWV
Uitkeringsinstantie UWV blijkt alvorens het tot uitbetaling van WW-premies over gaat helemaal niet te controleren of werknemers wel echt ontslagen zijn. Volgens Nieuwsuur geven bronnen bij het UWV aan dat er op grote schaal fraude wordt gepleegd, met name door arbeidsmigranten.
Gratis WW-uitkering
Tips hogere ontslagvergoeding
Je wordt ontslagen en hebt recht op de wettelijke transitievergoeding. Wist je dat je door te onderhandelen vaak een veel hogere vergoeding krijgt? Je zult wel goed moeten weten je rechtspositie is. Met behulp van deze zes tips, zorg je zelf (of met wat hulp van ons) voor een hogere ontslagvergoeding.
Bekijk onze tips
Veranderende arbeidsmarkt
Vaak ontbreken de juiste competenties op een snel veranderende arbeidsmarkt. Slechts een kwart van de hoogopgeleiden denkt dat hun werk over tien jaar nog hetzelfde karakter heeft. Zo laat onderzoek van Intermediair zien. Wordt jouw baan niet met uitsterven bedreigd, dan moet je nog uitkijken dat je niet het slachtoffer wordt van de ‘skills gap’.
Nieuwe vaardigheden nodig
Compensatie transitievergoeding
De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel dat per 2020 regelt dat werkgevers worden gecompenseerd als zij een transitievergoeding moeten betalen bij ontslag na een langdurige ziekte. Hiermee hoopt het kabinet dat werkgevers eerder geneigd zijn om personeel in dienst te nemen. Zorgt zorgt dat voor aanname van extra personeel?
Meer over de transitievergoeding
Opname vakantiedagen
De vakantieperiode is bijna weer aangebroken. Voor je vakantiedagen en het opnemen ervan gelden allerlei regels. Deels is dit wettelijk geregeld en daarnaast heb je te maken met afspraken in een cao of in je arbeidsovereenkomst met je werkgever. Wat houden de regels in?
Vakantiedagen opnemen
Werkgever houdt schone schijn op
Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse werknemers schaamt zich voor de manier waarop hun organisatie omgaat met klanten. Ook vindt ruim de helft van de respondenten dat hun werkgever zich naar de buitenwereld mooier dan de werkelijkheid voordoet. Zo laat onderzoek zien onder 1024 werkenden.
Klanten belangrijker dan personeel