Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Werknemer maakt aanspraak op personeelsdossier

Kopie personeelsdossier werknemer

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 maart 2018 1369

Voor werknemers bestaat een recht op inzage van hun gegevens in hun personeelsdossier als ze hun werkgever daar om vragen. Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Dan moet de werkgever op verzoek van een werknemer ook een kopie van het dossier aan hem of haar geven.

Recht op je personeelsdossier
Massa-ontslag bij zwangerschap

Zwanger en massaontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 6 maart 2018 1405

Hoewel zwangere werknemers extra beschermd zijn tegen ontslag, kunnen ze toch hun werk verliezen bij een massaontslag. De zwangerschap zelf mag echter nooit een grond zijn voor ontslag. De werkgever moet de zwangere medewerker wel informeren over de redenen en de objectieve criteria die hij gebruikt bij het massaontslag.

Ontslag bij zwangerschap
Duidelijke taken medewerkers

Duidelijke taken voor medewerkers

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 februari 2018 1465

Het is belangrijk dat leidinggevenden duidelijk zijn over wat ze van hun medewerkers verwachten. Er is namelijk vaak onzekerheid bij werknemers over hun taken en verantwoordelijkheden. Dit stelt gedragspsychologie en coach Manon Bongers.

Onzekerheid bij werknemers
Ontslag door relatie op het werk

Ontslag door relatie werk

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 februari 2018 2763

In Nederland komen flirts tussen collega’s regelmatig voor. Het CBS concludeerde in 2012 dat rond de 4% van de Nederlandse werknemers een relatie heeft met een collega. Dat gebeurde vooral in de landbouw, financiële dienstverlening en zakelijke dienstverlening veel. Wat zijn je risico’s om je baan kwijt te raken als je een relatie krijgt met een collega?

De risico's op ontslag
Frustratie tijdens beoordelingsgesprekken

Frustratie beoordelingsgesprekken

Jos de Ridder Jos de Ridder 12 februari 2018 1887

Werkgevers zijn jaarlijks minimaal een miljard euro kwijt aan beoordelingsgesprekken. Ze krijgen daarvoor vooral gefrustreerde managers en werknemers terug. De jaarlijkse eindejaarsgesprekken demotiveren en hebben geen positieve invloed op prestaties. Wat kun je beter doen?

Het alternatief voor beoordelen
Lagere transitievergoeding bij kleine werkgever

Transitievergoeding kleine werkgevers

Jos de Ridder Jos de Ridder 17 november 2015 1373

Denk je dat je bij je ontslag recht hebt op een transitievergoeding, loop je die uiteindelijk toch mis. Vermoedelijk komt dat door de uitzonderingsgevallen die aan de regels van de transitievergoeding zijn verbonden. Hier lees je welke uitzonderingen dat zijn.

De regels bij kleine werkgevers
Checklist bij ontslag is belangrijk

Ontslagcheck nu nog belangrijker

Erwin Crooy Erwin Crooy 19 mei 2015 1809

Op 1 juli 2015 gaat de volgende herziening van de Wet Werk en Zekerheid in werking t.a.v. het ontslagrecht. Er zijn dan twee duidelijke routes bij ontslag: via het UWV óf de kantonrechter. We geven antwoord op 7 veelgestelde vragen en gaan in op de consequenties hiervan.

De voordelen van een ontslagcheck
Ervaringen van onze klanten op Trustpilot

Met opgeheven hoofd

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 januari 2015 2233

Bij ontslag of een arbeidsconflict is het meestal niet je eerste gedachte om een jurist in te schakelen. Toch is het vaak wel de juiste keuze, zo blijkt uit de reacties van onze klanten op Trustpilot. Het zorgt er bovendien voor dat je met opgeven hoofd kunt vertrekken.

Ervaringen van onze klanten
Ontslagroute UWV of kantonrechter

WWZ 4: Het ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 11 december 2014 2146

De wet Werk en Zekerheid van het huidige kabinet VVD/PvdA is een drietrapsraket. Nu de wet door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. Eerst wordt de rechtspositie van flexwerkers versterkt, halverwege 2015 volgen de WW en de herinrichting van het ontslagrecht.

Het nieuwe ontslagrecht
Concurrentiebeding bij ontslag

WWZ 3: Het concurrentiebeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 november 2014 1943

Nu de wet Werk en Zekerheid door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de wijzigingen in het concurrentiebeding en de mogelijkheid om dat om te zetten in een relatie- of geheimhoudingsbeding.

Het nieuwe concurrentiebeding