Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Duidelijke taken medewerkers

Duidelijke taken voor medewerkers

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 februari 2018 3872

Het is belangrijk dat leidinggevenden duidelijk zijn over wat ze van hun medewerkers verwachten. Er is namelijk vaak onzekerheid bij werknemers over hun taken en verantwoordelijkheden. Dit stelt gedragspsychologie en coach Manon Bongers.

Onzekerheid bij werknemers
Ontslag door relatie op het werk

Ontslag door relatie werk

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 februari 2018 5080

In Nederland komen flirts tussen collega’s regelmatig voor. Het CBS concludeerde in 2012 dat rond de 4% van de Nederlandse werknemers een relatie heeft met een collega. Dat gebeurde vooral in de landbouw, financiële dienstverlening en zakelijke dienstverlening veel. Wat zijn je risico’s om je baan kwijt te raken als je een relatie krijgt met een collega?

De risico's op ontslag
Frustratie tijdens beoordelingsgesprekken

Frustratie beoordelingsgesprekken

Jos de Ridder Jos de Ridder 12 februari 2018 3130

Werkgevers zijn jaarlijks minimaal een miljard euro kwijt aan beoordelingsgesprekken. Ze krijgen daarvoor vooral gefrustreerde managers en werknemers terug. De jaarlijkse eindejaarsgesprekken demotiveren en hebben geen positieve invloed op prestaties. Wat kun je beter doen?

Het alternatief voor beoordelen
Lagere transitievergoeding bij kleine werkgever

Transitievergoeding kleine werkgevers

Jos de Ridder Jos de Ridder 17 november 2015 2406

Denk je dat je bij je ontslag recht hebt op een transitievergoeding, loop je die uiteindelijk toch mis. Vermoedelijk komt dat door de uitzonderingsgevallen die aan de regels van de transitievergoeding zijn verbonden. Hier lees je welke uitzonderingen dat zijn.

De regels bij kleine werkgevers
Checklist bij ontslag is belangrijk

Ontslagcheck nu nog belangrijker

Erwin Crooy Erwin Crooy 19 mei 2015 3009

Op 1 juli 2015 gaat de volgende herziening van de Wet Werk en Zekerheid in werking t.a.v. het ontslagrecht. Er zijn dan twee duidelijke routes bij ontslag: via het UWV óf de kantonrechter. We geven antwoord op 7 veelgestelde vragen en gaan in op de consequenties hiervan.

De voordelen van een ontslagcheck
Ervaringen van onze klanten op Trustpilot

Met opgeheven hoofd

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 januari 2015 4023

Bij ontslag of een arbeidsconflict is het meestal niet je eerste gedachte om een jurist in te schakelen. Toch is het vaak wel de juiste keuze, zo blijkt uit de reacties van onze klanten op Trustpilot. Het zorgt er bovendien voor dat je met opgeven hoofd kunt vertrekken.

Ervaringen van onze klanten
Ontslagroute UWV of kantonrechter

WWZ 4: Het ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 11 december 2014 3512

De wet Werk en Zekerheid van het huidige kabinet VVD/PvdA is een drietrapsraket. Nu de wet door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. Eerst wordt de rechtspositie van flexwerkers versterkt, halverwege 2015 volgen de WW en de herinrichting van het ontslagrecht.

Het nieuwe ontslagrecht
Concurrentiebeding bij ontslag

WWZ 3: Het concurrentiebeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 november 2014 3384

Nu de wet Werk en Zekerheid door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de wijzigingen in het concurrentiebeding en de mogelijkheid om dat om te zetten in een relatie- of geheimhoudingsbeding.

Het nieuwe concurrentiebeding
Ketenregeling - een wolf in schaapskleren

WWZ 2: De ketenregeling

Jos de Ridder Jos de Ridder 21 oktober 2014 3447

Nu de wet Werk en Zekerheid door de Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de wijzigingen in de ketenregeling (het aantal opeenvolgende contracten). Wordt daarmee de kans op een vast dienstverband vergroot?

De nieuwe ketenregeling
Aanzegplicht bij ontslag

WWZ 1: De aanzegplicht

Berry Toirkens Berry Toirkens 8 oktober 2014 3395

Nu de wet Werk en Zekerheid door de Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de introductie van de aanzegplicht. Of je gedetacheerd bent, zzp-er, payroller, uitzendkracht of een nul-urencontract hebt: vanaf volgend jaar heb je meer zekerheid en sneller recht op een vast dienstverband.

De nieuwe aanzegplicht
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.