Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Beëndigingsovereenkomst bij ontslag ontbinden

Vaststellingsovereenkomst ontbinden

John Koolmees John Koolmees 23 september 2014 3937

In een ideale wereld word je het met je werkgever snel eens over de beëindiging van je arbeidscontract. Jullie tekenen met wederzijdse goedkeuring de vaststellingsovereenkomst. Thuis lees je alles nog eens rustig na en zie je fouten of vergeten clausules. Kun je de ondertekende beëindigingsovereenkomst nog van tafel te krijgen?

VSO na ondertekening ontbinden
Tips voor behoud van regie op ontslag

Houd de regie bij ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 3 september 2014 3121

Je jaarlijkse evaluatiegesprek slaat ineens om in een slechtnieuwsgesprek. Dat klatert als een ijskoude douche over je heen. In je primaire reactie neem je wellicht een ondergeschikte rol aan, laat je het gevoel van falen overheersen en neem je overhaaste beslissingen. Ik vertel je in 5 stappen hoe je de regie van het ontslag in handen houdt.

Zo houd je de regie
Hoe verder bij collectief of massa-ontslag?

Hulp bij collectief ontslag

Erwin Crooy Erwin Crooy 24 juli 2014 3361

Een reorganisatie is altijd spannend, omdat dit vaak gepaard gaat met het verlies van banen. Bedrijfseconomische of bedrijfsorganisatorische redenen kunnen aanleiding zijn om werknemers te ontslaan. Als hele afdelingen boventallig worden verklaard, spreek je over collectief ontslag of massaontslag.

Hulp bij collectief ontslag
Ontslag nemen of krijgen

Ontslag bestaat niet

Jos de Ridder Jos de Ridder 13 mei 2014 3446

Het begrip ontslag bestaat eigenlijk niet. Het woord komt niet eens in het wetboek voor. Het beëindigen van een arbeidsrelatie of opzeggen daarvan wel. In het dagelijks gebruik snappen we natuurlijk allemaal prima wat het betekent. Weet jij wat je rechten zijn en welke stappen je kunt zetten?

Ontslag bestaat niet
Geen herplaatsing in nieuwe functie

Als herplaatsing niet mogelijk is

John Koolmees John Koolmees 6 mei 2014 4144

In tijden van economische teruggang, kan je bedrijf besluiten om te reorganiseren. Daardoor zou je boventallig verklaard en gedwongen ontslagen kunnen worden. Je mag solliciteren op de 'nieuwe functies'. Maar wat nu als de sollicitatiecommissie je niet geschikt acht om die te bekleden?

Alles over gedwongen ontslag
Rechten bij nul-urencontract

Rechten bij nul-urencontract

Erwin Crooy Erwin Crooy 11 april 2014 25791

Een werkgever wil in economisch slechte tijden graag flexibele arbeidscontracten afsluiten, zodat hij niet betaalt voor werknemers die (te) weinig werk hebben. Een manier om dat mogelijk te maken, is door het aanbieden van een nul-urencontact (oproepcontract). Waar moet je als werknemer op letten?

Rechten bij oproepcontract
Een jurist inschakelen op kosten van verzekering

Jurist betaald door rechtsbijstandverzekering

Jos de Ridder Jos de Ridder 1 april 2014 3302

Heb je te maken met ontslag en dreig je verzeild te raken in een gerechtelijke procedure waarbij je de hulp van een jurist nodig hebt? Dan kunnen onze arbeidsrechtjuristen je uitstekend helpen. Oók als je verzekerd bent voor rechtsbijstand. Je verzekeraar betaalt zelfs onze kosten.

Over vrije advocaatkeuze
Ontslag tijdens zwangerschap

Ontslag bij zwangerschap

Mirthe ten Hoedt Mirthe ten Hoedt 18 maart 2014 2815

Het is helaas een combinatie die voorkomt: zwanger en ontslag. Natuurlijk wil je dat het op je werk vlekkeloos verloopt en je de rest van je aandacht op je zwangerschap kunt richten. Zwanger zijn is vaak al spannend genoeg. Mag het überhaupt, iemand ontslaan die zwanger is?

Ontslag bij zwangerschap
Grootste kans op ontslag

Grootste kans op ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 21 februari 2014 3966

Heb je in sommige maanden meer kans om ontslagen te worden dan in andere? Dat klinkt als een fabeltje. Toch zien we over de afgelopen 15 jaar terugkerend een aantal pieken in de hoeveelheid werknemers die zich bij ons melden voor juridische hulp. Hoe komt dat en wanneer loop je het grootste risico?

De gevaarlijkste maanden
Wetboek Arbeidsrecht

Veranderingen in het arbeidsrecht

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 21 februari 2014 5988

De wet werk en zekerheid is aangenomen. Er komen vanaf 2015 ingrijpende wijzigingen in het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Het beoogde doel: rechtspositie van flexwerkers versterken, ontslagrecht sneller, goedkoper en eerlijker maken en WW-duur verkorten. De praktijk zal moeten uitwijzen of deze beoogde doelen zullen worden behaald.

De veranderingen in 2015
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.