Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Een jurist inschakelen op kosten van verzekering

Jurist betaald door rechtsbijstandverzekering

Jos de Ridder Jos de Ridder 1 april 2014 2087

Heb je te maken met ontslag en dreig je verzeild te raken in een gerechtelijke procedure waarbij je de hulp van een jurist nodig hebt? Dan kunnen onze arbeidsrechtjuristen je uitstekend helpen. Oók als je verzekerd bent voor rechtsbijstand. Je verzekeraar betaalt zelfs onze kosten.

Over vrije advocaatkeuze
Ontslag tijdens zwangerschap

Ontslag bij zwangerschap

Mirthe ten Hoedt Mirthe ten Hoedt 18 maart 2014 1619

Het is helaas een combinatie die voorkomt: zwanger en ontslag. Natuurlijk wil je dat het op je werk vlekkeloos verloopt en je de rest van je aandacht op je zwangerschap kunt richten. Zwanger zijn is vaak al spannend genoeg. Mag het überhaupt, iemand ontslaan die zwanger is?

Ontslag bij zwangerschap
Grootste kans op ontslag

Grootste kans op ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 21 februari 2014 2351

Heb je in sommige maanden meer kans om ontslagen te worden dan in andere? Dat klinkt als een fabeltje. Toch zien we over de afgelopen 15 jaar terugkerend een aantal pieken in de hoeveelheid werknemers die zich bij ons melden voor juridische hulp. Hoe komt dat en wanneer loop je het grootste risico?

De gevaarlijkste maanden
Wetboek Arbeidsrecht

Veranderingen in het arbeidsrecht

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 21 februari 2014 3822

De wet werk en zekerheid is aangenomen. Er komen vanaf 2015 ingrijpende wijzigingen in het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Het beoogde doel: rechtspositie van flexwerkers versterken, ontslagrecht sneller, goedkoper en eerlijker maken en WW-duur verkorten. De praktijk zal moeten uitwijzen of deze beoogde doelen zullen worden behaald.

De veranderingen in 2015
Eenzijdig wijzigen arbeidsvoorwaarden door werkgever

Eenzijdig wijzigen arbeidsvoorwaarden

Mirthe ten Hoedt Mirthe ten Hoedt 11 december 2013 3084

Omdat het momenteel wat minder gaat met de economie, schijnen werkgevers voornemens te zijn om de arbeidsvoorwaarden van werknemers eenzijdig te wijzigen. Er wordt bijvoorbeeld een verlaging van het salaris voorgesteld, om het bedrijf te kunnen behoeden voor een aankomend faillissement. Mag dat?

Mag eenzijdig wijzigen?
Ontslagen bij Estro kinderopvang

Ontslagen Estro Kinderopvang

Erwin Crooy Erwin Crooy 16 juli 2013 2076

De kinderopvangsector staat flink onder druk. Door hoge werkloosheid loopt de vraag naar opvang terug, terwijl bezuinigingen vanuit de overheid de crèche nog minder betaalbaar maken. Het voorgestelde Sociaal Plan roept vragen op. Kom je ervoor in aanmerking? Kun je verder onderhandelen?

Ontslagen Estro Kinderopvang
Ontslag als verkapte kostenbesparing

Ontslag verkapte kostenbesparing

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 mei 2013 3235

Het lijkt een trend te zijn dat werkgevers de ontslaggrond vaker op vermeend ‘niet functioneren’ stellen, terwijl het feitelijk om een verkapte kostenbesparing gaat. De echte reden heeft dus een bedrijfseconomische grondslag en niets met het functioneren van doen.

Ontslag verkapte kostenbesparing
Reorganisatie Nationale Nederlanden

Reorganisatie Nationale Nederlanden

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 mei 2013 1964

In economisch slechte tijden zijn bedrijven soms genoodzaakt tot reorganisaties en de daarmee gepaard gaande gedwongen ontslagen. Zo ook Nationale Nederlanden. Ben je één van die werknemers of werk je voor een ander bedrijf dat wegens reorganisatie een Sociaal Plan heeft aangeboden? Wij kunnen je juridisch bijstaan.

De reorganisatie van NN
Recordaantal ontslagzaken

Een recordaantal arbeidszaken

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 april 2013 2015

We herkennen ons in het marktbeeld dat er veel meer mensen ontslagen worden of met dreigend ontslag te maken krijgen. De werkloosheid steeg in 2012 naar een nieuw dieptepunt. Wat kan een arbeidsrechtjurist voor je betekenen en waarom waarderen onze klanten dat?

Een recordaantal arbeidszaken
De beste wensen in het nieuwe jaar

Onze gelukswensen voor 2013

Jos de Ridder Jos de Ridder 19 december 2012 3395

Het is en blijft een cliché: je gezondheid is het belangrijkste dat je hebt en je moet genieten van de mensen van wie je houdt. We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig en actief 2013! Laat het een goed voornemen zijn om aankomend jaar in beweging te blijven.

Onze gelukswensen voor 2013