Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Ervaringen van onze klanten op Trustpilot

Met opgeheven hoofd

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 januari 2015 9585

Bij ontslag of een arbeidsconflict is het meestal niet je eerste gedachte om een jurist in te schakelen. Toch is het vaak wel de juiste keuze, zo blijkt uit de reacties van onze klanten op Trustpilot. Het zorgt er bovendien voor dat je met opgeven hoofd kunt vertrekken.

Ervaringen van onze klanten
Ontslagroute UWV of kantonrechter

WWZ 4: Het ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 11 december 2014 16757

De wet Werk en Zekerheid van het huidige kabinet VVD/PvdA is een drietrapsraket. Nu de wet door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. Eerst wordt de rechtspositie van flexwerkers versterkt, halverwege 2015 volgen de WW en de herinrichting van het ontslagrecht.

Het nieuwe ontslagrecht
Concurrentiebeding bij ontslag

WWZ 3: Het concurrentiebeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 november 2014 12249

Nu de wet Werk en Zekerheid door Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de wijzigingen in het concurrentiebeding en de mogelijkheid om dat om te zetten in een relatie- of geheimhoudingsbeding.

Het nieuwe concurrentiebeding
Ketenregeling - een wolf in schaapskleren

WWZ 2: De ketenregeling

Jos de Ridder Jos de Ridder 21 oktober 2014 18306

Nu de wet Werk en Zekerheid door de Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de wijzigingen in de ketenregeling (het aantal opeenvolgende contracten). Wordt daarmee de kans op een vast dienstverband vergroot?

De nieuwe ketenregeling
Aanzegplicht bij ontslag

WWZ 1: De aanzegplicht

Berry Toirkens Berry Toirkens 8 oktober 2014 12937

Nu de wet Werk en Zekerheid door de Tweede en Eerste Kamer is geloodst, zal de arbeidsmarkt vanaf 1 januari 2015 aanzienlijk veranderen. In dit artikel bespreken we de introductie van de aanzegplicht. Of je gedetacheerd bent, zzp-er, payroller, uitzendkracht of een nul-urencontract hebt: vanaf volgend jaar heb je meer zekerheid en sneller recht op een vast dienstverband.

De nieuwe aanzegplicht
Beëndigingsovereenkomst bij ontslag ontbinden

Vaststellings­overeenkomst ontbinden

John Koolmees John Koolmees 23 september 2014 9579

In een ideale wereld word je het met je werkgever snel eens over de beëindiging van je arbeidscontract. Jullie tekenen met wederzijdse goedkeuring de vaststellings­overeenkomst. Thuis lees je alles nog eens rustig na en zie je fouten of vergeten clausules. Kun je de ondertekende beëindigingsovereenkomst nog van tafel te krijgen?

VSO na ondertekening ontbinden
Tips voor behoud van regie op ontslag

Houd de regie bij ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 3 september 2014 5952

Je jaarlijkse evaluatiegesprek slaat ineens om in een slechtnieuwsgesprek. Dat klatert als een ijskoude douche over je heen. In je primaire reactie neem je wellicht een ondergeschikte rol aan, laat je het gevoel van falen overheersen en neem je overhaaste beslissingen. Ik vertel je in 5 stappen hoe je de regie van het ontslag in handen houdt.

Zo houd je de regie
Hoe verder bij collectief of massa-ontslag?

Hulp bij collectief ontslag

Erwin Crooy Erwin Crooy 24 juli 2014 5896

Een reorganisatie is altijd spannend, omdat dit vaak gepaard gaat met het verlies van banen. Bedrijfseconomische of bedrijfsorganisatorische redenen kunnen aanleiding zijn om werknemers te ontslaan. Als hele afdelingen boventallig worden verklaard, spreek je over collectief ontslag of massaontslag.

Hulp bij collectief ontslag
Ontslag nemen of krijgen

Ontslag bestaat niet

Jos de Ridder Jos de Ridder 13 mei 2014 5190

Het begrip ontslag bestaat eigenlijk niet. Het woord komt niet eens in het wetboek voor. Het beëindigen van een arbeidsrelatie of opzeggen daarvan wel. In het dagelijks gebruik snappen we natuurlijk allemaal prima wat het betekent. Weet jij wat je rechten zijn en welke stappen je kunt zetten?

Ontslag bestaat niet
Geen herplaatsing in nieuwe functie

Als herplaatsing niet mogelijk is

John Koolmees John Koolmees 6 mei 2014 9043

In tijden van economische teruggang, kan je bedrijf besluiten om te reorganiseren. Daardoor zou je boventallig verklaard en gedwongen ontslagen kunnen worden. Je mag solliciteren op de 'nieuwe functies'. Maar wat nu als de sollicitatiecommissie je niet geschikt acht om die te bekleden?

Alles over gedwongen ontslag
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.