Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Eenzijdig wijzigen arbeidsvoorwaarden door werkgever

Eenzijdig wijzigen arbeidsvoorwaarden

Mirthe ten Hoedt Mirthe ten Hoedt 11 december 2013 4623

Omdat het momenteel wat minder gaat met de economie, schijnen werkgevers voornemens te zijn om de arbeidsvoorwaarden van werknemers eenzijdig te wijzigen. Er wordt bijvoorbeeld een verlaging van het salaris voorgesteld, om het bedrijf te kunnen behoeden voor een aankomend faillissement. Mag dat?

Mag eenzijdig wijzigen?
Ontslagen bij Estro kinderopvang

Ontslagen Estro Kinderopvang

Erwin Crooy Erwin Crooy 16 juli 2013 3215

De kinderopvangsector staat flink onder druk. Door hoge werkloosheid loopt de vraag naar opvang terug, terwijl bezuinigingen vanuit de overheid de crèche nog minder betaalbaar maken. Het voorgestelde Sociaal Plan roept vragen op. Kom je ervoor in aanmerking? Kun je verder onderhandelen?

Ontslagen Estro Kinderopvang
Ontslag als verkapte kostenbesparing

Ontslag verkapte kostenbesparing

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 mei 2013 4885

Het lijkt een trend te zijn dat werkgevers de ontslaggrond vaker op vermeend ‘niet functioneren’ stellen, terwijl het feitelijk om een verkapte kostenbesparing gaat. De echte reden heeft dus een bedrijfseconomische grondslag en niets met het functioneren van doen.

Ontslag verkapte kostenbesparing
Reorganisatie Nationale Nederlanden

Reorganisatie Nationale Nederlanden

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 mei 2013 3051

In economisch slechte tijden zijn bedrijven soms genoodzaakt tot reorganisaties en de daarmee gepaard gaande gedwongen ontslagen. Zo ook Nationale Nederlanden. Ben je één van die werknemers of werk je voor een ander bedrijf dat wegens reorganisatie een Sociaal Plan heeft aangeboden? Wij kunnen je juridisch bijstaan.

De reorganisatie van NN
Recordaantal ontslagzaken

Een recordaantal arbeidszaken

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 april 2013 2970

We herkennen ons in het marktbeeld dat er veel meer mensen ontslagen worden of met dreigend ontslag te maken krijgen. De werkloosheid steeg in 2012 naar een nieuw dieptepunt. Wat kan een arbeidsrechtjurist voor je betekenen en waarom waarderen onze klanten dat?

Een recordaantal arbeidszaken
De beste wensen in het nieuwe jaar

Onze gelukswensen voor 2013

Jos de Ridder Jos de Ridder 19 december 2012 4714

Het is en blijft een cliché: je gezondheid is het belangrijkste dat je hebt en je moet genieten van de mensen van wie je houdt. We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig en actief 2013! Laat het een goed voornemen zijn om aankomend jaar in beweging te blijven.

Onze gelukswensen voor 2013
Nieuwe regeerakkoord ontslagrecht

Het nieuwe regeerakkoord

Erwin Crooy Erwin Crooy 30 oktober 2012 3172

Vandaag is het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Inzake de aanpassing van het ontslagrecht zijn we er niet gelukkig mee. In plaats van een duidelijke keuze, is het een compromis-akkoord geworden. Dat heeft geleid tot een ontslagrechtconstructie die nog complexer en reactiever is geworden dan deze al was.

Het nieuwe regeerakkoord
Je rechten bij een studiekostenbeding

Rechten bij studiekostenbeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 30 oktober 2012 4447

Je volgt een cursus, studie of opleiding op kosten van je werkgever. Helaas wordt je gedurende dat traject ontslagen. Opeens komen er een boel vragen op je af. Bijvoorbeeld over hoe het zit met de kosten voor je opleiding. Er staat je vaag iets van een studiekostenbeding bij. Hoe zit dat eigenlijk?

Terugbetalen of niet?
Tussentijds opzeggen of van rechtswege beëindigen

Van rechtswege eindigen of tussentijds opzeggen

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 1 oktober 2012 10831

De begrippen ‘van rechtswege eindigen’ en ‘tussentijds opzeggen’ worden nogal eens door elkaar gehaald. We krijgen er veel vragen over en daarom leek het ons goed om er wat over uit te leggen. Het is (zoals vaak) eigenlijk heel simpel.

Bekijk het verschil
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.