Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Nieuwe regeerakkoord ontslagrecht

Het nieuwe regeerakkoord

Erwin Crooy Erwin Crooy 30 oktober 2012 3464

Vandaag is het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Inzake de aanpassing van het ontslagrecht zijn we er niet gelukkig mee. In plaats van een duidelijke keuze, is het een compromis-akkoord geworden. Dat heeft geleid tot een ontslagrechtconstructie die nog complexer en reactiever is geworden dan deze al was.

Het nieuwe regeerakkoord
Je rechten bij een studiekostenbeding

Rechten bij studiekostenbeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 30 oktober 2012 5103

Je volgt een cursus, studie of opleiding op kosten van je werkgever. Helaas wordt je gedurende dat traject ontslagen. Opeens komen er een boel vragen op je af. Bijvoorbeeld over hoe het zit met de kosten voor je opleiding. Er staat je vaag iets van een studiekostenbeding bij. Hoe zit dat eigenlijk?

Terugbetalen of niet?
Tussentijds opzeggen of van rechtswege beëindigen

Van rechtswege eindigen of tussentijds opzeggen

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 1 oktober 2012 12243

De begrippen ‘van rechtswege eindigen’ en ‘tussentijds opzeggen’ worden nogal eens door elkaar gehaald. We krijgen er veel vragen over en daarom leek het ons goed om er wat over uit te leggen. Het is (zoals vaak) eigenlijk heel simpel.

Bekijk het verschil
Erwin Crooy over ontslag in EenVandaag

EenVandaag: ontslag en werkloosheid

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 augustus 2012 9596

De werkloosheid is ruim 16 jaar niet zo hoog geweest als in 2012. Het CBS berichtte onlangs dat er meer dan een half miljoen werklozen in Nederland zijn. Dat was voor het EenVandaag aanleiding om er opnieuw een uitzending aan te wijden. Erwin Crooy vertelt hoe je je wapent tegen ontslag en hoe je leven er daarna uitziet.

Bekijk de uitzending
Voorstel tot verbetering van ontslagrecht

Voorstel verbetering ontslagrecht

Jos de Ridder Jos de Ridder 3 augustus 2012 3282

Enkele weken geleden schreven we over hoe wij denken over de voorgestelde veranderingen ten aanzien van het ontslagrecht. Kort gezegd vonden we dat momenteel schieten met hagel. Kritiek geven is simpel, maar met een concrete tip of oplossing te komen is lastiger. Maar die hebben we!

Lees onze suggesties
Jurist bij bepaald contract of tijdelijke arbeidsovereenkomst

Jurist bij tijdelijk dienstverband loont

Jos de Ridder Jos de Ridder 19 juli 2012 2524

Als arbeidsrechtjurist spreek ik dagelijks mensen die te maken hebben met een naderend ontslag. Vaak doet je werkgever je een ontslagvoorstel. Wij kunnen jou vertegenwoordigen, een tegenvoorstel doen en dan tot een goede schikking komen. Zeg nooit zomaar 'Ja' tegen het eerste voorstel van je werkgever!

Bekijk wat er kan
Ontslag zorgt voor onzekerheid bij werknemers

Onzekerheid voor werknemer bij ontslag

John Koolmees John Koolmees 5 juli 2012 3195

Een ontslagen werknemer verkeert vaak in grote onzekerheid. Vragen als 'Is het wel terecht dat ik ontslag krijg?' en 'Hoe kan ik mijn ontslag aanvechten?' spelen hierbij een grote rol. Die onzekerheid wordt vaak nog versterkt door gevoelens van angst over wat komen gaat. Wat zijn de juridische opties?

Bekijk je opties
Standpunt t.a.v. het nieuwe ontslagrecht

Standpunt nieuwe ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 juni 2012 37901

De veronderstelling waar het Kabinet haar plannen voor 2015 op baseert, is dat het huidige ontslagstelsel duur en ingewikkeld is. Ook zouden de aanpassingen de flexibiliteit van (oudere) werknemers bespoedigen. Wij vragen ons af of er wel een probleem wordt opgelost en of dat er überhaupt wel is.

Lees ons standpunt
Erwin Crooy over de ophef bij de versoepeling van het ontslagrecht in EenVandaag

EenVandaag: nieuwe ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 25 juni 2012 7784

Er is veel ophef over de versoepeling van het ontslagrecht. Als het aan minister Kamp ligt, kunnen werkgevers in 2015 makkelijker en goedkoper van werknemers af. TV-programma EenVandaag ging met ons in gesprek. Zorgen zijn plannen voor een flexibelere arbeidsmarkt of voor vogelvrije werknemers?

Bekijk het item
De maatschappelijke gevolgen van een flitsontslag

De gevolgen van flitsontslagen

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 21 juni 2012 2993

Minister Kamp wil het ontslagrecht versoepelen. In zijn voorstel is een preventieve toets door de rechter of het UWV niet meer nodig. De werkgever kan ontslag aanzeggen door de werknemer schriftelijk te informeren en de beslissing te onderbouwen. Wat zijn de gevolgen van zo'n flitsontslag?

Bekijk de gevolgen
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.