Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Erwin Crooy over ontslag in EenVandaag

EenVandaag: ontslag en werkloosheid

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 augustus 2012 5537

De werkloosheid is ruim 16 jaar niet zo hoog geweest als in 2012. Het CBS berichtte onlangs dat er meer dan een half miljoen werklozen in Nederland zijn. Dat was voor het EenVandaag aanleiding om er opnieuw een uitzending aan te wijden. Erwin Crooy vertelt hoe je je wapent tegen ontslag en hoe je leven er daarna uitziet.

Bekijk de uitzending
Voorstel tot verbetering van ontslagrecht

Voorstel verbetering ontslagrecht

Jos de Ridder Jos de Ridder 3 augustus 2012 3004

Enkele weken geleden schreven we over hoe wij denken over de voorgestelde veranderingen ten aanzien van het ontslagrecht. Kort gezegd vonden we dat momenteel schieten met hagel. Kritiek geven is simpel, maar met een concrete tip of oplossing te komen is lastiger. Maar die hebben we!

Lees onze suggesties
Jurist bij bepaald contract of tijdelijke arbeidsovereenkomst

Jurist bij tijdelijk dienstverband loont

Jos de Ridder Jos de Ridder 19 juli 2012 2246

Als arbeidsrechtjurist spreek ik dagelijks mensen die te maken hebben met een naderend ontslag. Vaak doet je werkgever je een ontslagvoorstel. Wij kunnen jou vertegenwoordigen, een tegenvoorstel doen en dan tot een goede schikking komen. Zeg nooit zomaar 'Ja' tegen het eerste voorstel van je werkgever!

Bekijk wat er kan
Ontslag zorgt voor onzekerheid bij werknemers

Onzekerheid voor werknemer bij ontslag

John Koolmees John Koolmees 5 juli 2012 2723

Een ontslagen werknemer verkeert vaak in grote onzekerheid. Vragen als 'Is het wel terecht dat ik ontslag krijg?' en 'Hoe kan ik mijn ontslag aanvechten?' spelen hierbij een grote rol. Die onzekerheid wordt vaak nog versterkt door gevoelens van angst over wat komen gaat. Wat zijn de juridische opties?

Bekijk je opties
Standpunt t.a.v. het nieuwe ontslagrecht

Standpunt nieuwe ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 27 juni 2012 3652

De veronderstelling waar het Kabinet haar plannen voor 2015 op baseert, is dat het huidige ontslagstelsel duur en ingewikkeld is. Ook zouden de aanpassingen de flexibiliteit van (oudere) werknemers bespoedigen. Wij vragen ons af of er wel een probleem wordt opgelost en of dat er überhaupt wel is.

Lees ons standpunt
Erwin Crooy over de ophef bij de versoepeling van het ontslagrecht in EenVandaag

EenVandaag: nieuwe ontslagrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 25 juni 2012 3855

Er is veel ophef over de versoepeling van het ontslagrecht. Als het aan minister Kamp ligt, kunnen werkgevers in 2015 makkelijker en goedkoper van werknemers af. TV-programma EenVandaag ging met ons in gesprek. Zorgen zijn plannen voor een flexibelere arbeidsmarkt of voor vogelvrije werknemers?

Bekijk het item
De maatschappelijke gevolgen van een flitsontslag

De gevolgen van flitsontslagen

Imke van Gardingen Imke van Gardingen 21 juni 2012 2723

Minister Kamp wil het ontslagrecht versoepelen. In zijn voorstel is een preventieve toets door de rechter of het UWV niet meer nodig. De werkgever kan ontslag aanzeggen door de werknemer schriftelijk te informeren en de beslissing te onderbouwen. Wat zijn de gevolgen van zo'n flitsontslag?

Bekijk de gevolgen
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.