Onze ontslagpakketten

Wij helpen je bij (dreigend) ontslag. Onze juristen geven gratis advies en checken je vaststellingsovereenkomst gratis. Met een ontslagpakket bepaal je zelf hoeveel juridische hulp je wenst. Wat past het beste bij jou?

Je bent in goede handen

Ontslag is altijd vervelend, maar met onze hulp handel je dat vlot en voordelig af. Onze werkwijze voorkomt in 95% van de gevallen een rechtszaak, stelt je WW-uitkering veilig en resulteert vaak in een hogere ontslagvergoeding.

Experts Onze hoog opgeleide arbeidsjuristen zijn gespecialiseerd in ontslagrecht.

Ervaren Sinds 2004 hebben we meer dan 12.000 werknemers bijgestaan in hun ontslag.

Betaalbaar Onze ontslagpakketten zijn voor iedereen betaalbaar en ons eerste advies is zelfs gratis.

Geliefd Onze klanten waarderen ons bij Trustpilot als één van de beste juridische dienstverleners.

Ervaringen van onze klanten

Onze werkwijze in stappen

1

Word je ontslagen?

Zit je in een ontslagsituatie? Bel dan direct met een arbeidsjurist of laat je gegevens achter zodat we je op een geschikt moment terug kunnen bellen.

2

Gratis adviesgesprek

In een gratis telefoongesprek bespreek je met een ervaren jurist je ontslagsituatie en mailt hij je naderhand hoe je je ontslag het beste kunt afhandelen.

3

Ontslag in behandeling

Als je een ontslagpakket hebt afgenomen, dan gaat jouw jurist vaak al binnen 2 dagen aan de slag. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

4

Ontslag afgewikkeld

Meestal kunnen we je dossier binnen enkele weken sluiten. Komen we niet tot een tijdige oplossing? Dan overleggen we samen over een vervolg.

Een pakket dat bij je past

Ieder ontslag is anders. Sommigen hebben genoeg aan wat juridische hulp. Anderen willen liever dat hun hele ontslagtraject uit handen wordt genomen. Er is altijd een ontslagpakket dat bij je past. Bel ons of stuur een e-mail voor een prijsopgave. Wist je dat je werkgever onze kosten vaak (deels) vergoedt?

Vaststellings Check ⚖️ Check je vaststellings-overeenkomst

Dit doen wij

✔ Check rechtspositie;
✔ Check VSO;
✔ Kansen bespreken;
✔ 1x bellen jurist.

Dit doe je zelf

✘ Check WW-rechten;
✘ Strategie bepalen;
✘ Transitievergoeding;
✘ Bezwaar maken;
✘ Onderhandelen;
✘ Contact werkgever.


Voor € 0,-

Naar dit pakket

Ontslag Coaching ⚖️ Wij coachen je tijdens je ontslag

Dit doen wij

✔ Check rechtspositie;
✔ Check WW-rechten;
✔ Check VSO;
✔ Transitievergoeding;
✔ Kansen bespreken;
✔ Strategie bepalen;
✔ 3x bellen jurist.

Dit doe je zelf

✘ Bezwaar maken;
✘ Onderhandelen;
✘ Contact werkgever.


Op aanvraag

Naar dit pakket

Ontslag Overname ⚖️ Wij nemen je ontslag uit handen

Dit doen wij

✔ Check rechtspositie;
✔ Check WW-rechten;
✔ Check VSO;
✔ Transitievergoeding;
✔ Kansen bespreken;
✔ Strategie bepalen;
✔ Onbeperkt bellen;
✔ Bezwaar maken;
✔ Onderhandelen;
✔ Contact werkgever;
✔ Terugkoppeling;
✔ Uitleg WW.


Op aanvraag

Naar dit pakket

Zelf ontslag nemen ⚖️ Zelf ontslag nemen met vergoeding

Dit doen wij

✔ Check rechtspositie;
✔ Werkgever polsen;
✔ Kansen bespreken;
✔ Strategie bepalen;
✔ Onbeperkt bellen;
✔ Onderhandelen;
✔ Borgen WW-rechten;
✔ Transitievergoeding;
✔ Check VSO;
✔ Contact werkgever;
✔ Terugkoppeling;
✔ Hulp WW aanvragen.


Vanaf € 165,-

Naar dit pakket

Veelgestelde vragen over ontslag

Vrees je ontslagen te worden of is je ontslag aangezegd? Dan heb je waarschijnlijk veel vragen. De meest voorkomende vragen van werknemers hebben we op een rij gezet en voorzien van antwoord.

Er dreigt ontslag

Kan mijn werkgever me zomaar ontslaan?

Nee, je kunt niet zomaar ontslagen worden. De Wet werk en zekerheid is vrij streng. Dat kan wel als je voortdurend slecht presteert of je misdraagt. Je werkgever zal dan wel met behulp van een goed ontslagdossier moeten aantonen dat je ontslag terecht en onvermijdelijk is. Een kantonrechter zal de ontslagreden van je werkgever pas accepteren, als deze met harde bewijzen komt. Als dat niet bewezen kan worden, zou je arbeidsovereenkomst alsnog ontbonden kunnen worden wegens een verstoorde arbeidsverhouding.

Kan ik mijn ontslag nog voorkomen?

Als er nog geen ontslagprocedure in gang is gezet, kun je juridisch weinig doen. Natuurlijk kun je je op onze site inlezen en aan de hand van onze tips proberen om het tij te keren. Indien je werkgever de eerste stap tot je ontslag niet zet, maar je de onzekere situatie of de negatieve sfeer zat bent, zou je zelf het initiatief kunnen nemen. We hebben een pagina geschreven met tips bij dreigend ontslag. Ze kunnen je helpen je ontslag te voorkomen of een beter ontslagvoorstel te bedingen.

Hoe zit het met de aanzegging van mijn ontslag?

Vanaf 1 januari 2015 is je werkgever verplicht je tijdig in te lichten als hij je arbeidsovereenkomst wil beëindigen. De termijn voor de aanzegging van het ontslag bedraagt minsten één maand. Ben je onlangs ontslagen, maar heeft je werkgever niet op tijd aangezegd? Dan kun je een transitievergoeding claimen van maximaal één maandloon. De procedure moet alleen wel binnen de termijn van twee maanden na het einde van het dienstverband doorlopen worden. Dat is erg kort. Als je twijfelt of je werkgever de aanzegging van het ontslag correct heeft toegepast, raden we je aan om ons gratis te bellen.

Ontslag via kantonrechter, UWV of VSO?

Als je werkgever je arbeidsovereenkomst wil beëindigen, dan kan dat op drie manieren:

  1. Een ontbindingsverzoek indienen bij de kantonrechter;
  2. Een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV;
  3. Een vaststellingsovereenkomst aanbieden om tot een ontslag met wederzijds goedvinden te komen.

De reden voor ontslag is bepalend voor de route die de werkgever moet volgen. Ontslag met wederzijds goedvinden kan bij alle ontslagredenen worden toegepast.

Wat doe ik als mijn werkgever dreigt met een rechtszaak?

Ontslag gaat vaak gepaard met veel emoties, zeker als er gedreigd wordt met juridische stappen. Probeer rustig te blijven, ga nooit direct akkoord en zet eerst alles op een rijtje. Doe dat wel op korte termijn, zodat je geen rechten verliest vanwege het uitblijven van een reactie of nalaten van een handeling. Wil je weten welke stappen je kunt zetten om een rechtszaak te voorkomen? Of wil je dat wij je bijstaan bij het voeren van een rechtszaak? Bel ons eerst voor een gratis adviesgesprek over je ontslagsituatie.

Wanneer kan ik bij reorganisatie ontslagen worden?

Je werkgever zal bij een reorganisatie aan drie redenen voldoen. Je werkgever moet aannemelijk kunnen maken dat er sprake is van een bedrijfseconomische reden. Vervolgens moet jij in persoon op grond van het afspiegelingsbeginsel voor ontslag in aanmerking komen. En op de derde plaats moet je werkgever aan kunnen tonen dat je er geen passende werkzaamheden voor je zijn en je niet herplaatst kan worden.

Ik word ontslagen

Wat doe ik bij ontslag op staande voet?

Ontslag op staande voet is de meest drastische ontslagmaatregel. Het betreft namelijk een opzegging van de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang. Je hebt dus per direct geen recht meer op loon. Het is gebonden aan een aantal strikte voorwaarden. Zo moet er een dringende reden zijn. Als je ontslag terecht is, heb je geen recht op WW of een transitievergoeding. Op deze pagina lees je onze tips bij ontslag op staande voet.

Kan ik wegens ziekte ontslagen worden?

Gedurende de eerste twee jaar van je arbeidsongeschiktheid geldt er een opzegverbod. Dit houdt in dat je werkgever je arbeidsovereenkomst in beginsel niet kan opzeggen, behalve als je niet of onvoldoende meewerkt aan je eigen re-integratie.

Kan ik mijn ontslag aanvechten (verweer voeren)?

Jazeker. Het aanvechten van je ontslag hoeft zelfs niet altijd bij de kantonrechter. In de meeste gevallen zet je werkgever een ontslagprocedure in gang. Die procedure is weer afhankelijk van de ontslagreden.

Vermoed je dat het aanvechten van je ontslag op niets uitloopt? Of wil je voordat je dat überhaupt begint weten wat je rechtspositie is en welke aanvechtprocedure juridisch correct is? Bel voor advies omtrent het aanvechten van je ontslag eerst vrijblijvend met één van onze ontslagjuristen.

Heb ik recht op een transitievergoeding?

De transitievergoeding is een financiële vergoeding waarop je recht hebt bij onvrijwillig ontslag. Dat is dus als je werkgever het initiatief heeft genomen om je arbeidscontract te beëindigen. Dat geldt ook als je voor de ontslagdatum (langdurige) arbeidsongeschikt bent geweest.

Er zijn echter wel uitzonderingssituaties waardoor je niet altijd in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding. Dat kan zowel met je werkgever te maken hebben als aan jezelf liggen. Het recht op en de hoogte van de transitievergoeding worden bij ontslag met wederzijds goedvinden vastgelegd in je vaststellingsovereenkomst.

Heb ik recht op een WW-uitkering?

Als je ontslagen wordt, heb je meestal recht op een WW-uitkering. Vrijwel alle werknemers zijn namelijk verzekerd voor de financiële gevolgen bij werkloosheid via hun werkgever. Om recht te hebben op een uitkering na ontslag, zul je aan deze eisen moeten voldoen:

  • Je moet verzekerd zijn voor werkloosheid;
  • Je moet werkloos zijn;
  • Je moet direct beschikbaar zijn voor werk;
  • Je moet voldoen aan de wekeneis;
  • Je mag niet verwijtbaar werkloos zijn.

Je ontvangt pas WW na afloop van je opzeggingstermijn. Hier lees je meer over de WW-uitkering bij ontslag.

Waarover kan ik bij mijn ontslag onderhandelen?

Eigenlijk is alles onderhandelbaar. Het ligt wel aan de ontslagreden en de mate waarin je verwijtbaar bent. Als je ontslagen wordt met wederzijds goedvinden wijst de praktijk uit dat onderhandeling in de overgrote meerderheid van de ontslagzaken leidt tot een substantieel betere vaststellingsovereenkomst. Het eerste voorstel van je werkgever is vaak in het voordeel van het bedrijf geschreven en mist soms (ten onrechte) een transitievergoeding of verspeelt je recht op een WW-uitkering. Zonde en onnodig, want juridische hulp op dit vlak is voordelig en wordt vaak deels door je werkgever betaald.