Voorbeeldbrieven bij ontslag

Heb je te maken met (dreigend) ontslag en wil je dat aanvechten? Er zijn verschillende manieren waarop je verweer kunt voeren. Hier vind je voorbeelden van brieven die te maken hebben met ontslag en het protesteren daartegen.

Je dient de brief die je als voorbeeld wilt gebruiken aan te vullen met de ontbrekende gegevens van je werkgever, van jezelf en die uit je arbeidsovereenkomst. Uiteraard kun je de inhoud ook veranderen, zolang de strekking maar gelijk blijft. Verstuur de brief aangetekend én per gewone post of e-mail. Bewaar een kopie voor jezelf.

Ontslagbrief werknemer

Hier kun je gratis een ontslagbrief downloaden (Word / .docx) die je als werknemer kunt gebruiken om zelf ontslag te nemen.

Naar Ontslagbrief werknemer

Voorbeeldbrief loonvordering

Hier kun je gratis een voorbeeldbrief downloaden (Word / .docx) die je als werknemer kunt gebruiken om loon te vorderen bij je werkgever.

Naar Voorbeeldbrief loonvordering

Voorbeeldbrief eindafrekening

Hier kun je gratis een voorbeeldbrief downloaden (Word / .docx) die je als werknemer kunt gebruiken om je eindafrekening te laten uitbetalen.

Naar Voorbeeldbrief eindafrekening
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.