De historie van ons bedrijf

Het Juridisch Platform werd op 1 april 2004 in Amsterdam opgericht door mr. Erwin Crooy en mr. Jos de Ridder, met als doel het aanbieden van professionele, toegankelijke en betaalbare juridische ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht.

Ontstaan vanuit een behoefte

Als je met (dreigend) ontslag wordt geconfronteerd heb je allerlei vragen en zorgen. Er is daarom behoefte aan een ontslagadvies op maat, met bijbehorende aanpak. Onze organisatie zich op het verlenen van rechtsbijstand binnen het ontslagrecht en het bieden van ontslagbegeleiding. Je zou kunnen zeggen dat we een middenweg bieden tussen de gesubsidieerde rechtshulp via het Juridisch Loket aan de ene kant en de vaak dure en minder toegankelijke advocatuur aan de andere kant. Zo voorzien we in een maatschappelijke behoefte aan professionele, maar betaalbare rechtshulp voor diegenen die geen dure advocaat kunnen of willen betalen.

Gespecialiseerd richting ontslagrecht

Het juridisch platform heeft zich gespecialiseerd het ontslagrecht. We hebben namelijk sterk het gevoel dat werknemers op dat terrein te vaak aan het kortste eind trekken. We vinden het belangrijk naar de individuele situatie te kijken, jou wensen hierin mee te nemen en voor een praktisch uitvoerbare oplossing te gaan.

Sinds onze oprichting stonden we ruim 15.000 werknemers bij in het hele land (cijfer uit 2024). Onze ervaring heeft ons geleerd hoe we ontslagzaken zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten, vooral online en telefonisch kunnen werken, en in beperkte tijd een maximaal resultaat voor een werknemer weten uit te onderhandelen. Dat zie je terug in onze prijsstelling, want die ligt beduidend voordeliger dan bij advocaten of andere aanbieders. We werken overigens nog steeds met dezelfde overtuiging als waarmee we ooit begonnen zijn: we staan voor een snelle, gerichte aanpak met een persoonlijke benadering.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.