Over ons bedrijf

Wij leveren sinds 2004 betaalbare rechtsbijstand aan werknemers die te maken krijgen met ontslag. Hier lees je hoe ons bedrijf ontstaan is, wie de oprichters zijn, wat onze klanten van ons vinden en waarom we zo voordelig zijn. Verder vind je alle benodigde informatie om contact met ons op te nemen.

Onze historie

Het Juridisch Platform werd op 1 april 2004 in Amsterdam opgericht door Erwin Crooy en Jos de Ridder, met als doel het aanbieden van professionele, toegankelijke en betaalbare juridische hulp op het gebied van arbeidsrecht.

Kantoor Amsterdam

Ontstaan vanuit een behoefte

Aanvankelijk richtte onze organisatie zich op het verlenen van rechtsbijstand binnen het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Je zou kunnen zeggen dat we een middenweg boden tussen de gesubsidieerde rechtshulp via het Juridisch Loket aan de ene kant en de vaak dure en minder toegankelijke advocatuur aan de andere kant. Zo voorzagen we in de maatschappelijke behoefte aan professionele, maar betaalbare rechtshulp voor diegenen die geen dure advocaat konden of wilden betalen. We zagen dat werknemers die met (dreigend) ontslag geconfronteerd werden, allerlei vragen en zorgen hadden. Er was behoefte aan een ontslagadvies op maat, met bijbehorende aanpak.

Onze historie

Maak kennis met de oprichters

Sinds de oprichting wordt het Juridisch Platform geleid door mr. Erwin Crooy en mr. Jos de Ridder. Beide studeerden Rechten aan de Universiteit Leiden en zijn sindsdien actief als arbeidsrechtjurist met als specialisatie ontslagrecht.

Erwin Crooy
Erwin

Directeur

Sinds 2004 heb ik als juridisch adviseur allround ervaring opgedaan in het arbeids- en ontslagrecht. Ondertussen heb ik werknemers in alle lagen van de bevolking begeleid in ruim 1.600 ontslagzaken. Ik probeer door te dringen tot de kern van de zaak om zo de wensen en behoeften van mijn klanten te behartigen. De praktijk blijft altijd weer variëren en verbazen. Dat geeft mij plezier in het werk dat ik doe.

Meer over Erwin Crooy
Jos de Ridder
Jos

Directeur

Naast sinds 2004 werkzaam te zijn als ontslagjurist, heb ik in het verleden ervaring opgedaan in zowel de zakelijke wereld als die van het maatschappelijk werk. Ik hecht er grote waarde aan om juridische situaties vanuit diverse kanten te belichten, om vlot tot een doortastende aanpak te komen. Het is mijn streven om cliënten op een persoonlijke wijze te begeleiden met een praktisch ontslagadvies op maat.

Meer over Jos de Ridder

Zo houden we de kosten laag

Iedere ontslagzaak is anders. Dat geldt ook voor de hoeveelheid ondersteuning die iemand nodig heeft. We hebben onze diensten zo veel als mogelijk in ontslagpakketten gegoten en bieden die aan voor een vast bedrag. In sommige ontslagsituaties zullen we op basis van een uurtarief werken. Zo kun je zelf kiezen waar je behoefte aan hebt en weet je vooraf wat juridische hulp je gaat kosten.

Waarom zijn we voordelig?

Onze prijzen liggen beduidend lager dan bij advocaten of concurrenten. Dat komt onder andere omdat we ons gespecialiseerd hebben in ontslagrecht en enkel werknemers bijstaan. Na ruim 12.000 ontslagprocedures weten we als geen ander hoe we ontslagzaken efficiënt kunnen inrichten, bijna alles online kunnen afhandelen en in beperkte tijd een maximaal resultaat kunnen bereiken. Dat zie je terug in onze prijsstelling.

De inhoud van onze ontslagpakketten of andere afspraken liggen vooraf vast. Dat betekent dat je vooraf precies weet wat je kunt verwachten en ook weet wat je hiervoor betaalt. Ons eerste telefonische advies of het controleren van je vaststellings­overeenkomst verrichten we zelfs gratis.

Controleer mijn vaststellingsovereenkomst

vanaf € 0 (basis)

Controle vergoeding en WW
Checken juridische gebreken
Checken onbenutte kansen
Telefonisch bespreken tips
Binnen 4 uur gestart
Controleer mijn VSO
Onderhandel over mijn ontslagvoorwaarden

vanaf € 250 (ex BTW)

Vrijblijvend adviesgesprek
Bepalen van beste strategie
Ontzorgen van hele traject
Ontslagvergoeding en WW
Binnen 1 werkdag gestart
 Onderhandel voor mij
Neem zelf ontslag met ontslagvergoeding

vanaf € 165 (ex BTW)

Bereidheid werkgever polsen
Bepalen van beste strategie
Uitgebreide check van VSO
Ontslagvergoeding en WW
Binnen 1 werkdag gestart
 Ik wil ontslag nemen

Ervaringen van klanten

We laten onze klanten graag aan het woord zodat ze zelf kunnen vertellen over de manier waarop wij ze hebben bijgestaan gedurende hun ontslagtraject. Want er gaat niets boven de feedback van èchte mensen.

We gebruiken het onafhankelijke platform Trustpilot voor het verzamelen van feedback van onze klanten.

Lees hun beoordelingen

Aandacht in de media

Als specialist op het gebied van ontslag, worden onze arbeidsrechtjuristen regelmatig benaderd om deel uit te maken van een publicatie in de krant of op televisie. Als we aandacht krijgen van regionale of landelijke media, publiceren we die artikelen of video's ook op onze site.

Bekijk alle publicaties

Neem contact op

Heb je een arbeidsrechtelijke vraag of wil je advies over je (dreigende) ontslag? Telefonisch kunnen we het snelst schakelen. Onze arbeidsrechtjuristen staan je iedere werkdag graag te woord.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo

Ben je op zoek naar onze bedrijfsgegevens of ons postadres? Die vind je op onze contactpagina.

Naar contactgegevens
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.