Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Ontslag op basis van de cumulatiegrond

Ontslag cumulatiegrond

Erwin Crooy Erwin Crooy 5 december 2019 901

Met de invoering van de WAB veranderen per 1 januari 2020 de regels rondom ontslag. De grootste verandering is dat ontslag straks ook mogelijk wordt door verschillende ontslaggronden bij elkaar op te tellen. Door deze cumulatiegrond zou het voor je werkgever eenvoudiger worden om je te ontslaan. Maar is dat wel zo?

De cumulatiegrond
Ontslag tijdens re-integratie

Ontslag re-integratie

Jos de Ridder Jos de Ridder 7 november 2019 923

Tijdens je werk ben je behoorlijk ziek geworden en daarom ben je op dit moment netjes aan het re-integreren. Uit het niets geeft je baas aan dat deze je wil ontslaan. Je krijgt een vaststellingsovereenkomst aangeboden om je arbeidscontract te beëindigen. Kan dat zomaar?

Ontslag bij re-integratie
Pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer

Erwin Crooy Erwin Crooy 7 oktober 2019 1137

Word je wel eens gepest op je werk of doe je er zelf aan mee? Het klinkt als een onderwerp dat op school behandeld zou moeten worden, maar het komt op de werkvloer vaker voor dan je denkt. In sommige gevallen kan het zelfs tot ontslag leiden.

Pesten op je werk
Ontslag wegens alcohol- of drugsverslaving

Ontslag wegens verslaving

Erwin Crooy Erwin Crooy 4 september 2019 1076

Indien je drank- of drugsmisbruik leidt tot ongewenst gedrag, zal je werkgever je waarschijnlijk willen ontslaan. Je werkgever kan je een vaststellingsovereenkomst aanbieden of de arbeidsrechtelijke weg bewandelen. De opties zijn ontslag op staande voet of ontslag via de kantonrechter. Maar kun je wel ontslagen worden als je ziek bent?

Ontslag door verslaving
Verbetertraject bij ontslag

Verbetertraject en ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 10 juli 2019 1525

Je werkgever vertelt uit het niets ontevreden te zijn over je functioneren en je het liefst te willen ontslaan. Er wordt een verbeterplan gemaakt en een verbetertraject ingezet. Hoe verloopt zo'n traject en wat kun je in die situatie het beste doen?

Het verbetertraject
Ontslag en uitbetaling vakantiedagen

Uitbetaling vakantiedagen ontslag

Jos de Ridder Jos de Ridder 25 mei 2019 1645

Je kent vast wel iemand die ontslagen is. Misschien is het je zelf wel eens overkomen. Kun je je nog herinneren wat er met de opgebouwde vakantiedagen gebeurde bij dat ontslag? Werden die uitbetaald of verrekend met vrijstelling van werkzaamheden?

Ontslag en vakantie
Sturende rol van bedrijfsarts bij arbeidsconflict

Bedrijfsarts en arbeidsconflict

Erwin Crooy Erwin Crooy 17 mei 2019 1903

In het arbeidsrecht speelt de bedrijfsarts (of arbo-arts) een belangrijke rol. De arts hoort bij een arbeidsconflict of ziekmelding objectief te zijn. Maar de arts wordt betaald door de werkgever. Welke invloed heeft dat op zijn of haar oordeel in praktijk?

De rol van de arts
Regeling compensatie transitievergoeding bij slapend dienstverband

Compensatieregeling transitievergoeding

Erwin Crooy Erwin Crooy 18 maart 2019 2128

Met de Regeling compensatie transitievergoeding probeert de overheid een einde te maken aan de wildgroei van slapende dienstverbanden. Werkgevers worden gecompenseerd voor reeds betaalde én nog te betalen transitievergoeding bij ontslag na twee jaar ziekte.

Alles over de regeling
Zelf ontslag nemen met behoud van WW

Hoe zelf ontslag nemen

Jos de Ridder Jos de Ridder 13 maart 2019 1642

Je hebt het al langer niet meer naar je zin op je werk. Sterker nog: eigenlijk wil je zelf ontslag nemen, maar je bent bang voor de financiële of juridische gevolgen. Je werkgever vreest dat ook en dus blijven jullie zitten waar je zit. Hoe doorbreek je deze arbeidsrechtelijke impasse?

Zelf ontslag nemen
Ziekmelden tijdens carnaval

Ziek melden carnaval

Erwin Crooy Erwin Crooy 5 maart 2019 1297

Deze dagen staat het carnaval weer op het programma. Voor veel mensen dé reden om eens wat dieper in het glaasje te kijken dan normaal. Hoe erg is het dan als je jezelf ziek meldt omdat je een flinke kater te verwerken hebt?

Ziek tijdens carnaval