Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Chat met Ontslagbot (AI) over je ontslag

AI in het arbeidsrecht

Erwin Crooy Erwin Crooy 11 maart 2024 472

Het Juridisch Platform kondigt met enige trots de lancering aan van Ontslagbot. Ontslagbot is een chatfunctie die op basis van AI in staat is om laagdrempelige hulp te bieden aan werknemers die geconfronteerd worden met ontslag. Door online vragen te stellen, ontvangen werknemers direct een toepasbaar antwoord of advies.

AI in het arbeidsrecht
Geen concreet uitzicht op nieuw werk

Geen concreet uitzicht

Erwin Crooy Erwin Crooy 23 januari 2024 1109

Ga je een vaststellings­overeenkomst tekenen? Wees eerlijk over je concrete uitzicht op ander werk. Een recente uitspraak van de rechtbank bewijst dat een valse verklaring over je toekomstperspectief je naderhand geld kan kosten.

Geen uitzicht op werk?
Ontslag met een vast contract

Rechten vast contract

Erwin Crooy Erwin Crooy 9 november 2023 2064

Als je een werknemer bent met een vast contract en geconfronteerd wordt met ontslag, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over je rechten en de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Ontslag met vast contract
Vaststellings­overeenkomst toch geldig zonder handtekening

Geldigheid vaststellings­overeenkomst

Erwin Crooy Erwin Crooy 26 juni 2023 2601

Een vaststellings­overeenkomst met daarop enkel de handtekening van je werkgever kan nooit bindend zijn toch? Een rechter oordeelde recentelijk toch anders dan je misschien zou verwachten. Hier lees je wanneer je vaststellings­overeenkomst geldig is.

Overeenkomst geldig
Arbeidsmarkt en ontslag na de coronacrisis

Ontslag na de coronacrisis

Jos de Ridder Jos de Ridder 18 maart 2022 5027

De afgelopen twee jaar werden we op de proef gesteld door het coronavirus. Dat heeft niemand onberoerd gelaten. De gevolgen binnen mijn werkveld waren duidelijk zichtbaar. Nog steeds trouwens, al is er een opmerkelijke verandering gaande.

Ontslag na corona
Rechten en plichten van werknemer in quarantaine

Rechten werknemer in quarantaine

Erwin Crooy Erwin Crooy 4 februari 2022 7262

Er bereiken mij steeds vaker berichten van werknemers die door hun werkgever gevraagd worden om te komen werken terwijl ze in quarantaine moeten. Ook hoor ik dat werkgevers vragen om vakantiedagen in te leveren. Welke rechten plichten heb je als werknemer?

Rechten werknemer
Zelf ontslag afhandelen of jurist inschakelen

Hoe ontslag afhandelen

Jos de Ridder Jos de Ridder 7 september 2021 5099

Zonder dat je het ziet aankomen wordt je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!

Hoe ontslag afhandelen
Meer dan de wettelijke transitievergoeding

Wettelijke transitievergoeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 11 juni 2021 10605

Sinds 2015 heeft de kantonrechtersformule plaatsgemaakt voor de wettelijke transitievergoeding. Het is hierdoor duidelijk wanneer een werknemer bij ontslag recht heeft op een vergoeding en hoe hoog dat bedrag moet zijn. Maar wist je dat je uiteindelijke ontslagvergoeding hoger kan zijn?

Wettelijke transitievergoeding
Loondoorbetaling bij reis naar risicogebied corona

Loondoorbetaling na risicogebied

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 september 2020 7767

Als je terugkeert uit een risicogebied (kleurcodes geel, oranje of rood), dan moet je aansluitend 10 dagen in thuisquarantaine. Of je na terugkeer recht hebt op doorbetaling van je salaris, hangt af van de kleurcode op het moment van vertrek én de mogelijkheid om thuis te werken.

Loon tijdens quarantaine
Loonsverlaging door corona

Loonsverlaging door corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 24 juni 2020 5423

Voor sommige bedrijven zijn de overheidsmaatregelen om de coronacrisis door te komen onvoldoende. Één van de opties die we voorbij zien komen is dat een werkgever een verlaging van de lonen voorstelt. Mag je werkgever je salaris verlagen vanwege de coronacrisis?

Mag loon inleveren?
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.