Publicaties over ontslag

In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.

Zelf ontslag afhandelen of jurist inschakelen

Hoe ontslag afhandelen

Jos de Ridder Jos de Ridder 7 september 2021 1145

Zonder dat je het ziet aankomen wordt je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!

Hoe ontslag afhandelen
Meer dan de wettelijke transitievergoeding

Wettelijke transitievergoeding

Jos de Ridder Jos de Ridder 11 juni 2021 2094

Sinds 2015 heeft de kantonrechtersformule plaatsgemaakt voor de wettelijke transitievergoeding. Het is hierdoor duidelijk wanneer een werknemer bij ontslag recht heeft op een vergoeding en hoe hoog dat bedrag moet zijn. Maar wist je dat je uiteindelijke ontslagvergoeding hoger kan zijn?

Wettelijke transitievergoeding
Loondoorbetaling bij reis naar risicogebied corona

Loondoorbetaling na risicogebied

Erwin Crooy Erwin Crooy 10 september 2020 4864

Als je terugkeert uit een risicogebied (kleurcodes geel, oranje of rood), dan moet je aansluitend 10 dagen in thuisquarantaine. Of je na terugkeer recht hebt op doorbetaling van je salaris, hangt af van de kleurcode op het moment van vertrek én de mogelijkheid om thuis te werken.

Loon tijdens quarantaine
Loonsverlaging door corona

Loonsverlaging door corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 24 juni 2020 3885

Voor sommige bedrijven zijn de overheidsmaatregelen om de coronacrisis door te komen onvoldoende. Één van de opties die we voorbij zien komen is dat een werkgever een verlaging van de lonen voorstelt. Mag je werkgever je salaris verlagen vanwege de coronacrisis?

Mag loon inleveren?
Ontslag door het coronavirus

Ontslag coronavirus

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 juni 2020 3659

Sinds half maart 2020 spreek ik veel werknemers die geconfronteerd worden met ontslag. De economische gevolgen van het coronavirus blijken voor duizenden werkgevers te groot om te kunnen bolwerken. Ontslag hangt in de lucht. Hoe ga je daar als werknemer nou mee om?

Ontslag door corona
Temperatuurmeting op het werk wegens corona

Temperatuur meten corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 22 mei 2020 3107

Mag mijn werkgever op het werk mijn temperatuur meten vanwege het coronavirus? In dit blog ga ik in op de wijze waarop de grens rondom privacy en andere grondrechten steeds verder oprekt en vervaagt.

Hoge temperaturen
Thuiswerken vanwege het coronavirus

Thuis werken corona

Erwin Crooy Erwin Crooy 8 april 2020 2139

Moet je vanwege het coronavirus thuis werken? Dan heb je misschien vragen over je werkplek, deadlines, het voorkomen van ontslag of lesgeven aan je kinderen. We geven een aantal praktische tips.

Tips voor thuiswerken
Ontslag op basis van de cumulatiegrond

Ontslag cumulatiegrond

Erwin Crooy Erwin Crooy 5 december 2019 3330

Met de invoering van de WAB veranderen per 1 januari 2020 de regels rondom ontslag. De grootste verandering is dat ontslag straks ook mogelijk wordt door verschillende ontslaggronden bij elkaar op te tellen. Door deze cumulatiegrond zou het voor je werkgever eenvoudiger worden om je te ontslaan. Maar is dat wel zo?

De cumulatiegrond
Ontslag tijdens re-integratie

Ontslag re-integratie

Jos de Ridder Jos de Ridder 7 november 2019 5447

Tijdens je werk ben je behoorlijk ziek geworden en daarom ben je op dit moment netjes aan het re-integreren. Uit het niets geeft je baas aan dat deze je wil ontslaan. Je krijgt een vaststellingsovereenkomst aangeboden om je arbeidscontract te beëindigen. Kan dat zomaar?

Ontslag bij re-integratie
Pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer

Erwin Crooy Erwin Crooy 7 oktober 2019 3951

Word je wel eens gepest op je werk of doe je er zelf aan mee? Het klinkt als een onderwerp dat op school behandeld zou moeten worden, maar het komt op de werkvloer vaker voor dan je denkt. In sommige gevallen kan het zelfs tot ontslag leiden.

Pesten op je werk