In de media
Op deze pagina vind je artikelen en video's die in lokale en nationale media zijn gepubliceerd over het Juridisch Platform.

Nationale TV bij AVRO TROS EenVandaag

Item: Ontslag, wat nu?

De werkloosheid is ruim 16 jaar niet zo hoog geweest als in 2012. Het CBS berichtte onlangs dat er meer dan een half miljoen werklozen in Nederland zijn. Dat was voor EenVandaag aanleiding om er (nog) een item over uit te maken.

Naast de hoge werkloosheid is het de voorspelling dat de komende tijd nog duizenden mensen hun baan zullen verliezen. Hoe wapen je je tegen het gesprek waarin je baas vraagt 'of je even meeloopt'? En hoe ziet je leven eruit na je ontslag? In het voorjaar van 2012 was nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag op kantoor bij het Juridisch Platform in Amsterdam om te praten over het nieuwe ontslagrecht. In de uitzending van donderdag 16 augustus 2012 werd Erwin Crooy opnieuw geïnterviewd over deze kwestie.

Hier kun je het item terugkijken. Dick Tasma vertelt hoe hij na 33 jaar gewerkte te hebben bij Sanoma in één keer werkloos raakt. Erwin Crooy geeft aan welke juridische aspecten er spelen en wat je het beste kunt doen als je ontslagen wordt. Ciska Pittie geeft als loopbaancoach haar zienswijze op het vinden van een nieuwe baan.

Uitgezonden op 16 augustus 2012. Redactie: Joyce Boverhuis. Verslag: Erik van Prooijen.

Nationale TV bij AVRO TROS EenVandaag

Item: Ophef over versoepeling ontslagrecht

In de zomer van 2012 werd duidelijk dat het ontslagrecht versoepeld zou worden. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken wilde dat werkgevers makkelijker en goedkoper van werknemers af zouden kunnen, ook zonder toestemming van het UWV of de kantonrechter. Zijn doel was meer geld in de schatkist en een flexibelere arbeidsmarkt. Erwin Crooy, directeur van het Juridisch Platform, werd door EenVandaag geïnterviewd en gevraagd of de plannen van minister Kamp de problemen op de arbeidsmarkt daadwerkelijk oplossen of werknemers vogelvrij zouden worden? Het nieuwe ontslagrecht ging uiteindelijk in juli 2015 in.

Uitgezonden op 26 juni 2012. Redactie: Henriette van Rijsingen. Verslag: Remko Theulings.