Juridisch Platform bestaat 20 jaar

Jop Berkhout 23 mei 2024 508

Sinds april 2024 bestaat het Juridisch Platform 20 jaar. Ontslagzaken zijn zelden feestelijk en het past ons niet om groots uit te pakken. Maar het is wel een mooi moment om er heel even bij stil te staan.

In de afgelopen twee decennia bemiddelden we voor ruim 15.000 werknemers in hun ontslagprocedure. We zijn beide trots dat we zoveel mensen hebben kunnen bijstaan in (vaak) lastige situaties. Door de jaren heen is er best veel veranderd in het arbeidsrecht. Wetswijzingen zoals de WAB en de afschaffing van de kantonrechtersformule waren absoluut momenten om onze dienstverlening opnieuw uit te vinden.

Hoewel de basis van onze dienstverlening hetzelfde is gebleven, zijn er zeker dingen veranderd. We reizen niet langer door de Randstad voor het houden van spreekuren. Fysieke gesprekken op onze kantoren zijn vervangen door plaatsonafhankelijk en online werken. Onze menselijke aanpak en drive voor het behalen van een maximaal resultaat voor onze klanten is echter onveranderd gebleven.

Twintig jaar na oprichting besturen we het bedrijf nog steeds zelf. Sterker nog, we vinden het belangrijk om ook onze klanten persoonlijk bij te blijven staan. De vraag naar onze ontslagbemiddeling is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Om daaraan te kunnen blijven voldoen, hebben we een extern team van capabele arbeidsrechtadvocaten en -juristen opgebouwd. Dit team staat dagelijks vele werknemers bij in de lijn met onze visie. We willen te allen tijde dat de kwaliteit van onze dienstverlening gewaarborgd blijft.

Onze meest recente vernieuwing betreft een AI-chatbot. Ontslagbot geeft nauwkeurige antwoorden op ontslaggerelateerde vragen. Zo blijven we ons aanpassen aan de eisen die in deze tijd aan een juridisch dienstverlener gesteld mogen worden.

De genoemde aanpak wordt door onze klanten gewaardeerd, want we zijn trots om met ruim 900 ervaringen op Trustpilot te boek te staan als beste arbeidsrechtadvocaat en juridisch dienstverlener. We zien uit naar de volgende 20 jaar!

Erwin Crooy
Erwin

Directeur

Sinds 2004 heb ik als juridisch adviseur allround ervaring opgedaan in het arbeids- en ontslagrecht. Ondertussen heb ik werknemers in alle lagen van de bevolking begeleid in ruim 1.600 ontslagzaken. Ik probeer door te dringen tot de kern van de zaak om zo de wensen en behoeften van mijn klanten te behartigen. De praktijk blijft altijd weer variëren en verbazen. Dat geeft mij plezier in het werk dat ik doe.

Jos de Ridder
Jos

Directeur

Naast sinds 2004 werkzaam te zijn als ontslagjurist, heb ik in het verleden ervaring opgedaan in zowel de zakelijke wereld als die van het maatschappelijk werk. Ik hecht er grote waarde aan om juridische situaties vanuit diverse kanten te belichten, om vlot tot een doortastende aanpak te komen. Het is mijn streven om cliënten op een persoonlijke wijze te begeleiden met een praktisch ontslagadvies op maat.

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.