Onze gelukswensen voor 2013

Jos de Ridder Jos de Ridder 19 december 2012 4785

We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig en actief 2013!

Het is en blijft een cliché: je gezondheid is het belangrijkste dat je hebt en je moet genieten van de mensen van wie je houdt. ‘Actief’ heeft te maken met ‘in beweging zijn’: zowel fysiek als op de arbeidsmarkt en actief opkomend voor je (arbeids-)rechten. Laat het een goed voornemen zijn om in beweging te blijven in 2013.

Uiteraard staan de juristen en ontslagconsulenten van het Juridisch Platform je ook in 2013 graag terzijde als je een vraag hebt over of een probleem hebt met je arbeidsrechtelijke situatie. Helaas gebeurt het ook dat mensen net voor Kerst of Oud & Nieuw ontslagen worden. Mocht je tijdens de feestdagen daar dringende vragen over hebben, neem dan vooral contact met ons op!

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo

Het jaar 2012 in vogelvlucht

Onze missie was duidelijk: we willen kwalitatief hoogwaardige, juridische bijstand verlenen aan particulieren tegen een redelijk tarief. En dat hebben we gedaan. In 2012 stonden we zo'n duizend werknemers bij, verdeeld over vele branches in heel Nederland.

Wij denken dat je met onze hulp je ontslag het snelst en meest effectief afwikkelt. Dat doen we in de regel binnen enkele weken. Dat maakt zo'n ontslagsituatie direct een stuk minder ingrijpend. Dat is voor ons natuurlijk makkelijk praten. Het is natuurlijk belangrijker dat onze klanten dat over ons zeggen. Daarom hebben we het volgende gedaan.

Start met social media

We hebben we in 2012 sociale mediakanalen ingericht om op een laagdrempelige manier in contact te blijven en vooral te blijven polsen wat er speelt in de arbeidsmarkt. Hiermee zijn we bovendien nog beter bereikbaar voor vragen. Dat gebeurt naar volle tevredenheid: volgers op Twitter, reacties op de blogartikelen op onze site, likes op Facebook en aandacht op LinkedIn. We hebben het onafhankelijke platform Trustpilot ingeschakeld om ervaringen van onze klanten vast te leggen. Dat resulteert in een beoordeling waar we erg trots op zijn.

De belangrijkste ontslagzaken

De meest voorkomende arbeidsrechtelijke problemen waar werknemers in 2012 mee te maken kregen waren:

  • Ontslag wegens bedrijfseconomische gronden;
  • Ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding.

Het zit natuurlijk ook niet mee: in 2012 steeg de werkeloosheid naar een nieuw dieptepunt van meer dan een half miljoen werkelozen. En besloot de regering om het ontslagrecht aan te passen, of eigenlijk; een compromis-akkoord te sluiten daarover. Dat heeft geleid tot een ontslagrechtconstructie die nog complexer en reactiever is geworden dan deze al was. Oftewel: als werknemer moet je nog actiever voor je (arbeids-)rechten opkomen en worden de vergoedingen veel soberder.

In 2013 verandert er overigens nog niets aan de hoogte van de ontslagvergoeding, want hoewel de nieuwe wetgeving ingaat per 1 januari 2013 wordt die pas effectief vanaf 2014.

Vooruitkijkend naar 2013

We blijven in 2013 natuurlijk het juristenkantoor met een bijzonder persoonlijke benadering. Zeker met het huidige wetsvoorstel, blijft juridische bijstand in onze optiek noodzakelijk. Wij helpen je zo snel mogelijk aan een rechtvaardige afhandeling van je ontslag.

Nogmaals de beste wensen voor 2013!

Namens alle medewerkers van het Juridisch Platform

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.