Een recordaantal arbeidszaken

Jos de Ridder Jos de Ridder 5 april 2013 2982

Met veel aandacht en interesse hebben we het artikel 'Meer dan ooit in de clinch met de baas' op Metronieuws gelezen. We herkennen ons in het marktbeeld dat er veel meer mensen ontslagen worden of een dreigend ontslag boven het hoofd hangt.

Het zit natuurlijk ook niet mee: in 2012 steeg de werkeloosheid naar een nieuw dieptepunt van meer dan een half miljoen werklozen. Daarnaast besloot de regering om een compromis-akkoord te sluiten t.a.v. het ontslagrecht. Dat heeft geleid tot een ontslagrechtconstructie die nog complexer en reactiever is geworden. Oftewel, als werknemer moet je nog actiever voor je (arbeids-)rechten opkomen en worden de vergoedingen veel soberder.

Van rechtsbijstandverzekeraar naar specialist

We merken dat mensen bezuinigen op een rechtsbijstandpolis. Als je jaren geen gebruik maakt van een rechtsbijstandverzekering voor arbeidsrecht, is het toch zonde van je geld. Dan kun je beter, als het toch eens nodig is, voor het bedrag van een paar jaarpremies (of soms nog minder) een gespecialiseerde arbeidsrechtjurist inschakelen. Die bovendien ook nog eens gewone-mensentaal spreekt.

Hierom worden we gewaardeerd

  • Persoonlijke aandacht: we nemen de tijd voor je;
  • Goed bereikbaar: persoonlijke e-mailadressen en directe telefoonnummers (ook op de niet-standaard kantooruren);
  • Je hebt snel een jurist aan de lijn (niet eerst langs servicedesks en andere tussenstations);
  • Er kloppen bij ons ook mensen aan die een rechtsbijstandsverzekering hebben, maar daar helemaal niet tevreden over zijn;
  • Verzekeraars verlenen lang niet altijd dekking en wijzen verzekerden dikwijls af op basis van de polisvoorwaarden. Dan heb je dus jaren betaald voor een polis en wordt je nog niet geholpen;
  • Vaak weten mensen niet waarvoor ze verzekerd zijn. Als het puntje bij paaltje komt, blijkt net de module arbeids- en ontslagrecht niet in het pakket te zijn opgenomen;
  • Advocaten zijn duur. Voor dezelfde kwaliteit en dito resultaat kun je ook een gespecialiseerde arbeidsrechtjurist inhuren. Die zijn veel goedkoper en kunnen en mogen ook gewoon pleiten in de rechtbank.

Waar we voor staan

Wij staan voor transparantie, een persoonlijke benadering en een snelle, gerichte aanpak voor een redelijke prijs. We hebben in 2012 meer dan 1.000 werknemers bijgestaan in hun ontslagprocedure. We zijn werkzaam in heel Nederland, ongeacht de branche waarin je werkt. In 2012 kwamen veel klanten uit de financiële dienstverlening, het verzekeringswezen, facilitaire dienstverlening, de bouw, zorg en de ICT. Maar we vertegenwoordigden ook werknemers uit supermarkten, kinderopvangbedrijven, telecombedrijven, koffiebranderijen en de optieksector. Dat is in het eerste kwartaal van 2013 niet veel anders.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.