Het nieuwe regeerakkoord

Erwin Crooy Erwin Crooy 30 oktober 2012 2750

Vandaag is het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Inzake de aanpassing van het ontslagrecht zijn we er niet gelukkig mee. In plaats van een duidelijke keuze, is het een compromis-akkoord geworden.

In de onderhandelingen lagen de kaarten letterlijk op tafel. Je leest duidelijk terug dat soms Rutte en soms Samsom heeft gewonnen met kaarten. Dat heeft geleid tot een ontslagrechtconstructie die nog complexer en reactiever is geworden dan deze al was. Oftewel: als werknemer moet je nog actiever voor je (arbeids)rechten opkomen en worden de vergoedingen een stuk soberder.

Wij zijn ook van mening dat het ontslagrecht aangepast mocht worden, maar dan met name gericht op bepaalde (arbeids-)groepen. De voordelen die er te behalen waren, zijn eigenlijk niet gehaald. Alleen de preventieve toets blijft enigszins overeind, maar dat is meer een advies geworden dan een vergunning. Zo weet je als werkgever en werknemer nog steeds niet waar je aan toe bent.

Wat kunnen wij voor je doen?

We blijven natuurlijk het juristenkantoor dat een persoonlijke benadering belangrijk vindt. Zeker met het huidige voorstel, blijft juridische bijstand in onze optiek noodzakelijk. We helpen je zo snel mogelijk aan een rechtvaardige oplossing en zullen je bijstaan voor, tijdens of na de hoorzitting.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.