Zelf ontslag afhandelen of jurist inschakelen?
Zonder dat je het ziet aankomen wordt je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!
Bovenstaande werkwijze overkomt honderden werknemers per dag. Ga er maar aan staan! Met je vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst) nog vers in de hand, duik je meteen het internet op. In het begin zoek je de betekenis op van onbekende woorden als transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst of finale kwijting. Vervolgens word je bedolven onder een enorme hoeveelheid juridische informatie van arbeidsrechtdeskundigen en overheidsinstanties.
Zelf onderhandelen of uitbesteden?
Met een brok in je keel vanwege het recente voornemen tot ontslag, moet je nu de wijsheid zien te vinden om de juiste dingen te doen. Je vraagt je waarschijnlijk af of je zelf je ontslag kunt afwikkelen of dat het verstandiger is om een ontslagjurist in te schakelen. Wellicht helpt de volgende informatie om een passende keuze te maken.
In de afgelopen 16 jaar heb ik letterlijke honderden werknemers gesproken over hun ontslagsituatie. In veel van deze gesprekken stellen mensen mij de vraag of ze zelf in staat zijn om met hun werkgever te onderhandelen of dat het beter is om daar een jurist / advocaat voor in te huren. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van vele factoren. Om hier richting aan te geven zou je jezelf deze vragen kunnen stellen.
Vragen over afwikkeling ontslag
- Kan ik in de regel goed voor mezelf opkomen?
- Heeft mijn werkgever de neiging me te overtreffen?
- Hoe emotioneel sta ik in dit voorgenomen ontslag?
- Vind ik het fijn om hier geen energie meer aan te besteden?
- Zorgen "vreemde ogen" tot een betere onderhandelingspositie?
- Durf ik mijn ontslag uit handen te geven?
Mijn advies over jouw situatie
Bovenstaande vragen komen in een goed adviesgesprek aan bod. De optelsom van de antwoorden bepaalt de uitkomst. Het kan zijn dat ik aangeef om met alle verworven informatie zelf in overleg te treden met je werkgever. Soms adviseer ik echter om er tussenuit te stappen, afstand te nemen en mij je ontslag te laten afwikkelen.
Ga in ieder geval niet te snel! Ga er niet vanuit dat alle kennis over het ontslagrecht op internet te vinden is. Onderhandelen bij ontslag is een vak waarbij je veel kunt winnen. Met de verkeerde stappen kun je echter ook veel verliezen. Bel me op voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag verder.
Bel nu met een jurist
Ons eerste advies is altijd gratis. Buiten openingstijden kun je een terugbelverzoek indienen of een e-mail sturen.
020-4689114 (gratis)
Maandag - Donderdag | 08:00 - 21:00 u |
Vrijdag | 08:00 - 20:00 u |
Zaterdag - Zondag | Alleen e-mail |