Onderhandel over mijn ontslag

Word je ontslagen? Laat ons je ontslagprocedure afhandelen. Wij checken je rechtspositie, bepalen de strategie en onderhandelen met je werkgever. Zo weet je zeker dat je vaststellings­overeenkomst, transitievergoeding, ontslagvergoeding en WW-uitkering geregeld zijn. Zonder stress een maximaal resultaat.

Onderhandel over de voorwaarden van je ontslag
Prijsopgave voor onderhandelen over ontslag

We bieden dit pakket aan vanaf € 250 (ex. BTW). Pas als we je ontslagsituatie kennen, kunnen we een definitieve prijs afgeven. Kun je in een paar regels beschrijven waarom je ontslagen wordt?

We kunnen een prijsopgave maken als we beschikken over je arbeidscontract, loonstrookje en (concept) vaststellings­overeenkomst. Je kunt ze na je aanvraag ook mailen of via WhatsApp verzenden.

PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
Recaptcha logo

Onderhandelen over ontslag (video)

Als er door je werkgever op ontslag met wederzijds goedvinden wordt aangestuurd, ontvang je vaak een vaststellings­overeenkomst (of beëindigings­overeenkomst). Zo'n ontslagvoorstel is vaak eenzijdig opgesteld en daarom is het raadzaam om het inhoudelijk te laten controleren. Na onderhandeling door een jurist blijkt er vaak veel meer in het vat te zitten!

In deze video legt mr. Jos de Ridder uit wat er in de praktijk gebeurt en hoe wij daarbij kunnen helpen.

Voor wie is deze onderhandeling bedoeld?

'Onderhandel over mijn ontslag' is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met ontslag, zelf eigenlijk ook wel weg willen, maar geen tijd/energie willen steken in het maken van bezwaar of voeren van onderhandelingen. Indien je een vaststellings­overeenkomst hebt gekregen of de volgende punten grotendeels van toepassing zijn, past dit ontslagpakket goed bij je:

Je bent werknemer;
Je wordt ontslagen met wederzijds goedvinden;
Je wilt weten of je (voorgenomen) ontslag terecht is;
Je wilt weten of je aanspraak maakt op een (aansluitende) WW-uitkering;
Je wilt weten of je een hogere ontslagvergoeding kunt krijgen;
Je wilt samen met een jurist de beste strategie bepalen;
Je wilt het contact en/of de onderhandeling met je werkgever uitbesteden;
Je wilt vooraf een vaste prijs voor het hele traject.

Hoe werkt onderhandelen over ontslag?

Het gezegde "Vreemde ogen dwingen" is absoluut van toepassing in een onderhandeling. Als een ervaren arbeidsjurist namens jou het woord voert, is het effect daarvan duidelijk merkbaar. Wij onderhandelen voor jou over de beste voorwaarden, met respect voor de relatie.

Je krijgt voor je gehele ontslagtraject een eigen jurist toegewezen. Geen overdracht van dossiers, doorkiesnummers of ellenlange wachttijden, maar gewoon een mobiel nummer en direct e-mailadres. Hieronder lees je hoe we te werk gaan.

Maak je interesse kenbaar via het aanvraagformulier. Lever indien mogelijk ook je (concept) vaststellings­overeenkomst, arbeidsovereenkomst en loonstrookje aan via het aanvraagformulier of stuur ze na via e-mail of WhatsApp. Geef ook aan op welke momenten je telefonisch bereikbaar bent.

In een telefoongesprek bespreken we je ontslagsituatie, luisteren we naar jouw afwegingen en geven we advies over de route die wij zouden bewandelen. Wij doen je een prijsvoorstel voor het uitbesteden van de onderhandeling en afwikkelen van je ontslagprocedure. Zo weet je van tevoren precies wat je voor onze dienstverlening betaalt. Die kosten kun je in sommige gevallen zelfs door je werkgever laten vergoeden. Indien je ons voorstel accepteert, gaan we direct voor je aan de slag.

Nadat je alle benodigde stukken hebt aangeleverd, kijkt jouw vaste jurist welke verbeteringen er mogelijk zijn t.a.v. vrijstelling van werk, verhogen van je ontslagvergoeding, afzwakken van je concurrentie- of relatiebeding, uitbetalen van je vakantiedagen, verkrijgen van een opleidingsbudget en veiligstellen van je WW-uitkering. Ook je eigen wensen kunnen worden meegenomen. Jullie bepalen samen de definitieve onderhandelingsstrategie.

Je jurist neemt alle communicatie tussen jou en je werkgever uit handen. Hij of zij verzorgt ook de onderhandeling en probeert de beste ontslagvoorwaarden voor jou in de wacht te slepen. Uiteraard zonder risico op een gerechtelijke procedure, met oog voor de arbeidsrelatie en inachtneming van een vlotte afwikkeling. Zodra er nieuws te melden is, neemt de jurist contact met je op.

Na akkoord tussen jou en je werkgever houden we vinger aan de pols om ervoor te zorgen dat je ontslag afgewikkeld wordt zoals afgesproken. Indien nodig, leggen we je uit hoe je een aansluitende WW-uitkering aanvraagt.

Dit kun je van onze arbeidsjurist verwachten

We beoordelen je rechtspositie o.b.v. je ontslagsituatie;
We onderzoeken welke kansen je in de onderhandeling hebt;
We adviseren je over wat ons de beste aanpak lijkt;
We bepalen samen de beste strategie;
We toetsen de juistheid van je vaststellings­overeenkomst;
We checken of er gebreken in je vaststellings­overeenkomst zitten;
We stellen het recht op een aansluitende WW-uitkering veilig;
We berekenen de wettelijke transitievergoeding;
We onderhandelen over een hogere ontslagvergoeding;
We onderhandelen over vrijstelling van werk met behoud van salaris;
We onderhandelen over uitbetaling van vakantiedagen en bonussen;
We onderhandelen over het vervallen van een concurrentiebeding;
We onderhandelen over omscholing of opleidingsbudget;
We koppelen het resultaat van de onderhandelingen terug;
We ronden je ontslag procedure af met een definitieve vaststellings­overeenkomst;
We leggen uit hoe een WW-aanvraag werkt.

Ervaringen van onze klanten

We komen sinds 2004 op voor de rechten van werknemers in ontslagsituaties. Daarom weten we snel waar de pijnpunten liggen en op welke manier de onderhandeling optimaal verloopt. Hier lees je hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.