Juridische hulp bij ontslag

Indien je geconfronteerd wordt met (dreigend) ontslag, wil je waarschijnlijk je rechtspositie bepalen en de juiste juridische stappen zetten. Het is in zo'n situatie verstandig om juridische hulp in te winnen bij een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in ontslagrecht.

Tips bij ontslag

Je werkgever komt naar je toe komt en zegt ‘Loop even mee, we moeten wat bespreken’. In dat gesprek wordt je ontslag aangezegd. Hoe handel je in zo'n situatie? Met onderstaande tips weet je wat je moet doen bij ontslag.

Ontslag aanvechten

Je werkgever heeft je plotseling ontslag aangezegd. Hij zet je onder druk om akkoord te gaan met het voorstel en eist dat je snel een beslissing neemt. Ga nooit meteen akkoord met je ontslag. Onderzoek eerst wat je rechten zijn en overweeg om je ontslag aan te vechten.

Onterecht ontslag aanvechten

Is jou net ontslag aangezegd, maar denk je dat je ontslag onterecht is? Laat ons onderzoeken of we je ontslag juridisch kunnen aanvechten. Ons advies kost je niets.

In hoger beroep

Wordt de ontslagprocedure doorgezet en beslist de kantonrechter uiteindelijk dat je arbeidsovereenkomst ontbonden mag worden? Dan kun je tegen die uitspraak in hoger beroep gaan bij het gerechtshof.

Onderhandeling

Als je ontslagen wordt, ontvang je vaak een vaststellings­overeenkomst (ontslagvoorstel) van je werkgever. Onderhandelen loont in zo'n situatie.

Rechtspositie bepalen

Als je te maken krijgt met ontslag, is het van belang om eerst te bepalen wat je rechtspositie is. Zodra je die weet, kun je een juridisch verweer of onderhandeling starten.

Rechtsbijstand arbeidsconflict

Ontslag wegens een arbeidsconflict of een verstoorde arbeidsrelatie gaat via de kantonrechter. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht worden ontslagredenen steeds strenger getoetst. Met de juiste rechtsbijstand is een ontslag wegens een arbeidsconflict goed aan te vechten.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.