Ontslag in de scheepvaart

Nederland heeft een stevige scheepvaarthistorie. Helaas vallen er in de maritieme branche regelmatig ontslagen. Je bent bij ons aan het juiste adres als zeevarende of walwerker als je te maken krijgt met ontslag.

Is jouw bedrijf in zwaar weer terecht gekomen en dreigen er ontslagen te vallen? Neem dan contact met ons op om je situatie voor te leggen. Wij gaan voor jou de onderhandelingen aan zodat je straks niet met lege handen staat.

Huidige veranderingen arbeidsrecht

Onlangs is het werkterrein van de Nederlandse arbeidsrechtjurist officieel uitgebreid met het maritieme arbeidsovereenkomstenrecht. Je bent dus aan het goede adres bij ons gespecialiseerde arbeidsrechtkantoor. De verandering draagt ook nog eens bij aan een versterking van de rechtspositie van zeevarenden en dat is in jouw voordeel.

De zee-arbeidsovereenkomst kan net als de normale arbeidsovereenkomst worden aangegaan voor bepaalde of onbepaalde tijd en eindigt ook van rechtswege, door opzegging, door ontbinding of door wederzijds goedvinden.

De arbeidsrechtelijke status van een zeevarende wijkt op diverse punten wel af van die van een ‘gewone’ werknemer. Dit geldt voor de arbeidsovereenkomst, de beloning, de vakantiedagenregeling, het ontslag, ziekte en enkele bijzondere bedingen (zoals een proeftijdbeding en een concurrentiebeding). Ook heeft de internationale omgeving van het werken op zee een grote invloed op de arbeidsrechtelijke positie van een zeevarende.

Waar heb je recht op?

Het is niet eenvoudig om - als je zelf in de benauwende situatie van ontslag zit - uit te zoeken waar je recht op hebt en wanneer je wat moet zeggen. Neem daarom vrijblijvend contact op met onze juristen. Dat kost je niets.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.