Over mr. Erwin Crooy

Sinds ik het Juridisch Platform heb opgericht in 2004 sta ik werknemers bij als juridisch adviseur. Ik heb een brede ervaring opgedaan in het arbeidsrecht, met nadruk op het ontslagrecht. Daarbij ondersteunde ik werknemers in alle lagen van de bevolking.

Contactgegevens

Naam: Erwin Crooy
Functies: Directeur / Arbeidsrechtjurist
Ervaring: Mediator, onderhandelaar, coach, jurist
E-mail: crooy@juridischplatform.nl
Telefoon kantoor: +31 20 - 468 9114
Mobiele telefoon: +31 6 - 5083 8638

Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je me een e-mail of WhatsApp-bericht sturen. Het kan wel zijn dat ik dan iets later reageer.

Gevolgde opleiding

Ik studeerde van 1998 t/m 2003 Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit van Amsterdam. Beide universiteiten behoren tot de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten van Europa. De studie bood een brede basis met aandacht voor alle rechtsgebieden, ook in internationaal verband. Je werd opgeleid als verantwoordelijke jurist die het recht toepast op complexe maatschappelijke vraagstukken.

Instituut: Universiteit Leiden
Instituut: Universiteit van Amsterdam
Propedeuse: Rechtsgeleerdheid (RUL)
Master: Civiel recht (UvA)
Titel: Meester in de rechten (mr)

Opgedane werkervaring

Aan het einde van mijn studie maakte ik kennis met de rechtspraktijk bij de AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland). Als Juridisch adviseur begeleidde ik daar werkgevers bij arbeidsrechtelijke problemen, maar ik vond het eigenlijk interessanter om de werknemers bij te staan.

In 2004 richtte ik met mijn jeugdvriend Jos de Ridder het Juridisch Platform op. Al snel kwam ik erachter dat werknemers op praktische problemen stuitten zodra ze in aanraking kwamen met ontslag. Traditionele aanbieders van juridische diensten kwamen niet tegemoet aan de wensen van rechtzoekenden. Ik miste snelheid, onafhankelijkheid en een persoonlijke benadering. Ik specialiseerde me in het ontslagrecht en richt me nu voornamelijk op advisering en bemiddeling.

Mijn rol in het Juridisch Platform

Samen met Jos werk ik tegenwoordig aan een organisatie die de belangen van werknemers bij ontslag vooropstelt. We zorgen ervoor dat iedere werknemer toegang heeft tot professionele, betaalbare en betrokken rechtshulp bij ontslag. Op Trustpilot worden we gewaardeerd als Beste Juridisch Dienstverlener.

Inmiddels heb ik zeker 1.600 onderhandelingen gevoerd en cliënten bijgestaan in tientallen rechtszaken. Ik probeer daarbij altijd door te dringen tot de kern van de zaak, de behoeften te inventariseren om vervolgens de belangen van mijn klanten zo goed mogelijk te behartigen. De praktijk blijft daarbij altijd weer variëren en verbazen. Iedereen krijgt een op maat afgestemde begeleiding met in de meeste gevallen als resultaat een erg tevreden cliënt. Dat geeft mij veel plezier voldoening in het werk dat ik doe.

mr. Erwin Crooy
Neem contact op

Kun je momenteel niet bellen? Vul dan dit contactformulier in. We beantwoorden je bericht de eerstvolgende werkdag.

Recaptcha logo

Media en publicaties

Af en toe word ik door de media benaderd om mijn visie te delen over arbeidsrechtelijke kwesties, met name op het gebied van ontslag. Zo werkte ik o.a. mee aan een TV-item van EenVandaag (AVRO TROS). Bij Media lees je er meer over.

Daarnaast schrijf ik op onregelmatige basis over zaken die me opvallen in de praktijk. Hieronder tref je mijn meest recente blogartikelen aan.

Vaststellings­overeenkomst toch geldig zonder handtekening

Vaststellings­overeenkomst geldig zonder jouw handtekening?

Een vaststellings­overeenkomst met daarop enkel de handtekening van je werkgever kan nooit bindend zijn toch? Een rechter oordeelde recentelijk toch anders dan je misschien zou verwachten. Hier lees je wanneer je vaststellings­overeenkomst geldig is.

Rechten en plichten van werknemer in quarantaine

Rechten en plichten van werknemer in quarantaine

Er bereiken mij steeds vaker berichten van werknemers die door hun werkgever gevraagd worden om te komen werken terwijl ze in quarantaine moeten. Ook hoor ik dat werkgevers vragen om vakantiedagen in te leveren. Welke rechten plichten heb je als werknemer?

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.