mr. Jos de Ridder

Naast meer dan 18 jaar werkzaam te zijn als ontslagjurist, heb ik in het verleden ervaring opgedaan in zowel de zakelijke wereld als die van het maatschappelijk werk.

Jos de Ridder
Jos

Directeur

Opleiding en achtergrond

Ik ging na mijn studie rechten aan de Universiteit Leiden in 1998 aan de slag als marketingmanager bij een (destijds) vooruitstrevend bedrijf dat zich toelegde op het organiseren van computercursussen voor senioren in Nederland. Mede door mijn inbreng kon dit bedrijf zich ontwikkelen tot een landelijk opleidingsinstituut.

Ondanks het plezier dat ik aan dit werk beleefde, ontstond bij mij de wens om meer bij te dragen op het sociaal-menselijke vlak. Ik kon die wens in daden omzetten door mij twee jaar in te zetten voor de opvang van vluchtelingen bij het COA. Mede door dit werk keerde mijn oude roeping terug: het verlenen van juridische hulp.

Rechtshulp bij ontslag

In 2004 richtte ik samen met Erwin Crooy het Juridisch Platform op. We hadden als doel om werknemers op een laagdrempelige en betaalbare manier bij te staan bij arbeidsrechtelijke kwesties. Het gebeurde in onze ogen te vaak dat werknemers onvoldoende geïnformeerd werden en niet kregen waar ze recht op hadden.

Persoonlijke motivatie

Werknemers die met ontslag geconfronteerd worden willen eigenlijk allemaal snel weten waar ze aan toe zijn. De vervolgstap is (vaak) juridisch advies over de aanpak, onderhandeling en afwikkeling. Ik sta mensen graag bij met mijn juridische kennis en ervaring op het gebied van ontslagrecht, zodat ze weer snel vooruit kunnen kijken. Daarbij begeleid ik op een persoonlijke wijze en geef ik altijd een praktisch ontslagadvies op maat.

Contact met Jos

Heb je een arbeidsgerelateerde vraag of wil je direct contact met mij over je (dreigende) ontslag? Als je onderstaand formuliertje invult, bel en mail ik je zo snel mogelijk terug.

Neem contact op

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.