Over mr. Jos de Ridder

Ik ben sinds de oprichting van het Juridisch Platform in 2004 werkzaam als directeur en jurist arbeidsrecht. Voorafgaand aan mijn juridische carrière heb ik echter ervaring opgedaan in zowel de zakelijke wereld als in die van het maatschappelijk werk.

Jos de Ridder
Jos

Directeur

Contactgegevens

Naam: Jos de Ridder
Functies: Directeur / Arbeidsrechtjurist
Ervaring: Mediator, onderhandelaar, coach, jurist
E-mail: ridder@juridischplatform.nl
Telefoon kantoor: +31 20 - 468 9114
Mobiele telefoon: +31 6 - 5083 8637

Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je me een e-mail of WhatsApp-bericht sturen. Het kan wel zijn dat ik dan iets later reageer.

Gevolgde opleiding

Ik studeerde van 1992 t/m 1998 Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Sinds 1575 is dit één van Europa's meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten. In Leiden voltooide ik de specialisatie Civiel recht. In die masteropleiding werd uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijkste pijlers zoals het Overeenkomstenrecht, Goederenrecht en Aansprakelijkheidsrecht. Naast de theoretische kant, was er ook ruimte voor de praktische uitwerking in actieve werkgroepen zoals het practicum en het privatissimum.

Instituut: Universiteit Leiden
Master: Rechtsgeleerdheid
Specialisatie: Civiel recht
Titel: Meester in de rechten (mr)

Opgedane werkervaring

Na mijn studie ging ik aan de slag als Sales en Marketingmanager bij Centa Computeropleidingen. Destijds een vooruitstrevend bedrijf dat zich toelegde op het organiseren van computercursussen voor senioren in Nederland. Mede door mijn inbreng kon dit bedrijf zich ontwikkelen tot een landelijk opleidingsinstituut.

Ondanks het plezier dat ik aan dit werk beleefde, ontstond bij mij de wens om meer bij te dragen op het sociaal-menselijke vlak. Ik kon die wens in daden omzetten door mij twee jaar in te zetten voor de opvang van vluchtelingen bij het COA. Als Begeleider Asielzoekers keerde mijn oude roeping terug: het verlenen van juridische hulp aan mensen die zich in een verzwakte (machts)positie bevinden.

Mijn rol in het Juridisch Platform

In 2004 richtte ik samen met Erwin Crooy het Juridisch Platform op. We hadden als doel om werknemers op een laagdrempelige en betaalbare manier bij te staan bij arbeidsrechtelijke kwesties. Het gebeurde in onze ogen te vaak dat werknemers onvoldoende geïnformeerd werden en niet kregen waar ze recht op hadden.

Werknemers die met ontslag geconfronteerd worden willen eigenlijk allemaal snel weten waar ze aan toe zijn. De vervolgstap is (vaak) juridisch advies over de aanpak, onderhandeling en afwikkeling. Ik sta mensen graag bij met mijn juridische kennis en ervaring op het gebied van ontslagrecht, zodat ze weer snel vooruit kunnen kijken. Daarbij begeleid ik op een persoonlijke wijze en geef ik altijd een praktisch ontslagadvies op maat.

mr. Jos de Ridder
Neem contact op

Kun je momenteel niet bellen? Vul dan dit contactformulier in. We beantwoorden je bericht de eerstvolgende werkdag.

Recaptcha logo

Media en publicaties

Af en toe word ik door de media benaderd om input te leveren over arbeidsrechtelijke kwesties, met name op het gebied van ontslag. Zo werkte ik al mee aan items in het AD, Metro en De Volkskrant. Bij Media lees je er meer over.

Daarnaast schrijf ik op onregelmatige basis over zaken die me opvallen in de praktijk. Hieronder tref je mijn meest recente blogartikelen aan.

Arbeidsmarkt en ontslag na de coronacrisis

Ontslag na de coronacrisis

De afgelopen twee jaar werden we op de proef gesteld door het coronavirus. Dat heeft niemand onberoerd gelaten. De gevolgen binnen mijn werkveld waren duidelijk zichtbaar. Nog steeds trouwens, al is er een opmerkelijke verandering gaande.

Zelf ontslag afhandelen of jurist inschakelen

Zelf ontslag afhandelen of jurist inschakelen?

Zonder dat je het ziet aankomen wordt je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.