Vacature freelance arbeidsjurist

Ben jij communicatief ingesteld en goed in onderhandelen? Voel jij je prettig om op te komen voor de rechten van werknemers? En ben je werkzaam als zelfstandig arbeidsrechtjurist of heb je de wens als freelancer aan de slag te gaan? Dan komen we graag met je in contact!

Over het Juridisch Platform

Het Juridisch Platform is in Nederland een toonaangevende juridische dienstverlener. We staan sinds 2004 werknemers bij die worden geconfronteerd met (dreigend) ontslag of overwegen of zelf ontslag te nemen. Onze arbeidsjuristen geven gratis telefonisch advies en helpen werknemers om onder zo gunstig mogelijke voorwaarden hun contract te beëindigen. Dat doen we met een praktische insteek: snel de essentie van het probleem achterhalen, gerechtelijke procedures voorkomen en onderhandelen over een realistische ontslagregeling.

We hebben de afgelopen jaren onze werkwijze sterk gedigitaliseerd. Dat betekent dat we geen vast kantoor meer hebben, maar plaatsonafhankelijk werken. We ontmoeten onze cliënten niet meer fysiek, maar staan ze bij via chat, e-mail en telefoon. Gerenommeerde software voor de advocatuur helpt ons in het afwikkelen van onze dossiers. We sturen op data en niet op aanwezigheid. Vanwege een groeiende marktpositie, zijn we momenteel op zoek naar een freelance jurist arbeidsrecht met de nodige ervaring.

Functieomschrijving freelance jurist arbeidsrecht

Vacature jurist ontslagrecht

Deze functie in het kort

Functie: Medior/Senior jurist arbeidsrecht
Tijden: Overdag / Avond / Weekend
Freelance: Inhuur als zelfstandig jurist
Beloning: Concurrerende vergoeding o.b.v. je omzet
Locatie: Thuis of op rustige plek met goed internet

Als jurist arbeidsrecht bij het Juridisch Platform sta je rechtstreeks in contact met werknemers die in een ontslagsituatie verzeild zijn geraakt. Het kan ook gaan om werknemers die wegens ziekte of een arbeidsconflict thuis zitten en overwegen om zelf ontslag te nemen. We hanteren geen inkomensgrens en opereren landelijk, dus onze cliënten zijn een dwarsdoorsnede van werkend Nederland.

In de meeste gevallen komen aanvragen binnen via telefoon of e-mail. Onze telefooncentrale beantwoordt binnenkomende telefoontjes en stuurt relevante calls via e-mail door naar jou. Jij voert je werk uit vanuit huis of op een rustige locatie waar je beschikt over goed internet en ongestoord kunt bellen. Dat is normaliter tijdens kantooruren, maar 's avonds of in het weekend werken is bespreekbaar omdat we onze openingstijden aan het verruimen zijn. Het is jouw taak om aanvragen (telefonisch) op te volgen, de kern van het probleem te achterhalen, kundig te adviseren en te kijken waar je onze diensten kunt inpassen. Zodra een werknemer besluit om het Juridisch Platform in te huren, probeer jij het dossier zelf af te wikkelen. Indien dat niet mogelijk is, breng je het onder bij een collega.

Je bent als arbeidsrechtjurist verantwoordelijk voor een groot deel van het werk dat het Juridisch Platform verricht. Dat betekent dat het van belang is dat je je kunt inleven in de ontslagsituatie van een werknemer en intrinsiek gemotiveerd bent om hem of haar zo goed mogelijk verder te helpen. Dat vraagt aan de voorkant om inlevingsvermogen, een sterk gevoel voor commercialiteit en afsluitend om een kwalitatieve uitvoering van je werk. Uiteindelijk zul je worden beoordeeld op de kwaliteit die je levert. De hoge waardering die we op Trustpilot verworven hebben is voor ons van levensbelang.

Gewenste vaardigheden en ervaring

We zoeken een medior of senior arbeidsrechtjurist die in staat is om zich te verplaatsen in de wereld van een werknemer die onlangs met ontslag is geconfronteerd of overweegt om zelf ontslag te nemen. Onze ideale freelance arbeidsjurist kan zich goed inleven, is communicatief en sterk in onderhandelen.

Je hebt de studie rechten (HBO of WO) afgerond;
Je hebt aantoonbaar affiniteit met het ontslagrecht;
Je hebt al een aantal jaren werkervaring in het arbeidsrecht;
Je bent toegankelijk, inlevend en in staat je te verplaatsen in onze doelgroep;
Je bent zelfstandig, pro-actief en praktisch ingesteld;
Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 Je bent freelancer of hebt de wens om als zelfstandig jurist aan de slag te gaan.

Wat bieden we een freelance jurist arbeidsrecht?

We zoeken versterking voor onbepaalde tijd. Daarbij gaat onze voorkeur ernaar uit om je in te huren als zelfstandig jurist. Je werkdagen en -tijden bepalen we in overleg. Wij stellen software ter beschikking ter ondersteuning van je werkzaamheden. Verder maken we gerichte afspraken over een concurrerende beloning en eventuele onkostenvergoeding.

Een informele werkomgeving met korte lijntjes;
Flexibiliteit in werktijden (overdag, avond en/of weekend);
De mogelijkheid om volledig vanuit huis te werken;
Vrijheid en zelfstandigheid in behandeling van dossiers;
Vergoeding voor laptop en mobiele telefoon;
Inhuur als zelfstandig jurist tegen concurrerende beloning;
De mogelijkheid op een vast contract of vaste inhuurregeling.

Maak alvast kennis met je collega's

Indien je bij ons aan de slag gaat als arbeidsjurist, werk je rechtstreeks samen met de directie. Mr. Jos de Ridder en mr. Erwin Crooy zijn ervaren arbeidsrechtjuristen die gespecialiseerd zijn in het ontslagrecht. Daarnaast zul je in contact staan met externe juristen die door ons worden ingehuurd.

Jos de Ridder
Jos

Directeur

Naast sinds 2004 werkzaam te zijn als ontslagjurist, heb ik in het verleden ervaring opgedaan in zowel de zakelijke wereld als die van het maatschappelijk werk. Ik hecht er grote waarde aan om juridische situaties vanuit diverse kanten te belichten, om vlot tot een doortastende aanpak te komen. Het is mijn streven om cliënten op een persoonlijke wijze te begeleiden met een praktisch ontslagadvies op maat.

Erwin Crooy
Erwin

Directeur

Sinds 2004 heb ik als juridisch adviseur allround ervaring opgedaan in het arbeids- en ontslagrecht. Ondertussen heb ik werknemers in alle lagen van de bevolking begeleid in ruim 1.600 ontslagzaken. Ik probeer door te dringen tot de kern van de zaak om zo de wensen en behoeften van mijn klanten te behartigen. De praktijk blijft altijd weer variëren en verbazen. Dat geeft mij plezier in het werk dat ik doe.

Solliciteer op deze vacature

Ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag met je in contact. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mr. Jos de Ridder (directeur). Hij is op bereikbaar op telefoonnummer 020 - 468 9114, mobiel nummer 06 - 5083 8637 (mag ook via WhatsApp) of via e-mail. Voor een directe sollicitatie kun je onderstaand formulier invullen.

Upload je cv, motivatie of relevante informatie
Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.