Aanzegverplichting werkgever

In 2015 trad de Wet werk & zekerheid in en veranderde het arbeidsrecht. Een onderdeel daarvan was de verplichte aanzegging tot ontslag. Wat betekent de aanzegplicht voor jouw positie en bescherming als werknemer?

De aanzegverplichting

Je werkgever is verplicht om je minimaal één maand voor de einddatum van je tijdelijke arbeidsovereenkomst schriftelijk te melden of deze je contract wil verlengen. Het doel van deze aanzegverplichting is dat werknemers met tijdelijke contracten in de gelegenheid worden gesteld om tijdig op zoek te gaan naar een andere baan.

De aanzegverplichting en aanzegtermijn van één maand gelden ook als je werkgever je tijdelijke contract wil verlengen. In dat geval dient deze ook aan te geven onder welke voorwaarden dit contract wordt voortgezet. Bij arbeidscontracten die korter duren dan zes maanden en bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten voor de duur van een afgebakend project geldt de aanzegverplichting niet.

De aanzegvergoeding

Vergeet of verzuimt je werkgever om aan te zeggen? Dan heb je recht op een aanzegvergoeding. Deze vergoeding is gelijk aan één bruto maandsalaris (zonder vakantiegeld). Indien je werkgever te laat aanzegt, heb je recht op een vergoeding naar rato.

Als je in aanmerking denkt te komen voor een aanzegvergoeding, is het van belang dat je deze binnen twee maanden na het einde van je arbeidsovereenkomst opeist. Indien je werkgever niet op je verzoek ingaat (lees: niet betaalt), dan kun je binnen diezelfde twee maanden een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo

Gratis advies over de aanzegverplichting

Onze arbeidsrechtjuristen zijn er voor jou! Vertel ons telefonisch over je ontslagsituatie, dan kunnen we het snelst beoordelen wat in jouw geval verstandig is. Dat kost je niets, want ons eerste advies is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Dag Openingstijden Bereikbaarheid
Maandag-Donderdag 08:00 - 21:00 u Telefoon / Mail
Vrijdag 08:00 - 20:00 u Telefoon / Mail
Zaterdag-Zondag Op afspraak Mail
Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.