Beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Ben je op zoek naar een deskundige die je van persoonlijk advies kan voorzien bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst? Dan vind je die bij het Juridisch Platform.

Advies bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Wanneer een arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, dan kunnen er ingrijpende veranderingen in je persoonlijke situatie plaatsvinden. Om je daarbij te ondersteunen, biedt het Juridisch Platform een oplossing, afgestemd op je zaak. Wij zijn gespecialiseerd in ontslagbegeleiding en kunnen je te hulp schieten wanneer je rechtshulp of advies kunt gebruiken bij de beëindiging van je arbeidsovereenkomst. Ook kunnen wij zorgen voor bemiddeling of vertegenwoordiging bij de rechtbank, indien dat nodig blijkt te zijn. Wat het Juridisch Platform uniek maakt, is onze persoonlijke benadering. Bovendien hanteren wij geen hoge advocatentarieven, waardoor onze dienstverlening betaalbaar is voor iedereen.

Wanneer je werkgever wil overgaan tot beëindiging van je arbeidsovereenkomst, dan zal hij dit moeten onderbouwen met gegronde redenen.

Beëindiging arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Mocht je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebben, dan zal het dienstverband van rechtswege aflopen. Je werkgever moet echter wel één maand van tevoren schriftelijk aan je doorgeven dat het dienstverband niet wordt verlengd.

Beëindiging arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Bij een beëindiging van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd gaat het vaak om redenen zoals een verstoorde arbeidsverhouding, een arbeidsconflict, disfunctioneren of bedrijfseconomische redenen.

Je werkgever heeft verschillende manieren om een dienstverband te beëindigen. Bij bedrijfseconomische redenen ligt de route via het UWV voor de hand. Voor de andere redenen zou je werkgever kunnen kiezen voor de route via de kantonrechter. Maar in de meeste gevallen kiezen werkgevers voor een vaststellings­overeenkomst.

Beëindiging arbeidsovereenkomst via vaststellings­overeenkomst

In de regel ontvangt een werknemer een vaststellings­overeenkomst dan wel een beëindigingsovereenkomst. De vaststellings­overeenkomst is eigenlijk een ontslagbrief waarin de voorwaarden staan vermeld op basis waarvan de werkgever de arbeidsovereenkomst wil beëindigen.

Een vaststellings­overeenkomst moet in elk geval de volgende elementen bevatten:

  1. De einddatum van het dienstverband;
  2. De hoogte van de ontslagvergoeding;
  3. Wel of geen vrijstelling van werkzaamheden;
  4. Wel of geen uitbetaling vakantiedagen;
  5. De vergoeding voor outplacement of opleiding;
  6. Een eventueel concurrentie- relatiebeding.
  7. Finale kwijting.

Mocht je te maken krijgen met een beëindiging van uw arbeidsovereenkomst, ga dan niet meteen akkoord met het voorstel. Het is belangrijk om eerst je positie en strategie te bepalen.

Bel nu met een jurist

Ons eerste advies is altijd gratis. Buiten openingstijden kun je een terugbelverzoek indienen of een e-mail sturen.

020-4689114 (gratis)

Maandag - Donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag - Zondag Alleen e-mail
Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.