Ontslag aanvechten via kort geding

In spoedeisende gevallen, kun je een een kort geding aanspannen tegen je werkgever. Bijvoorbeeld als je op staande voet ontslagen bent en je werkgever de betaling van je salaris heeft stopgezet. Hoe werkt dat?

Wanneer je werkgever je salarisbetaling stopzet, is een kort geding in de regel de juiste procedure om doorbetaling van je salaris te vorderen. Het kort geding kan ook worden gebruikt bij een op non-actief stelling. Het gaat erom dat er sprake is van een spoedeisend belang. Indien dat niet het geval is, zal de procedure niet in behandeling worden genomen.

Het kort geding wordt vaak gebruik om op korte termijn een voorlopige uitspraak van de rechter te krijgen. Een kort geding wordt vaak binnen enkele dagen (en soms enkele weken) in behandeling genomen. Na het kort geding volgt over het algemeen binnen enkele dagen een schriftelijke uitspraak. Hoewel de uitspraak voorlopig is, respecteert de werkgever meestal de beslissing van de rechter. Hoger beroep is mogelijk, door een bodemprocedure bij het gerechtshof te starten.

Hulp bij een kort geding

Is er sprake van een spoedeisend belang en wil je de kantonrechter uitspraak laten doen? Onze arbeidsrechtjuristen kunnen je helpen bij het aanspannen of vertegenwoordigen van jouw belangen bij een kort geding.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.