Ontslagbescherming

Ontslagbescherming betekent dat je niet zomaar ontslagen kan worden. Dat biedt inkomenszekerheid voor zowel werknemers met een vast contract als tijdelijk contract.

Wat houdt ontslagbescherming in?

Toetsen van ontslaggrond

Het preventief toetsen van je ontslaggrond biedt bescherming tegen onredelijk ontslag voor werknemers. De ontslagprocedures zijn gekoppeld aan de ontslagreden.

Transitievergoeding

Word je toch ontslagen of heb je een vaststellingsovereenkomst afgesloten met je werkgever, dan heb je sinds 1 juli 2015 recht op een transitievergoeding als het ontslag niet aan jou te wijten is. De hoogte van de transitievergoeding kun je zelf berekenen. De hoogte van je uiteindelijke ontslagvergoeding is overigens onderhandelbaar en kan veel hoger uitvallen als je één van onze ervaren arbeidsjuristen inschakelt.

WW-uitkering

Ontslagbescherming omvat ook het recht op een WW-uitkeren om de grootste inkomensval op te vangen. Bij ontslag is het erg belangrijk om na te gaan of je je recht op een WW-uitkering behoudt.

Advies omtrent ontslagbescherming

Als je wordt ontslagen, brengt dat financiële consequenties met zich mee. Om je rechtspositie te bepalen en je financiële gevolgen inzichtelijk te maken, doe je er goed aan om juridisch advies in te winnen.

Zeker in specifieke gevallen als ‘ontslagbescherming bij ziekte’ of ‘ontslagbescherming bij zwangerschap’ of ‘ontslagbescherming bij oudere werknemers’ is het verstandig een specialist te raadplegen.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.