Ontslagbescherming

Ontslagbescherming betekent dat je niet zomaar ontslagen kan worden. Dat biedt inkomenszekerheid voor zowel werknemers met een vast contract als tijdelijk contract.

Wat houdt ontslagbescherming in?

Toetsen van ontslaggrond

Het preventief toetsen van je ontslaggrond biedt bescherming tegen onredelijk ontslag voor werknemers. De ontslagprocedures zijn gekoppeld aan de ontslagreden.

Transitievergoeding

Word je toch ontslagen of heb je een vaststellings­overeenkomst afgesloten met je werkgever, dan heb je sinds 1 juli 2015 recht op een transitievergoeding als het ontslag niet aan jou te wijten is. De hoogte van de transitievergoeding kun je zelf berekenen. De hoogte van je uiteindelijke ontslagvergoeding is overigens onderhandelbaar en kan veel hoger uitvallen als je één van onze ervaren arbeidsjuristen inschakelt.

WW-uitkering

Ontslagbescherming omvat ook het recht op een WW-uitkeren om de grootste inkomensval op te vangen. Bij ontslag is het erg belangrijk om na te gaan of je je recht op een WW-uitkering behoudt.

Advies omtrent ontslagbescherming

Als je wordt ontslagen, brengt dat financiële consequenties met zich mee. Om je rechtspositie te bepalen en je financiële gevolgen inzichtelijk te maken, doe je er goed aan om juridisch advies in te winnen.

Zeker in specifieke gevallen als ‘ontslagbescherming bij ziekte’ of ‘ontslagbescherming bij zwangerschap’ of ‘ontslagbescherming bij oudere werknemers’ is het verstandig een specialist te raadplegen.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.