Op non-actief stelling of schorsing
Wanneer u door uw werkgever op non-actief gesteld wordt, is dit in de regel een voorfase van ontslag.

Veel werkgevers overvallen hun werknemers plotseling met een voorstel tot ontslag. Het voorstel is meestal al uitgewerkt in een beëindigingsovereenkomst dan wel vaststellingsovereenkomst. U wordt dan verzocht uw werkplek te verlaten en naar huis te gaan.

Belangrijk is dat u – in ieder geval schriftelijk – niet akkoord gaat met de non-actiefstelling. U doet er verstandig aan om schriftelijk aan te geven dat u er niet akkoord mee gaat en dat u beschikbaar blijft voor uw eigen werkzaamheden met behoud van salaris en overige emolumenten.

De periode van non-actief is afhankelijk van de situatie. Soms heeft de werkgever meer tijd nodig om na te denken over een voorval of gebeurtenis. Mocht het non-actief gerelateerd zijn aan ontslag, dan geeft de werkgever u vaak één of twee weken om over het ontslagvoorstel na te denken.

Wanneer u te maken krijgt met een non-actiefstelling dan is het belangrijk om zekerheid te krijgen over uw rechtspositie.. Een ervaren ontslagjurist kan u daarbij helpen.

Protesteer tegen je op non-actiefstelling
Hieronder kun je een voorbeeldbrief downloaden (Word / .docx) waarmee je protest aan kunt tekenen tegen je op non-actiefstelling.

Je dient de brief aan te vullen met de ontbrekende gegevens. Uiteraard kun je de inhoud ook veranderen, zolang de strekking maar gelijk blijft. Bel ons als je zekerheid wilt over de inhoud. Verstuur de brief aangetekend én per gewone post of e-mail. Bewaar een kopie voor jezelf.

Download protestbrief (.docx)