Wat zijn mijn rechten bij ontslag
Heeft uw werkgever u ontslag aangezegd en vraagt u zich af 'Wat zijn mijn rechten bij ontslag?'

Dan bent u bij het Juridisch Platform aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en ambtenarenrecht en dan met name ontslagbegeleiding. Wij bieden u directe hulp bij ontslag.

Wat zijn mijn rechten bij ontslag

Werknemers die ontslag krijgen, hebben in principe recht op een WW-uitkering. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, hebben zij eveneens recht op een transitievergoeding bij ontslag. Ook hebben werknemers een wettelijke verankerde bedenktermijn, zodat ze niet overrompeld kunnen worden en overhaast instemmen met de vaststellingsovereenkomst die de werkgever hen voorlegt.

Daarnaast dient uw werkgever u altijd op tijd van het dreigende ontslag op de hoogte te stellen, de zogenoemde aanzegplicht.

Meteen hulp bij ontslag

Wilt u meer weten over uw rechtspositie en de rechten die u heeft bij ontslag? Doe dan de ontslagcheck en leg ons uw vaststellingsovereenkomst voor. Of neem direct vrijblijvend contact op met een van de arbeidsrechtjuristen van Juridisch Platform. Via telefoonnummer 020 – 468 9114 of via de e-mail.

Bent je ontslagen en vraag je jezelf af 'Waar heb ik recht op?' Dan ben je bij het juridisch Platform aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in en bieden directe hulp bij ontslag.

Ontslag: 'Waar heb ik recht op?'

Bij ontslag heb je in principe recht op een WW-uitkering. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, heb je ook recht op een transitievergoeding of ontslagvergoeding. Daarnaast moet je werkgever je op tijd inlichten over het dreigende ontslag, de zogenoemde aanzegplicht. Ook hebben werknemers een wettelijke verankerde bedenktermijn, zodat ze niet overrompeld kunnen worden en overhaast instemmen met de vaststellingsovereenkomst die de werkgever hen voorlegt.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Je kunt ons daarbuiten ook per e-mail bereiken.

Laat je terugbellen

Eén van onze juristen belt je gratis terug op een passend moment.