Alles over je rechten bij ontslag

Heeft je werkgever je ontslag aangezegd en vraag je je af: 'Wat zijn mijn rechten bij ontslag?' Hier geven we de antwoorden.

Dan bent u bij het Juridisch Platform aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en ambtenarenrecht en dan met name ontslagbegeleiding. Wij bieden u directe hulp bij ontslag.

Wat zijn mijn rechten bij ontslag

Werknemers die ontslag krijgen, hebben in principe recht op een WW-uitkering. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, hebben zij eveneens recht op een transitievergoeding bij ontslag. Ook hebben werknemers een wettelijke verankerde bedenktermijn, zodat ze niet overrompeld kunnen worden en overhaast instemmen met de vaststellingsovereenkomst die de werkgever hen voorlegt.

Daarnaast dient uw werkgever u altijd op tijd van het dreigende ontslag op de hoogte te stellen, de zogenoemde aanzegplicht.

Meteen hulp bij ontslag

Wilt u meer weten over uw rechtspositie en de rechten die u heeft bij ontslag? Doe dan de ontslagcheck en leg ons uw vaststellingsovereenkomst voor. Of neem direct vrijblijvend contact op met een van de arbeidsrechtjuristen van Juridisch Platform. Via telefoonnummer 020 – 468 9114 of via de e-mail.

Bent je ontslagen en vraag je jezelf af 'Waar heb ik recht op?' Dan ben je bij het juridisch Platform aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in en bieden directe hulp bij ontslag.

Ontslag: 'Waar heb ik recht op?'

Bij ontslag heb je in principe recht op een WW-uitkering. Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, heb je ook recht op een transitievergoeding of ontslagvergoeding. Daarnaast moet je werkgever je op tijd inlichten over het dreigende ontslag, de zogenoemde aanzegplicht. Ook hebben werknemers een wettelijke verankerde bedenktermijn, zodat ze niet overrompeld kunnen worden en overhaast instemmen met de vaststellingsovereenkomst die de werkgever hen voorlegt.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een jurist spreken over (dreigend) ontslag? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek.

Bel 020-4689114 (gratis)

Dag Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag en zondag Gesloten

Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een moment dat het jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.