Tussentijds opzegbeding

Een tussentijds opzegbeding is een bepaling in je tijdelijke contract waarin staat dat je arbeidscontract tussentijds kan worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege op de einddatum zonder dat daarvoor een handeling vereist is. Dat is niet het geval, als je met je werkgever een tussentijds opzegbeding bent overeengekomen. In dat geval kunnen zowel jij als je werkgever tussentijds je tijdelijke contract opzeggen. Er is dan dus wel een voorafgaande opzegging nodig is om je tijdelijk contract te kunnen beëindigen.

Als er geen tussentijds opzegbeding is opgenomen en je werkgever wil je vóór het einde van je dienstverband ontslaan, dan zal deze het contract moeten laten ontbinden bij de kantonrechter of je een goede vaststellingsovereenkomst moeten aanbieden.

Advies over je opzegbeding

Heb je een vraag over een tussentijds opzegbeding? Bel ons op voor gratis advies van een arbeidsrechtjurist.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een jurist spreken over (dreigend) ontslag? Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek.

Bel 020-4689114 (gratis)

Dag Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag en zondag Gesloten

Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een moment dat het jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.