Tussentijds opzegbeding

Een tussentijds opzegbeding is een bepaling in je tijdelijke contract waarin staat dat je arbeidscontract tussentijds kan worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege op de einddatum zonder dat daarvoor een handeling vereist is. Dat is niet het geval, als je met je werkgever een tussentijds opzegbeding bent overeengekomen. In dat geval kunnen zowel jij als je werkgever tussentijds je tijdelijke contract opzeggen. Er is dan dus wel een voorafgaande opzegging nodig is om je tijdelijk contract te kunnen beëindigen.

Als er geen tussentijds opzegbeding is opgenomen en je werkgever wil je vóór het einde van je dienstverband ontslaan, dan zal deze het contract moeten laten ontbinden bij de kantonrechter of je een goede vaststellingsovereenkomst moeten aanbieden.

Advies over je opzegbeding

Heb je een vraag over een tussentijds opzegbeding? Bel ons op voor gratis advies van een arbeidsrechtjurist.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.