Verwijtbaar handelen werkgever

Je kunt ontslagen worden wegens (ernstig) verwijtbaar handelen of nalaten. Maar wist je dat je werkgever daar ook van kan worden beschuldigd? Als dat het geval is, zou je bij ontslag recht kunnen hebben op een extra ontslagvergoeding (de billijke vergoeding).

Vier voorbeelden van verwijtbaar handelen door werkgever

  1. Werkgever zegt arbeidsovereenkomst op zonder toestemming van het UWV
  2. Werkgever zegt arbeidsovereenkomst op in strijd met een opzegverbod (bijv. bij ziekte)
  3. Werkgever zegt arbeidsovereenkomst op terwijl sprake is van discriminatie van de werknemer
  4. Werkgever neemt andere werknemer in dienst, terwijl in de ontslagvergunning van het UWV de bepaling is opgenomen dat de ontslagen werknemer weer moet worden aangesteld bij voldoende werk

Als je wordt geconfronteerd met een ontslag, dan is het wijs een arbeidsjurist in te schakelen. Onze juristen kunnen je correct adviseren en bijstaan. Daarnaast kunnen ze bepalen of de hoogte van de transitievergoeding juist is en of je daarnaast aanspraak maakt op een billijke vergoeding.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.