De Gouden Handdruk
Je werkgever wil je ontslaan en heeft je als onderdeel daarvan een Gouden Handdruk aangeboden. Waar moet je met deze vorm van ontslagvergoeding nou rekening mee houden?

Je hebt dit voorstel hopelijk nog niet getekend en het meegenomen om erover na te denken. Het is ook mogelijk dat er op je werk een collectief ontslag aangekondigd wordt. In dat geval staat er in het sociaal plan hoe de Gouden Handdruk berekend wordt. Ook dan heb je altijd bedenktijd en mogelijkheden om te onderhandelen.

Heldere afspraken bij een Gouden Handdruk

Je maakt met je werkgever afspraken over de datum van beëindiging, de betaling van vakantiedagen, de werking van een eventueel non-concurrentiebeding en het inleveren van bedrijfseigendommen (zoals bijvoorbeeld een leaseauto of een laptop). Dat document heet een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Daar is de Gouden Handdruk een onderdeel van.

Een Gouden Handdruk klinkt als ‘gouden bergen’, maar de hoogte van deze ontslagvergoeding is afhankelijk van je inkomen, ontslaggrond en vele andere aspecten die met ontslag te maken hebben.

Hogere ontslagvergoeding?

Wil je weten of de hoogte van je Gouden Handdruk redelijk is? Of welke zaken er nog meer geregeld kunnen worden? Dan is het handig om je te laten adviseren door een gespecialiseerde arbeidsjurist. Je werkgever zal je in eerste instantie vaak een zo laag mogelijke gouden handdruk aanbieden.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Je kunt ons daarbuiten ook per e-mail bereiken.

Laat je terugbellen

Eén van onze juristen belt je gratis terug op een passend moment.