Ontslag en outplacement

Het kan voorkomen dat je werkgever je na een ontstane situatie confronteert met een ontslagvoorstel. Na je ontslag zul je ook weer verder willen. Het kan daarom verstandig zijn om een outplacementtraject in te gaan.

Je kunt dit door je werkgever laten betalen. Het is belangrijk om goed te snappen hoe het zit met de hoogte van de ontslagvergoeding, vrijstelling van werkzaamheden, uitbetaling van vakantiedagen, het vervallen van het concurrentiebeding en de mogelijkheden tot outplacement.

Wat is belangrijk voor de toekomst?

Het outplacementtraject kun je in laten gaan na het ontslag of gedurende de resterende looptijd van je dienstverband. Je zou met je werkgever kunnen afspreken dat je iedere week een dagdeel vrijgesteld wordt van werkzaamheden en deze tijd kunt besteden aan het outplacement.

Wat is belangrijk tijdens de onderhandeling?

  • De kosten van het outplacement zal je werkgever meestal verrekenen met je transitievergoeding. Hierover kun je onderhandelen omdat dit voor jou voordelig kan zijn vanwege het belastingvoordeel.
  • Je kunt ook met je werkgever bespreken of deze bereid is het outplacement te betalen zonder dat dit wordt ingehouden op je transitievergoeding.
  • Je kunt er eventueel ook voor kiezen om dit bedrag uit te laten keren via je transitievergoeding in plaats van het in te zetten voor een outplacementtraject. Je betaalt er dan wel inkomstenbelasting over.
  • Laat je altijd adviseren als bij ontslag ook outplacement aan de orde is. Ga niet meteen akkoord met het eerste voorstel.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen of een appje sturen.

Chat via WhatsApp
Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

Juridisch advies over outplacement

Onze arbeidsrechtjuristen zijn er voor jou! Vertel ons in een gratis adviesgesprek over je ontslagsituatie. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 - 18:00 uur.

Bel 020-4689114 (gratis)

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.