Advocaat bij ontslag

Word je ontslagen? Dan kun je overwegen om voor het onderhandelen van betere ontslagvoorwaarden en hogere ontslagvergoeding een advocaat in te schakelen. Een ontslagadvocaat kan je ook bijstaan in een rechtszaak bij de kantonrechter. Stem nooit zomaar in met je ontslag en onderzoek altijd eerst (gratis) je rechtspositie.

Voordelen van een ontslag-advocaat

Het inschakelen van een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeids- of ontslagrecht, kent een aantal voordelen.

 • Een advocaat bij ontslag voorkomt een gerechtelijke procedure
  • Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juristen en advocaten gaan een rechtszaak liever uit de weg als die mogelijkheid er is. Omdat een procedure tijd en geld kost, laten veel werkgever het daar ook liever niet op aankomen. Door te onderhandelen over je ontslagvoorwaarden, kan een rechtszaak vaak worden voorkomen.
 • Een ontslag-advocaat zorgt voor een betere ontslagregeling
  • Vreemde ogen dwingen. Met hulp van een arbeidsrechtadvocaat kom je vaak tot betere ontslagvoorwaarden. Als je die onderhandelingen zelf voert, wordt je vaak minder serieus genomen. Je werkgever kent je advocaat niet, er spelen minder emoties mee, terwijl je je toch met de onderhandeling kunt bemoeien.
 • Een arbeidsrechtadvocaat sleept een hogere ontslagvergoeding in de wacht
  • Wellicht ben je ontevreden over de ontslagvergoeding die je werkgever heeft voorgesteld. Je zult niet de eerste zijn voor wie we een veel hogere ontslagvergoeding uitonderhandelen. Soms is dat de wettelijke transitievergoeding, in andere gevallen gebruiken we de kantonrechtersformule of tonen we aan dat een billijke vergoeding op zijn plek is.
 • Een advocaat bij ontslag stelt je WW- of ziektewetuitkering veilig
  • Een werkgever denkt in eerste instantie aan zijn eigen belang. Om er zeker van te zijn dat je na je ontslag recht hebt op een WW-uitkering of ziektewetuitkering, zul je de juiste juridische stappen moeten zetten én een goede vaststellings­overeenkomst moeten tekenen. Zeker ontslag op staande voet zul je moeten aanvechten, wil je voorkomen dat het UWV je als verwijtbaar werkloos ziet.

Kosten van advocaat bij ontslag

Veel mensen maken zich zorgen over de kosten van het inhuren van een advocaat. Tarieven van advocaten zijn niet wettelijk vastgelegd en ze mogen daarom zelf bepalen wat hun diensten kosten. Een advocaat kan een vaste prijs afspreken, maar ook werken op basis van een uurtarief.

Het mag geen verrassing zijn dat advocaten het liefst werken op basis van nacalculatie. Een advocaat houdt in zo'n geval gewoon zijn uren bij en brengt deze na afloop van de zaak (of aan het eind van de maand) in rekening. Met een tarief tussen de € 150 en € 250 per uur, kunnen die kosten aardig oplopen. Zeker als je bedenkt dat er bovenop dat tarief vaak nog 21% BTW en 10% kantoorkosten wordt gerekend. Vaak wordt er vooraf wel een globale inschatting gemaakt, maar uiteindelijk ligt het risico op overschrijding en dientengevolge een stevige rekening, gewoon bij jou (de cliënt).

Natuurlijk zijn er ook kleine advocatenkantoren die meer schappelijke tarieven rekenen. We komen namelijk ook advocaten tegen die voor € 100 per uur voor je aan de slag gaan. Aan de andere kant zijn er de grote, bekende advocatenkantoren (denk aan de zuid-as in Amsterdam) die niet blikken of blozen bij een uurtarief van € 400. Ongeacht of iemand überhaupt zo'n tarief waard is, verhoogt het bij particulieren de drempel om een advocaat in te schakelen. De angst voor aan torenhoge rekening is immer aanwezig.

Van dure advocaat naar voordelig ontslagpakket

Het Juridisch Platform is opgericht vanuit een behoefte. We merkten dat mensen om ons heen geconfronteerd werden met (dreigend) ontslag en dat er weinig aanbieders waren die vragen konden beantwoorden of hun zorgen konden wegnemen. Als ze er wel waren, was dat schrikbarend duur. Dat moest anders kunnen leek ons.

Sinds 2004 biedt het Juridisch Platform professionele, toegankelijke én betaalbare juridische ondersteuning binnen het arbeidsrecht. We hebben daarbij een middenweg gevonden tussen de gesubsidieerde rechtshulp aan de ene kant en de minder toegankelijke advocatuur aan de andere. In ruim 15 jaar tijd hebben we ontslagpakketten ontwikkeld waarbij we onze ervaring hebben weten te combineren met het leveren van maatwerk. Die bieden we aan tegen een vaste, lage prijs. Daarmee voorzien we in een maatschappelijke behoefte en zijn we in staat om rechtshulp bij ontslag te leveren aan mensen die geen dure advocaat kunnen of willen betalen. Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit de recensies de we via Trustpilot verzamelen.

Goedkope juridische hulp bij ontslag

Onze diensten zijn beduidend voordeliger geprijsd dan die van andere advocaten of juridische dienstverleners. Sinds onze oprichting in 2004 stonden we meer dan 12.000 werknemers bij in de afwikkeling van hun ontslag. We hebben geleerd hoe we ontslagzaken zo effectief mogelijk kunnen inrichten en in beperkte tijd een maximaal resultaat voor jou als werknemer te behalen. Dat doen we onder andere door online te werken, veel telefonisch af te handelen, zaken te laten begeleiden door ontslagjuristen met 15+ jaar aan ervaring en een deel van onze kosten te verhalen op je werkgever.

Hoe werkt een advocaat bij ontslag?

Hierboven beschreven we al dat advocaten het prettig vinden om te werken op basis van nacalculatie. Ze houden hun uren bij en brengen deze na afloop in rekening tegen het afgesproken uurtarief. Vaak valt de rekening hoger uit dan gedacht. Dat moet en kan anders.

Wij hebben goed gekeken naar de vragen of zorgen van werknemers bij (dreigend) ontslag. Op basis daarvan hebben we een aanbod samengesteld dat qua werkzaamheden, einddoel en prijs goed past bij de doelgroepen die we bedienen. Dit aanbod bestaat uit ontslagpakketten die we tegen een vaste, lage prijs in de markt zetten. Welk pakket het beste bij je past, hangt af van je doel, ontslagsituatie en de mate waarin je betrokken wilt worden bij de afwikkeling. Hoe meer je zelf doet, hoe voordeliger het wordt. Wij proberen (een deel van) onze kosten te verhalen bij je werkgever. Daarnaast is ons eerste advies altijd gratis. Hieronder lees je wat onze werkwijze is.

1. Gratis advies

Gratis (€ 0,-)

Bel ons zelf op of laat je gegevens achter zodat wij je op een gepast moment terug kunnen bellen.

2. Ontslagpakket

Vanaf € 99,-

Als je overtuigd bent van onze aanpak, bestel je een ontslagpakket of vraag je om een prijsopgave.

3. Afhandeling

WW of vergoeding

Wij vechten je ontslag (samen) aan of onderhandelen over de beste juridische en financiële voorwaarden.

Gratis juridisch advies

Onze arbeidsrechtjuristen zijn er voor jou! Vertel ons telefonisch over je ontslagsituatie, dan kunnen we het snelst beoordelen wat in jouw geval verstandig is. Dat kost je niets, want ons eerste advies is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Dag Openingstijden Bereikbaarheid
Maandag-Donderdag 08:00 - 21:00 u Telefoon / Mail
Vrijdag 08:00 - 20:00 u Telefoon / Mail
Zaterdag-Zondag Op afspraak Mail
Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.