Arbeidsrechtadvocaat

We herkennen ons in het marktbeeld; dat er veel meer mensen ontslagen worden of een dreigend ontslag boven het hoofd hangt. Ook begrijpen we dat je bezuinigt op een polis; als je jaren geen gebruik maakt van een rechtsbijstandsverzekering voor arbeidsrecht en er geen gebruik van maakt, is het toch zonde van je geld.

Dan kun je beter, als het echt nodig is, voor het bedrag van een paar jaarpremies (of soms nog minder) een gespecialiseerde arbeidsrechtsjurist inschakelen. Die bovendien ook nog eens gewone-mensentaal spreekt. Dan betaal je voor een dienst die je ook daadwerkelijk krijgt.

Advocatenkantoor of juristenkantoor?

Advocatentarieven zijn vaak hoog. Voor dezelfde kwaliteit en dito resultaat kun je ook een gespecialiseerde arbeidsrechtjurist inhuren. Die zijn bovendien veel goedkoper en kunnen en mogen ook gewoon pleiten in de rechtbank. Als advocaat heb je je aan bepaalde gedragsregels te houden die voor een jurist niet gelden, wat weer beperkingen (en irritaties) kan opleveren voor de advocaten. Daarbij verschillen de werkzaamheden niet eens zo veel. Het enige verschil is eigenlijk dat je als advocaat ook procedeert (dus bij de rechter). Alhoewel… bij kort geding- en kantonzaken kun je ook als gemachtigde optreden als je een 'gewone' jurist bent. Ook wordt een schikking vaak boven een procedure verkozen en ook mediation wint aan populariteit.

Het Juridisch Platform

Wij staan voor transparantie, een persoonlijke benadering en een snelle, gerichte aanpak voor een redelijke prijs.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.