Bureau Rechtshulp en ontslag

'Bureau Rechtshulp' is een term die men nog vaak hoort. Het is de voorloper van het Juridisch Loket. Dat is een door de overheid gesubsidieerde advies- en doorverwijsinstelling voor mensen met juridische conflicten.

Je kon bij Bureau Rechtshulp in eerste instantie vrijblijvend je vragen stellen. Het bureau verwees je vervolgens door naar een jurist of advocaat met kennis van zaken op het rechtsgebied van je conflict. Het Bureau Rechtshulp gaf namelijk advies over verschillende juridische zaken, waaronder arbeidsrecht, huurrecht, consumentenrecht, letselschade en bouwrecht.

Bureau Rechtshulp hanteerde net als het Juridisch Loket een inkomensgrens voor juridisch advies. Het gaf advies maar nam je zaak niet zelf in behandeling, maar verwees door naar een pro deo advocaat of een andere rechtshulpverlener.

Aanvullend juridisch advies

Het advies van de medewerkers van Bureau Rechtshulp was een basisadvies. Als je in aanmerking kwam voor een basisadvies, was het alsnog verstandig om daarnaast een second opinion in te winnen bij een onafhankelijke juridische organisatie. In het geval van ontslag is dat niet anders. Overleg altijd met een ervaren ontslagjurist over je mogelijkheden.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.