Ontslag wegens andere omstandigheden

Bij ontslag wegens andere omstandigheden verlies je je baan omdat je werkgever het niet redelijk acht om je in dienst te houden. Hier lees je wanneer er sprake is van een andere omstandigheid en wat je eraan kunt doen als je om die reden ontslagen wordt.

Wat is ontslag wegens andere omstandigheden?

Als een werkgever, overheidsorgaan of schoolbestuur afscheid van een medewerker wil nemen, maar daar niet één van de gebruikelijke ontslagredenen voor heeft, ligt een ontslagbesluit wegens andere omstandigheden voor de hand. Er zou ook gebruik gemaakt kunnen worden van een verzameling ontslaggronden: de cumulatiegrond.

Er wordt wel voor ontslag wegens andere omstandigheden gekozen als er een arbeidsconflict is ontstaan zonder dat duidelijk is wie dit te verwijten valt. Regelmatig ook aangeduid als onverenigbaarheid van karakters. Aan het ontslag op overige gronden gaan meestal onderhandelingen vooraf. Partijen maken dan afspraken over de voorwaarden van het ontslag. Daarbij is het voor de werknemer mogelijk om een transitievergoeding of aanvullende ontslagvergoeding te bedingen. De vergoeding en overige voorwaarden worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Juridisch advies over ontslag

Onze arbeidsrechtjuristen zijn er voor jou! Vertel ons in een gratis adviesgesprek over je ontslagsituatie. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 - 18:00 uur.

Bel 020-4689114 (gratis)

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.