Bereken gratis je transitievergoeding
Ben je benieuwd hoe hoog je wettelijke transitievergoeding is? Met behulp van onze transitiecalculator bereken je in 15 seconden de hoogte van je minimale vergoeding. Je uiteindelijke ontslagvergoeding kan echter nog hoger uitpakken.

De hoogte van je transitievergoeding

De wettelijke transitievergoeding bedraagt maximaal € 83.000 bruto (per 1 januari 2020) of één jaarsalaris indien je meer verdient dan dat. We gaan er in de berekening vanuit dat je recht hebt op een transitievergoeding. Als je niet weet welke regels en uitzonderingen er zijn, raden we je aan om eerst Alles over de transitievergoeding te lezen.

De transitievergoeding berekent de ondergrens

De berekening leidt tot het bepalen van een wettelijke ondergrens. Dat betekent echter niet dat je daar genoegen mee hoeft te nemen! Je uiteindelijke financiële vergoeding is namelijk onderhandelbaar. Zo verzwakt het ontbreken van een overtuigend ontslagdossier bijvoorbeeld de rechtspositie van je werkgever. Het afnemen van één van onze ontslagpakketten leidt in vrijwel alle gevallen tot een aanzienlijk hogere ontslagvergoeding.

Transitievergoeding 2020 berekenen
Gebruik een komma om decimalen te scheiden.