Commissie van Beroep

U heeft de mogelijkheid om tegen het ontslagbesluit op te komen, door middel van het instellen van beroep bij de zogenoemde ‘Commissie van Beroep’, waarbij de onderwijsinstelling is aangesloten. Dit noemen we ook wel ‘kringenrechtspraak’.

U heeft de mogelijkheid om tegen het ontslagbesluit op te komen, door middel van het instellen van beroep bij de zogenoemde ‘Commissie van Beroep’, waarbij de onderwijsinstelling is aangesloten. Dit noemen we ook wel ‘kringenrechtspraak’. Het schoolbestuur moet aangesloten zijn bij een Commissie van Beroep. Dat is verplicht volgens de bekostigingsvoorwaarden die zijn opgelegd door de overheid. De Commissie van Beroep verklaart het verzoek van de onderwijswerknemer na een hoorzitting, gegrond of ongegrond. De uitspraak van de Commissie van Beroep is voor het schoolbestuur niet bindend, tenzij tussen het schoolbestuur en de onderwijswerknemer is overeengekomen dat de uitspraak van de Commissie van Beroep voor beide partijen zal gelden als bindend advies. In de praktijk volgt het schoolbestuur de uitspraak wel op. Wilt u zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent? Leg ons dan uw vraag voor.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.