Zelf de kantonrechter inschakelen

U heeft het recht om ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij het kantongerecht te verzoeken. Dit kunt u doen op hetzelfde moment als het beroep bij de Commissie van Beroep is ingesteld tegen het ontslagbesluit. Dat kan handig zijn om te doen, omdat u dan misschien wel een ontbindingsvergoeding krijgt als de Commissie uw beroep gegrond verklaart. De Commissie kan namelijk geen ontslagvergoeding geven.

Het moet wel overduidelijk zijn dat u echt niet meer terug kunt naar uw oude baan, omdat samenwerken met uw oude werkgever niet meer gaat.

Na de ontbinding van de arbeidsovereenkomst kan het nu wel lastiger zijn om een WW-uitkering te krijgen. Het UWV kan van mening zijn dat er sprake is van ‘verwijtbare werkloosheid’, omdat de werknemer zijn eigen ontslag heeft bewerkstelligd en de uitkering weigeren. Een dergelijke gang naar de kantonrechter heeft alleen maar zin, als de ontslagen onderwijswerknemer het volste vertrouwen erin heeft om snel een andere (betaalde) baan te vinden.

Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.