Strafrechtelijke veroordeling

Let op! Deze informatie is achterhaald

De informatie op deze pagina is niet meer actueel in verband met gewijzigde wetgeving. We bewaren de content wel voor naslag over het onderwerp 'Strafrechtelijke veroordeling'.

Als je als ambtenaar voor een misdrijf bent veroordeeld, een strafrechtelijke veroordeling dus, en het strafrechtelijk vonnis is onherroepelijk, dan ben je op grond van het voor jou geldende rechtspositiereglement wegens deze veroordeling te ontslaan.

Let wel, een vonnis is pas onherroepelijk als er geen mogelijkheid tot hoger beroep is. Is dat het geval en wil het overheidsorgaan van de strafrechtelijke veroordeling gebruikmaken om je te ontslaan? Dan zal ze moeten uitleggen dat, gezien de ernst van de veroordeling, de publiekrechtelijke aanstelling van de ambtenaar in kwestie onmogelijk te handhaven is.

Bezwaar tegen ontslag wegens strafrechtelijke veroordeling

Als je het niet eens bent met het ontslagbesluit, heb je zes weken de tijd daar bezwaar tegen maken. Als je later een bezwaarschrift indient, kun je het besluit niet meer aanvechten. Reageer daarom op tijd!

Belangrijk! Raakt de veroordeling je hoedanigheid als leraar/docent? Dat is vaak nog maar de vraag. Onze arbeidsjurist kijkt dan ook samen met je éérst naar de vraag of je veroordeling wel grond voor ontslag uit de ambtelijke dienst oplevert. Neem simpelweg (vrijblijvend) contact op met onze arbeidsjuristen voor meer informatie.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.

De opvolger van Strafrechtelijke veroordeling

Op staande voet Krijg je ontslag op staande voet?

Bij ontslag op staande voet verlies je je baan met onmiddellijke ingang. Je werkgever moet een dringende reden hebben, je die reden meteen mededelen en direct overgaan tot je ontslag. Hier lees je wanneer er sprake is van een dringende reden, wat de gevolgen zijn en wat je eraan kunt doen als je om die reden ontslagen wordt.

Naar deze ontslagreden

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigingsovereenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.