Voorlopige voorziening bij de bestuursrechter

Een ontslagmaatregel van het schoolbestuur kan ingrijpende gevolgen voor je hebben. Zeker als je strafontslag hebt gekregen wegens (ernstig) plichtsverzuim. Een opzeggingstermijn geldt dan niet, waardoor je dienstverband op korte termijn eindigt. Ook je salarisbetaling eindigt abrupt.

Ten tijde van zowel de bezwaarprocedure als de beroepsprocedure, bestaat voor jou de mogelijkheid om aan de bestuursrechter een voorlopige voorziening te vragen. Dit is een verkorte procedure voor dringende en spoedeisende situaties. Het zogenoemde ‘spoedeisend belang’ moet worden aangetoond. Het doel van het vragen van een voorlopige voorziening is, om de uitvoering van een ontslagbesluit op te schorten of uit te stellen, totdat daarover in de beroepsprocedure door de rechtbank is beslist. Partijen bij de voorlopige voorziening worden zo snel mogelijk uitgenodigd voor een zitting. De uitspraak van de bestuursrechter wordt heel snel, maar uiterlijk binnen twee weken, aan partijen gezonden. Ook voor deze (verkorte) procedure moet je griffierecht betalen.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Plan een gratis gesprek in

Wij bellen je kosteloos op een moment dat jou schikt.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.