Voorlopige voorziening bij de bestuursrechter

Een ontslagmaatregel van het schoolbestuur kan ingrijpende gevolgen voor je hebben. Zeker als je strafontslag hebt gekregen wegens (ernstig) plichtsverzuim. Een opzeggingstermijn geldt dan niet, waardoor je dienstverband op korte termijn eindigt. Ook je salarisbetaling eindigt abrupt.

Ten tijde van zowel de bezwaarprocedure als de beroepsprocedure, bestaat voor jou de mogelijkheid om aan de bestuursrechter een voorlopige voorziening te vragen. Dit is een verkorte procedure voor dringende en spoedeisende situaties. Het zogenoemde ‘spoedeisend belang’ moet worden aangetoond. Het doel van het vragen van een voorlopige voorziening is, om de uitvoering van een ontslagbesluit op te schorten of uit te stellen, totdat daarover in de beroepsprocedure door de rechtbank is beslist. Partijen bij de voorlopige voorziening worden zo snel mogelijk uitgenodigd voor een zitting. De uitspraak van de bestuursrechter wordt heel snel, maar uiterlijk binnen twee weken, aan partijen gezonden. Ook voor deze (verkorte) procedure moet je griffierecht betalen.

Bel nu met een jurist

Het eerste advies van onze arbeidsjuristen is altijd gratis.

020-4689114 (gratis)

Maandag-donderdag 08:00 - 21:00 u
Vrijdag 08:00 - 20:00 u
Zaterdag-zondag Op afspraak

Buiten openingstijden kun je ons altijd mailen.

Laat je gratis terugbellen

Wij bellen je kosteloos op een dag en tijd waarop het jou schikt.

Recaptcha logo
Delen:

Vaststellingsovereenkomst?

Heb je een beëindigings­overeenkomst ontvangen? Wij controleren binnen 4 uur of je kunt onderhandelen over betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.