Voorlopige voorziening bij de bestuursrechter

Een ontslagmaatregel van het schoolbestuur kan ingrijpende gevolgen voor je hebben. Zeker als je strafontslag hebt gekregen wegens (ernstig) plichtsverzuim. Een opzeggingstermijn geldt dan niet, waardoor je dienstverband op korte termijn eindigt. Ook je salarisbetaling eindigt abrupt.

Ten tijde van zowel de bezwaarprocedure als de beroepsprocedure, bestaat voor jou de mogelijkheid om aan de bestuursrechter een voorlopige voorziening te vragen. Dit is een verkorte procedure voor dringende en spoedeisende situaties. Het zogenoemde ‘spoedeisend belang’ moet worden aangetoond. Het doel van het vragen van een voorlopige voorziening is, om de uitvoering van een ontslagbesluit op te schorten of uit te stellen, totdat daarover in de beroepsprocedure door de rechtbank is beslist. Partijen bij de voorlopige voorziening worden zo snel mogelijk uitgenodigd voor een zitting. De uitspraak van de bestuursrechter wordt heel snel, maar uiterlijk binnen twee weken, aan partijen gezonden. Ook voor deze (verkorte) procedure moet je griffierecht betalen.

Bel nu met een jurist

Wil je direct een ontslagjurist spreken? Bel dan het volgende nummer voor een gratis adviesgesprek.

020 - 468 9114

Let op! In verband met de zomervakantie, nemen onze juristen je terugbelverzoek of nieuwe aanvraag vanaf donderdag 19 augustus 2021 weer in behandeling.

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 - 18:00 uur. Buiten openingstijden kun je ons het beste mailen.

Bel mij terug

Wij bellen je gratis terug op een passend moment.

Let op! In verband met de zomervakantie, nemen onze juristen je terugbelverzoek of nieuwe aanvraag vanaf donderdag 19 augustus 2021 weer in behandeling. Houd hier rekening mee bij spoedeisende zaken.