Ontslag Coaching

Word je ontslagen? Laat je coachen door een jurist. Wij controleren je vaststellingsovereenkomst, stellen je WW-rechten veilig en berekenen je transitievergoeding. We bespreken je kansen en staan je bij tijdens de onderhandeling.

Wat is ontslagcoaching?

Als je van je werkgever een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen, is het raadzaam die juridisch te laten checken. Vaak zijn ze eenzijdig opgesteld en blijkt er na onderhandeling een veel beter ontslagvoorstel mogelijk!

Met Ontslagcoaching toetsen wij de inhoud van je VSO, checken we je WW-rechten, berekenen we de wettelijke transitievergoeding en adviseren je over je kansen en onderhandelingspunten. Je onderhandelt zelf met je werkgever, maar onze arbeidsrechtjurist staat je aan de zijlijn bij als je juridisch advies nodig hebt.

Voor wie is deze coaching?

Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met ontslag. Dat kan gaan om een procedure via het UWV, de kantonrechter of wederzijds goedvinden. Dit ontslagpakket past bij je als je mondig genoeg bent om zelf het contact met je werkgever te onderhouden, maar het prettig vindt als een ervaren jurist meekijkt en je adviseert over de strategie.

Onze ervaring leert dat beide partijen via wederzijds goedvinden vaak tot de aantrekkelijkste ontslagvoorwaarden komen. Er moet dan wel een vaststellingsovereenkomst opgesteld worden.

Wanneer kies ik Coaching bij ontslag?

We staan sinds 2004 werknemers bij met een arbeidsconflict of (dreigend) ontslag. Daarom komen we snel tot de kern én een pragmatische oplossing. Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die willen dat een jurist het traject begeleidt.

Past coaching bij mij?

Coaching past bij je als de volgende punten grotendeels van toepassing zijn:

 • Je bent werknemer;
 • Je bent of wordt ontslagen met een vaststellingsovereenkomst;
 • Je wilt weten of je ontslag terecht is;
 • Je wilt je VSO toetsen (WW / vergoeding);
 • Je wilt je kansen bespreken;
 • Je wilt regelmatig overleg met de jurist;
 • Je wilt zelf onderhandelen met je werkgever;
 • Je wilt vaste, lage juridische kosten.

Toch een ander pakket?

Als je alleen je vaststellingsovereenkomst wilt laten toetsen, dan volstaat de VSO-check. Ervaar je stress en wil je de afhandeling volledig aan een jurist overlaten? Dan is Ontslagovername je beste keus. Trouwens: als je nu Coaching bestelt en later een uitgebreider pakket wilt, dan betaal je alleen het prijsverschil bij. Je betaalt dus nooit dubbel.

Hoe werkt coaching bij ontslag precies?

Als je overweegt om je te laten coachen tijdens je ontslag, dan snappen we goed dat je wilt weten waar je aan toe bent. Hier lees je wat je van onze jurist kunt verwachten, wat je zelf moet doen en hoeveel je daarvoor betaalt.

Op het moment dat je interesse hebt in Ontslagcoaching, dan kun je dat kenbaar maken middels onderstaand formulier. Wij nemen na ontvangst telefonisch contact op om te luisteren hoe je ontslagsituatie in elkaar steekt en wat jouw wensen zijn. Vervolgens leggen we uit wat wij daarin kunnen betekenen en geven we aan wat het ontslagpakket kost (die kosten zijn afhankelijk van je situatie). We proberen bij dit pakket altijd een deel van de kosten op je werkgever te verhalen. Indien je telefonisch of per e-mail aangeeft dat je akkoord bent, dan gaan we voor je aan de slag.

Je krijgt een eigen jurist toegewezen die je coacht gedurende je gehele ontslagtraject. Geen overdracht van dossiers, doorkiesnummers of ellenlange wachttijden, maar gewoon een mobiel nummer en direct e-mailadres. Je wilt deze vervelende situatie waarschijnlijk zo snel mogelijk achter je kunnen laten.

Nadat je de benodigde stukken hebt aangeleverd, analyseert onze arbeidsrechtjurist de juistheid en de gebreken van je vaststellingsovereenkomst. We schakelen waar mogelijk telefonisch om geen ruis op de lijn te krijgen en de vaart erin te houden. De jurist zal aangeven of je WW-rechten geborgd zijn of hoe je hiervoor kunt zorgen. Ook zal deze aangeven of je recht hebt op een transitievergoeding en berekenen hoe hoog die kan zijn. De bevindingen en kansen worden met je besproken. De jurist adviseert daarbij over de meest effectieve onderhandelingsstrategie. De onderhandeling met je werkgever voer je zelf, maar je kunt de ontwikkelingen tijdens die gesprekken terugkoppelen bij je jurist. Deze blijft je coachen zolang dat nodig is. Het einddoel is een vlotte afwikkeling van je ontslag, met gunstigere exit-voorwaarden.

1. Aanvragen

Maak je interesse kenbaar via het formulier, zodat we je een prijs kunnen afgeven.

2. Aanleveren

Je levert de benodigde stukken aan en we bepalen samen de strategie.

3. Coaching

Onze jurist coacht je in het voortraject en tijdens de onderhandeling met je werkgever.

4. Controle

We checken het eindresultaat en zorgen dat je vertrekt met betere voorwaarden.

Wat doet je jurist en wat doe je zelf?

✅ Dit doet je coach

 • Vaststellingsovereenkomst toetsen op juistheid en gebreken;
 • Formele eisen WW controleren;
 • Transitievergoeding berekenen;
 • Telefonisch bespreken gebreken en kansen;
 • Bepalen onderhandelingsstrategie;
 • Regelmatig bespreken ontwikkelingen;
 • Controle definitieve vaststellingsovereenkomst;
 • Uitleg WW-aanvraag.

❌ Dit doe je zelf

 • Aanleveren van benodigde stukken;
 • Factuur betalen of bij werkgever indienen;
 • Bezwaar maken bij je werkgever;
 • Onderhandelen met je werkgever;
 • Jurist op de hoogte houden van onderhandelingen;
 • Procederen indien noodzakelijk;
 • WW aanvragen.

Wat kost Ontslagcoaching?

We bieden Ontslagcoaching aan voor een vaste (lage) prijs, maar onze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Pas als we je ontslagsituatie kennen, kunnen we een definitieve prijs afgeven voor onze dienstverlening.

Bij vragen over Ontslagcoaching kun je ons het beste even bellen op 020 - 4689 114. Je kunt je interesse ook kenbaar via onderstaand formulier. Aan de hand van de beschrijving van je ontslagsituatie belt één van onze arbeidsrechtjuristen je voor een kort telefonisch overleg. We spreken dan je situatie door, zodat we een vaste prijs kunnen afgeven voor het ontslagpakket Ontslagcoaching. Zo weet je van tevoren precies wat je voor onze dienstverlening betaalt. Die kosten kun je in sommige gevallen zelfs door je werkgever laten vergoeden. Daar praten we je graag over bij.

Ik heb interesse in Ontslag Coaching

Kun je je contactgegevens doorsturen en in een paar regels beschrijven waarom je ontslagen wordt?

Met je vaststellingsovereenkomst, arbeidscontract en loonstrookje kunnen we direct een prijs afgeven. Lukt het uploaden niet? Je kunt ze na je bestelling ook mailen naar prospect@juridischplatform.nl.

PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene Voorwaarden zijn hierop van toepassing.