(3) Ontslagcoaching

Word je ontslagen? Laat je coachen door een ontslagjurist. Wij analyseren je vaststellingsovereenkomst (VSO), controleren je WW-rechten en berekenen je transitievergoeding. We bespreken je kansen en staan je bij tijdens je onderhandeling.

Wat is ontslagcoaching?

Als je van je werkgever een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen, is het raadzaam die juridisch te laten checken. Vaak zijn ze eenzijdig opgesteld en blijkt er na onderhandeling een veel beter ontslagvoorstel mogelijk!

Met Ontslagcoaching toetsen wij de inhoud van je VSO, checken we je WW-rechten, berekenen we de wettelijke transitievergoeding en adviseren je over je kansen en onderhandelingspunten. Je onderhandelt zelf met je werkgever, maar onze arbeidsrechtjurist staat je aan de zijlijn bij als je juridisch advies nodig hebt.

Voor wie is deze coaching?

Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met ontslag. Beëindiging met wederzijds goedvinden is voor een werknemer vaak de aantrekkelijkste manier om te komen tot betere voorwaarden. Om dat te kunnen doen is een vaststellingsovereenkomst (VSO) nodig. Vaak wordt die verstrekt door je werkgever.

Je bent mondig genoeg om zelf het contact met je werkgever te onderhouden, maar vindt het prettig als een ervaren jurist je adviseert over de strategie en over je schouder meekijkt tijdens je onderhandeling.

Wanneer kies ik Coaching bij ontslag?

We weten goed welke ontslagsituaties veel voor komen. Daarom hebben we scherp gekeken naar de mate van juridische hulp die mensen in die situaties wensen. Dat heeft geleid tot een aantal ontslagpakketten waarvan Coaching veel gekozen wordt.

Past coaching bij mij?

Coaching past bij je als de volgende punten grotendeels van toepassing zijn:

 • Je bent werknemer;
 • Je bent of wordt ontslagen met een vaststellingsovereenkomst;
 • Je wilt weten of je ontslag terecht is;
 • Je wilt je VSO toetsen (WW / vergoeding);
 • Je wilt je kansen bespreken;
 • Je wilt regelmatig overleg met de jurist;
 • Je wilt zelf onderhandelen met je werkgever;
 • Je wilt vaste, lage juridische kosten.

Toch een ander pakket?

Als je enkel je overeenkomst wilt laten toetsen, dan kun je met de (1) VSO-check uit de voeten. Heb je het idee dat je veel ook wel zelf kunt doen? Dan zou ons voordelige (2) Doe-het-zelf-pakket uitkomst kunnen bieden. Levert je ontslag je stress op en wil je de afhandeling volledig aan een jurist overlaten? Dan is (4) Ontslagovername je beste keus. Trouwens: als je nu Coaching bestelt en later een uitgebreider pakket wilt, dan betaal je alleen het prijsverschil bij. Je betaalt dus nooit dubbel.

2. VSO-check 4. Overname

Hoe werkt coaching bij ontslag precies?

Natuurlijk wil je precies weten wat je zelf moet regelen, wij je van onze jurist kunt verwachten, hoe lang dat duurt en wat dat kost. Hieronder lees je er alles over.

Maak je interesse in Ontslagcoaching kenbaar middels onderstaand formulier. Wij nemen contact op om je ontslagsituatie kort te bespreken, uit te leggen wat je van ons kunt verwachten en wat de check in jouw situatie kost. Als je besluit om Ontslagcoaching af te nemen, kun je eventueel ontbrekende stukken aanleveren.

Nadat je de benodigde stukken hebt aangeleverd, analyseert onze arbeidsrechtjurist de juistheid en de gebreken van je vaststellingsovereenkomst. De jurist zal aangeven of je WW-rechten geborgd zijn of hoe je hiervoor kunt zorgen. Ook zal hij aangeven of je recht hebt op een transitievergoeding en berekenen hoe hoog die kan zijn. In een telefoongesprek worden de bevindingen en kansen met je besproken. De jurist adviseert daarbij over de meest effectieve onderhandelingsstrategie. De onderhandeling met je werkgever voer je zelf, maar je kunt de ontwikkelingen tijdens die gesprekken terugkoppelen bij je jurist. Deze coacht je gedurende dat traject. Het einddoel is een vlotte afwikkeling van je ontslag, met gunstigere exit-voorwaarden.

1. Aanvragen

Maak je interesse kenbaar via het formulier, zodat we je een prijs kunnen afgeven.

2. Aanleveren

Je levert de benodigde stukken aan en we bepalen samen de te volgen strategie.

3. Coaching

Onze jurist coacht je in het voortraject en tijdens de onderhandeling met je werkgever.

4. Controle

We checken het eindresultaat en zorgen dat je vertrekt met betere voorwaarden.

Wat doet je jurist en wat doe je zelf?

✅ Dit doet je coach

 • VSO toetsen op juistheid en gebreken;
 • Formele eisen WW controleren;
 • Transitievergoeding berekenen;
 • Telefonisch bespreken gebreken en kansen;
 • Bepalen onderhandelingsstrategie;
 • Regelmatig bespreken ontwikkelingen;
 • Controle definitieve VSO;
 • Uitleg WW-aanvraag.

❌ Dit doe je zelf

 • Aanleveren van benodigde stukken;
 • Factuur betalen of bij werkgever indienen;
 • Bezwaar maken bij je werkgever;
 • Onderhandelen met je werkgever;
 • Jurist op de hoogte houden van onderhandelingen;
 • Procederen indien noodzakelijk;
 • WW aanvragen.

Wat kost Ontslagcoaching?

We bieden Ontslagcoaching aan voor een vaste (lage) prijs, maar onze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Pas als we je ontslagsituatie kennen, kunnen we een definitieve prijs afgeven voor onze dienstverlening.

Bij vragen over Ontslagcoaching kun je ons het beste even bellen op 020 - 4689 114. Je kunt je interesse ook kenbaar via onderstaand formulier. Aan de hand van de beschrijving van je ontslagsituatie belt één van onze arbeidsrechtjuristen je voor een kort telefonisch overleg. We spreken dan je situatie door, zodat we een vaste prijs kunnen afgeven voor het ontslagpakket Ontslagcoaching. Zo weet je van tevoren precies wat je voor onze dienstverlening betaalt. Die kosten kun je in sommige gevallen zelfs door je werkgever laten vergoeden. Daar praten we je graag over bij.

Ik heb interesse in (3) Ontslagcoaching

Kun je je contactgegevens doorsturen en in een paar regels beschrijven waarom je ontslagen wordt?

Met je vaststellingsovereenkomst, arbeidscontract en loonstrookje kunnen we direct een prijs afgeven. Lukt het uploaden niet? Je kunt ze na je bestelling ook mailen naar prospect@juridischplatform.nl of via WhatsApp aanleveren op +316-50838637.

PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)