Pakket 3: Ontslagcoaching
Word je ontslagen? Laat je coachen door een ontslagjurist. Wij analyseren je vaststellingsovereenkomst (VSO), controleren je WW-rechten en berekenen je transitievergoeding. We bespreken je kansen en staan je bij tijdens je onderhandeling. Verbeter je ontslagvoorwaarden voor € 349,-.

Wat is ontslagcoaching?

Als je van je werkgever een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen, is het raadzaam die juridisch te laten checken. Vaak zijn ze eenzijdig opgesteld en blijkt er na onderhandeling een veel beter ontslagvoorstel mogelijk!

Met Ontslagcoaching toetsen wij de inhoud van je VSO, checken we je WW-rechten, berekenen we de wettelijke transitievergoeding en adviseren je over je kansen en onderhandelingspunten. Je onderhandelt zelf met je werkgever, maar onze arbeidsrechtjurist staat je aan de zijlijn bij als je juridisch advies nodig hebt.

Voor wie is deze coaching?

Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met ontslag. Beëindiging met wederzijds goedvinden is voor een werknemer vaak de aantrekkelijkste manier om te komen tot betere voorwaarden. Om dat te kunnen doen is een vaststellingsovereenkomst (VSO) nodig. Vaak wordt die verstrekt door je werkgever.

Je bent mondig genoeg om zelf het contact met je werkgever te onderhouden, maar vindt het prettig als een ervaren jurist je adviseert over de strategie en over je schouder meekijkt tijdens je onderhandeling.

Wanneer kies ik Coaching bij ontslag?

We weten goed welke ontslagsituaties veel voor komen. Daarom hebben we scherp gekeken naar de mate van juridische hulp die mensen in die situaties wensen. Dat heeft geleid tot een aantal ontslagpakketten waarvan Coaching veel gekozen wordt.

Past coaching bij mij?

Coaching past bij je als de volgende punten grotendeels van toepassing zijn:

 • Je bent werknemer;
 • Je bent of wordt ontslagen met een vaststellingsovereenkomst;
 • Je wilt weten of je ontslag terecht is;
 • Je wilt je VSO toetsen (WW / vergoeding);
 • Je wilt je kansen bespreken;
 • Je wilt regelmatig overleg met de jurist;
 • Je wilt zelf onderhandelen met je werkgever;
 • Je wilt vaste, lage juridische kosten.

Toch een ander pakket?

Heb je het idee dat je dit ook wel zelf kunt? Dan zou ons voordelige (1) Doe-het-zelf-pakket uitkomst kunnen bieden. Als je enkel je overeenkomst wilt laten toetsen, dan kun je met de (2) VSO-check uit de voeten. Levert je ontslag je stress op en wil je de afhandeling volledig aan een jurist overlaten? Dan is (4) Ontslagovername je beste keus. Trouwens: als je nu Coaching bestelt en later een uitgebreider pakket wilt, dan betaal je alleen het prijsverschil bij. Je betaalt dus nooit dubbel.

2. VSO-check 4. Overname

Hoe werkt coaching bij ontslag precies?

Natuurlijk wil je precies weten wat je zelf moet regelen, wij je van onze jurist kunt verwachten, hoe lang dat duurt en wat dat kost. Hieronder lees je er alles over.

Nadat je de benodigde stukken hebt aangeleverd, analyseert onze arbeidsrechtjurist de juistheid en de gebreken van je vaststellingsovereenkomst. De jurist zal aangeven of je WW-rechten geborgd zijn of hoe je hiervoor kunt zorgen. Ook zal hij aangeven of je recht hebt op een transitievergoeding en berekenen hoe hoog die kan zijn. In een telefoongesprek worden de bevindingen en kansen met je besproken. De jurist adviseert daarbij over de meest effectieve onderhandelingsstrategie. De onderhandeling met je werkgever voer je zelf, maar je kunt de ontwikkelingen tijdens die gesprekken terugkoppelen bij je jurist. Deze coacht je gedurende dat traject. Het einddoel is een vlotte afwikkeling van je ontslag, met gunstigere exit-voorwaarden.

1. Bestellen

Je bestelt Coaching middels het formulier.

2. Strategie

We bepalen samen de te volgende strategie.

3. Coaching

Onze jurist coacht je tijdens het onderhandelen.

4. Controle

We checken de verbeterde voorwaarden.

Wat doet je jurist en wat doe je zelf?

✅ Dit doet je coach

 • VSO toetsen op juistheid en gebreken;
 • Formele eisen WW controleren;
 • Transitievergoeding berekenen;
 • Telefonisch bespreken gebreken en kansen;
 • Bepalen onderhandelingsstrategie;
 • Regelmatig bespreken ontwikkelingen;
 • Controle definitieve VSO;
 • Uitleg WW-aanvraag.

❌ Dit doe je zelf

 • Aanleveren van benodigde stukken;
 • Factuur betalen of bij werkgever indienen;
 • Bezwaar maken bij je werkgever;
 • Onderhandelen met je werkgever;
 • Jurist op de hoogte houden van onderhandelingen;
 • Procederen indien noodzakelijk;
 • WW aanvragen.

Wat kost Ontslagcoaching?

€ 349,-
Incl. BTW

Ontslagcoaching kost € 349,- (incl. BTW) en je kunt betalen via Tikkie (iDEAL) of op rekening. De kosten kun je mogelijk zelfs door je werkgever laten vergoeden. Fijn om te weten: als je eerder 2. VSO-check gekocht hebt of naderhand wilt uitbreiden naar 4. Ontslagovername, dan betaal je alleen het prijsverschil bij. Je betaalt dus nooit dubbel.

Pakket 3: Ontslagcoaching bestellen

Je gegevens en ontslagsituatie

Onze jurist wil zich vooraf graag goed voorbereiden. Kun je je contactgegevens doorsturen en in een paar regels beschrijven waarom je ontslagen wordt?

Aanleveren van stukken

We hebben je vaststellingsovereenkomst, arbeidscontract en loonstrookje nodig om je te kunnen coachen. Zou je verder kunnen laten weten welke contactmomenten je schikken?

PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
PDF, JPG, JPEG, PNG, GIF of TXT (max. 5 MB)
Lukt het uploaden niet of heb je nog niet alle stukken?

Je kunt ze na je bestelling ook mailen of via WhatsApp aanleveren op +316-50838637.

Betaalvoorkeuren

Hier kun je aangeven hoe je wilt betalen en of we een ander ontslagpakket moeten verrekenen.

Hoe werkt betalen via Tikkie?

Tikkie is een initiatief van de ABN AMRO. Je kunt er op simpele wijze via je telefoon, tablet of computer mee betalen. Wij sturen je een betaalverzoek via WhatsApp, SMS en/of e-mail met daarin jouw ontslagpakket en dossiernummer. Door op de betaallink te klikken, betaal je via je eigen bank middels iDEAL. Veilig en makkelijk dus.