Publicaties over ontslag
In ons ontslagblog lees je hoe wij klanten in de praktijk bijstaan, welke veranderingen zich aandienen in het ontslagrecht en hoe je het beste uit je ontslag haalt.
Ontslag op staande voet omzetten
Je werkgever dreigt je (voorwaardelijk) op staande voet te ontslaan. Maar hij stelt als alternatief ontslag met wederzijds goedvinden voor. Is dat toegestaan? In dit blog behandelen we voorkomende situaties met bijbehorende voorwaarden, gevolgen en risico's.
Op staande voet omzetten20-jarig bestaan
Sinds april 2024 bestaat het Juridisch Platform 20 jaar. Ontslagzaken zijn zelden feestelijk en het past ons niet om groots uit te pakken. Maar het is wel een mooi moment om er heel even bij stil te staan.
20-jarig bestaanOntslag door werkweigering
Kun je worden ontslagen als je weigert om te werken of een specifieke taak te verrichten? Het thema werkweigering is geen eenduidige kwestie. Er zijn verschillende omstandigheden die meespelen. Wanneer noemen we iets werkweigering? In dit blog lees je er meer over.
Ontslag door werkweigeringAI in het arbeidsrecht
Het Juridisch Platform kondigt met enige trots de lancering aan van Ontslagbot. Ontslagbot is een chatfunctie die op basis van AI in staat is om laagdrempelige hulp te bieden aan werknemers die geconfronteerd worden met ontslag. Door online vragen te stellen, ontvangen werknemers direct een toepasbaar antwoord of advies.
AI in het arbeidsrechtGeen concreet uitzicht
Ga je een vaststellingsovereenkomst tekenen? Wees eerlijk over je concrete uitzicht op ander werk. Een recente uitspraak van de rechtbank bewijst dat een valse verklaring over je toekomstperspectief je naderhand geld kan kosten.
Geen uitzicht op werk?Rechten vast contract
Als je een werknemer bent met een vast contract en geconfronteerd wordt met ontslag, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over je rechten en de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.
Ontslag met vast contractGeldigheid vaststellingsovereenkomst
Een vaststellingsovereenkomst met daarop enkel de handtekening van je werkgever kan nooit bindend zijn toch? Een rechter oordeelde recentelijk toch anders dan je misschien zou verwachten. Hier lees je wanneer je vaststellingsovereenkomst geldig is.
Overeenkomst geldigOntslag na de coronacrisis
De afgelopen twee jaar werden we op de proef gesteld door het coronavirus. Dat heeft niemand onberoerd gelaten. De gevolgen binnen mijn werkveld waren duidelijk zichtbaar. Nog steeds trouwens, al is er een opmerkelijke verandering gaande.
Ontslag na coronaRechten werknemer in quarantaine
Er bereiken mij steeds vaker berichten van werknemers die door hun werkgever gevraagd worden om te komen werken terwijl ze in quarantaine moeten. Ook hoor ik dat werkgevers vragen om vakantiedagen in te leveren. Welke rechten plichten heb je als werknemer?
Rechten werknemerHoe ontslag afhandelen
Zonder dat je het ziet aankomen wordt je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!
Hoe ontslag afhandelen